Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi akşamlar arkadaşlar.

    Ufak bir sorum var belki konu ile ilgili yardımcı olabilecek kişiler vardır.

    2017 yılında kabahatler kanunundan ceza yedim. ( :whistling:) Cezayı ödemeye gittiğimde iki taksit halinde alabileceklerini söylediler. Yarısını ödedim , sonrasında kalan miktarı ödememe gerek olmadığı cezanın düşeceği tarafıma sözlü olarak iletildi. Ben yine de ara ara e-devlet ve vergi dairesi üzerinden kontrol ettim. Gerçekten de ceza gözükmüyordu. Ancak bugün yani 5 yıl sonra tebligat geldi. Cezayı ödememiş gözüküyorum. Bu süre zarfında hiçbir bildirim gelmedi. Ayrıca ödeme esnasında faizi hesaplanacaktır diye bir ibare de var. İtiraz etme ya da ödememe şansım var mıdır? İşin kötüsü 5 yıl önce ödeme yaptığım makbuz kayıp. Bir de bu cezalara faiz işliyor mu?

    Hata 1 : Sözlü beyan hiç bir işe yaramaz. Elinde resmi belge yoksa ödersin. Ben de GSS prim borcunu faizi ile birlikte ödemek zorunda kalmıştım. Sözlü olarak bana borcun düşeceği söylenmişti ama üstüne faizi ile birlikte tahsil ettiler 😂

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Hata 1 : Sözlü beyan hiç bir işe yaramaz. Elinde resmi belge yoksa ödersin. Ben de GSS prim borcunu faizi ile birlikte ödemek zorunda kalmıştım. Sözlü olarak bana borcun düşeceği söylenmişti ama üstüne faizi ile birlikte tahsil ettiler 😂

    Eyvallah hocam ,o zaman yapacak birşey yok. Yarın gidip ödeyeyim. :)

    Ama ilginç olan 5 yıldır kimse ne aradı ne sordu. Adres aynı , telefon aynı.

  • Adam yine bütün dünyaya resti çekti. Savaş öncesi ve savaş sırasında zaten burada çokça kez konuşulmuştu. Putin ülkesine olan her yaptırımı göze almıştır, bunları düşünmüştür, zehir gibi adamdır diye. Büyük lider gerçekten.

    Kesinlikle gerçek bı lider halkınında buna neden bu kadar düşkün olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz anladıkta dünyayı kendine mahkum edecek en önemli şey gaz. Kendine yetecek kadarda petrolü var bu iki şey olduğu sürece hangi ülke olursa olsun askeri bakımdan da sağlam olduğunu sürece boyun eğmez putin delikanlı adamdır.

  • Kesinlikle gerçek bı lider halkınında buna neden bu kadar düşkün olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz anladıkta dünyayı kendine mahkum edecek en önemli şey gaz. Kendine yetecek kadarda petrolü var bu iki şey olduğu sürece hangi ülke olursa olsun askeri bakımdan da sağlam olduğunu sürece boyun eğmez putin delikanlı adamdır.

    Rusyada seçimlerin demokratik olduğunu düşünmüyorum. Ülkede en son muhalif lideri zehirlemişlerdi sanırım, rakip olarak çıkamasın diye.

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

  • Hocam dalga geçiyorlar

    gurbetçilerden bahsettim hocam orda.

    bu hayat Almanya'da yaşayan bir insanın benim geleceğim de söz sahibi olması kadar saçma maalesef.

  • Herkese iyi geceler dilerim. Mutlu, huzurlu, güzel ve iyi haberler alacağımız bir sabaha uyanmak dileğiyle... :saint: Şimdiden hayırlı Cumalar dilerim.

  • 3 yılda 4 kat zamlanmış olan sanayi gazı şimdi 6 kat zamlanmış oldu. Üstte bir hocamız yazmış bu yıl bitmez diye gerçekten eğer bu gidişat devam ederse ne hale geleceğiz merak ediyorum. Konut gazını falan geçtim sanayiye bu kadar ağır zamların yapılması diğer her şeyin fiyatını tetikliyor. Adım adım hiperenflasyona...

  • doğal gaz ve petrol türevlerinde ki artışların iç dinamiklerden dolayı olmadığını hepimiz biliyoruz. küresel piyasalarda ki oynamalar kelebek etkisi ile bizi vuruyor maalesef. Öyle bir zincir var ki dünya da Haiti de deprem olsa ucu bize dokunuyor. Pandemi bitti derken Rus-Ukrayna savaşı patladı. Olan yine bize oldu. Zor zamanlardan geçiyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • 30 Kasım'da hesaplamıştım.Artışın kaynağı dış etkenler olsa da artışın oranı halka olması gerekenden çok daha fazla yansıtılıyor.Sayfa 45'teki harita her şeyi anlatıyor zaten.