İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Simdi hemen hayal edin… Gunlerden 30 aralik. Sisteme bir hafta kalmis, ortalik senlik yeri. Diyagram ortalamasi bir hafta onceden -9 larda, modellerin hepsi mutabik. Kac cm yagar sorulari baslamis :)

    Sonra alarm çalıyor demi :D ^^

    • Offizieller Beitrag

    15 derece gören yerlerde varmış ama hiç öyle değildi sanki.

    İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY 11,9
    İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY/TERKOS BARAJI 12,9
    İstanbul, Arnavutköy, İSTANBUL HAVALİMANI 11,9
    İstanbul, Bakırköy, FLORYA 15,9
    İstanbul, Bakırköy, İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI 13,0
    İstanbul, Beykoz, BEYKOZ 13,8
    İstanbul, Beykoz, BEYKOZ/ANADOLU FENERİ 12,6
    İstanbul, Beylikdüzü, BEYLİKDÜZÜ 13,8
    İstanbul, Büyükçekmece, BÜYÜKÇEKMECE 12,7
    İstanbul, Eyüp, EYÜPSULTAN 13,1
    İstanbul, Fatih, FATİH/İST.DEN.BİL.ENS. 13,5
    İstanbul, Güngören, GÜNGÖREN/DAVUTPAŞA MARMARA 13,4
    İstanbul, Kadıköy, KADIKÖY GÖZTEPE RIHTIM 13,2
    İstanbul, Kadıköy, KADIKÖY/GÖZTEPE 12,6
    İstanbul, Kartal, İSTANBUL BÖLGE 13,4
    İstanbul, Kartal, KARTAL/AYDOS DAĞI 10,8
    İstanbul, Pendik, İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI 13,3
    İstanbul, Pendik, PENDİK/ÖMERLİ BARAJI 13,6
    İstanbul, Sancaktepe, SAMANDIRA HAVALİMANI 12,9
    İstanbul, Sancaktepe, SANCAKTEPE 13,5
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER 12,4
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER/İTÜ MASLAK YERLEŞKESİ 14,3
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS 13,4
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER/YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 13,7
    İstanbul, Silivri, SİLİVRİ 10,8
    İstanbul, Silivri, SİLİVRİ ANA MENDİREK FENERİ 10,8
    İstanbul, Silivri, SİLİVRİ ORMAN SAHASI 11,0
    İstanbul, Tuzla, TUZLA 14,9
    İstanbul, Tuzla, TUZLA AYDINLI LİMAN FENERİ 13,7
    İstanbul, Tuzla, TUZLA İTÜ GÜNEY MENDİREK FENERİ 15,0
    İstanbul, Çatalca, ÇATALCA 12,9
    İstanbul, Çatalca, ÇATALCA RADAR SAHASI 9,6
    İstanbul, Çekmeköy, ÇEKMEKÖY/ÖMERLİ 12,4
    İstanbul, Ümraniye, ÜMRANİYE 12,3
    İstanbul, Üsküdar, ÜSKÜDAR 13,2
    İstanbul, Şile, ŞİLE 11,6
    İstanbul, Şile, ŞİLE/DARLIK KÖYÜ 13,1
    İstanbul, Şile, ŞİLE/İSAKÖY 11,5
  • bunyamin surmeli boyle uzun donem tahmin yapar miydi, sasirdim

    Adamın sorumlulukları var. Kolay değil öyle 10 gün sonrası için tahminde bulunmak. Hele de böyle neyin ne olacağı artık kestirilmeyen küresel kriz yıllarında. Eğitimini almış bilgin biri. Şu sıralar kendi platformunda olduğu için biraz daha rahat hareket edebiliyor, o yüzden uzun dönem tahminlere de biraz açık kapı bırakabiliyor. Bizim çocukken saat başına 10 kala ağzının içine baktığımız kişidir. Severim, önemserim kendisini. Yanlış da bilmiyorsam 2004 efsane sistemi ile ün kazanmıştı.

  • Bünyamin Sürmeli çok değerli bir meteorologdur ama 2022 24 ocakta yaptığı tahmin gerçekten kötüydü 9 14cm bekliyordu yanlış hatırlamıyorsam

    Hocam o genelde aritmetik ortalamayı alıp bilgi veriyor. Şimdi Nişantaşına yağan kar ile Hadımköy'e yağan ve tutan kar / birikim oranı elbette aynı olmaz. Hele de deniz etkili bir sistem ile gelecek bir yağışın nereye ne düzeyde etki edeceğini uzman olsanda kestirmek güç.

  • Bünyamin Sürmeli çok değerli bir meteorologdur ama 2022 24 ocakta yaptığı tahmin gerçekten kötüydü 9 14cm bekliyordu yanlış hatırlamıyorsam

    İsmi tanındığı için riske girmek istemiyor fazlası olsun azı olmasın kafasında. Aynı şekilde 15cm bekliyordu 50 60 cm civarı aldım konumumda.

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

  • Hocam o genelde aritmetik ortalamayı alıp bilgi veriyor. Şimdi Nişantaşına yağan kar ile Hadımköy'e yağan ve tutan kar / birikim oranı elbette aynı olmaz. Hele de deniz etkili bir sistem ile gelecek bir yağışın nereye ne düzeyde etki edeceğini uzman olsanda kestirmek güç.

    Geçen yılki sistem dek değildi bağıra bağıra geldi resmen ve İstanbul'un merkezi diyebileceğimiz yerlerinde 20 cm'den fazla kar vardı en kötü yerinde bile.

  • Kendisini sever sayarım eskilerden 2010- 2012 zamanlarından beridir ama o kullandığı dandik modeli değiştirmeli, tutuarlılığı pek yok onuda geçtim kar argoritmaları bile rezalet vortexi göremiyor dekleri kestiremiyor yada çok zayıf veriyor saymakla bitiremem. Gelelim diğer kullandığı Noaa'nın cfsv2 haritalarına, bir kurtulamadı ondan oda çöp işte sürekli değişen yağış ve 2 metre sıcaklık haritaları başka modele geçmesi konusunda kaç kere insanlar tepkilerini dile getirdi zamanında twitterdan takmadı bile. Ne dedi bilmiyorum ama noaa haritalarına göre öyle geçecek böyle geçecek demek çok yanlıştır. O kış tahmini adı altında çağırdığı söz verdiği bilgi aldığı arkadaşda biz ne biliyorsak o kadarını biliyor.

  • Orta atlantik üzerinde ki derin alçak basınç alanı ülkemiz üzerine yatan yükseği daha da tetikleyip yatay halini almasına ve bu sürecin de yeni haftanın ortalarına kadar ki bu süreç ciddi bir süre yağışsız kurak ve geceleri ayazlı günleri doğuracak.İstanbul geneline bakacak olursak tamamen sis pus ayaz diyebileceğimiz özellikle yeni haftadan itibaren ankara üzerinde iyice yatan 1030 mb basınç ile beraber istanbul kuru soğuğa maruz kalacak.Yeni haftadan itibaren yağış alacak yer hemen hemen hiç yok diyebilirim bir ara atlantik üzerinde basıncın yükselmesi ve polonya üzerinden kieve yönelen ve burada dinamik ab alanının oluşumuyla kuzey kesimlerimize nem yoğunlaşması ile yağış doğabilir süreci takip etmek lazım.Kısacası ay sonunda ve yılbaşına doğru beklediğim yüksek hükümlü günler geldi çattı,Bir hava delileri olarak sıkıcı günler diyebiliriz.

    Aksiyonlu günler geri ne zaman gelecek derseniz tekrar ediyorum 8-9 civarını işaret ediyorum.Bu tarih aralığında zonal rüzgarlarda ki zayıflama ile ve endeksler de nötr seyir ile bir sistem ihtimalimiz bulunuyor.

    Genel özet bu şekilde herkese iyi geceler diliyorum.