Pazartesi akşamı modeller ortak bir noktada buluşacaklar ondan öncesi çöptür.
Posts by snowygirl
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Burada 850 hpa dan çok daha önemli olan 500 hpa sıcaklığının -30 ve altında olmasıdır. -30 un altında olduğu takdirde orajlı kar görme ihtimali de o kadar yükseliyor 500 hpa -30 altında olduğu sürece 850 hpa da -10 olsa da yeterli ama 500 hpa -25 - 30 arasında ise 850 hpa -12 de olsa kar istenen kıvamda olmuyor ne yazık ki.
-
4 -5 Aralık loading ecmwf destekliyor yakında bütün modellerde gözükecektir inşallah
-
Ben de bugün bolu dağına doğru yola çıktım kar harikaydı ibrahimin yerinde bir şeyler atıştırdım tekrar döndüm düzceye şu an burada da her yer bembeyaz kışa sağlam giriş oldu şükür.
-
7 - 8 eylülden itibaren yeni yağışlı periyot başlıyon nasipse bekleyelim bakalım nolcak.
-
Sat 24 tr bakınca kuzeyden bir topaç İstanbula doğru yola çıktı geloo
-
Temmuz 9 dan Ağustos 10 a kadar Üniversitedeki öğrencilerimden 6 kişinin başında, özel bir yabancı dil kursunun Ürdündeki Arapça yaz okuluna gittim 1 ay orada kaldım ve şunu kesin olarak söyleyebilirim ki Ürdün'ün başkenti Amman yazın 30 35 derece aralığında nemi çok az akşamları gayet güzel nemden uzak püfür püfür rüzgarlı idi 1 ay boyunca. Ancak lut gölüne gittiğimde deniz seviyesinin 464 metre altını gördüm uygulamamda. Akşam güneş batmasına yakın otobüsten indiğimizde cehennem gibi bir sıcak nem resmen saunaya girmiş gibiydik. Buna rağmen ölü denize girdim tuz kayaçları vardı sahilde su rahatlıkla 40 derece vardı yanıyorduk hissedilen ise 50 dereceden fazlaydı vücudumu tamamen soktum suya sudan çıktığımda tuzdan ötürü yağlı bir tabaka vardı üzerimde ve derhal termosumdaki suyu üzerime boca ettim. Ardından ilkel bir duş sisteminde damacana ile duş alarak tuzu vücudumdan attım. Hayatımda gördüğüm en müthiş sıcaktı şırnaklı arkadaşa dedim sen alışkınsındır o da yok hocam ben böyle bir şey görmedim bu nasıl bir sıcak diye serzenişte bulundu o yüzden ölümü gördüm sıtmaya razı oluyorum İstanbul'da. Vadi ram denilen yerde çölde geceledim çadırda. Safari yaptık muhteşem bir hava vardı gerçekten. Ayrıca petra ise dünyanın en güzel harikası bence tavsiye ederim herkese. Asıl konuya gelecek olursak önümüzdeki hafta karadeniz alçağı yüksek ihtimalle ama öyle ama böyle bizi etkileyecektir Allah nasip ederse. Zira bu tarz sistemler geçen yıllarda da ilk kez ortaya çıktı sonra zaman zaman kaybolur gibi olsa da bizi az ya da çok etkiledi bu sefer de bundan farklı olmaz diyorum iyi geceler herkese.
-
Bu akşam güncellemesini Oldmember adlı arkadaş yaptı bundan sonra hep o yapsın maşallah okudu üfledi sistemi getirdi modellerde.
-
Ao nao diyor ki 2 tane sistem gelecek sabredin bekleyip göreceğiz inşallah gelir.
-
Bir model var modelden içerü herşey modelden ibaret değil.
-
Uzun vadede 10 11 Şubat gibi sağlam bir sistem ihtimali var indexler umarım bu defa yan çizmez.
-
Resim yüklemede sorun var telefondan nasıl yükleyeceğim.
-
Bolu Dağı cankurtaran mevkiinde yaklaşık 1 metre kar vardı. Kızımla kartopu oynadık. Kara yattık
-
Ecmwf önümüzdeki soğukları güzelleştirmeye devam ediyor ayrıca gfs diyagramı şubat 2. haftaya yeşil ışık yaktı bakalım nolcak.
-
Düzce 20 sinde başlayan sistemde 21 22 gibi kar görecektir büyük ihtimalle hele ecmwf diyagramı muhteşem geliyor.
-
Şu 2 m haritalarını da paylaşsa arkadaşlar süper olur 500 ve 850 hpa kesmiyor beni o morlukları görmek istiyorum haritada.
-
Sürmeli 2017 sisteminden 1 hafta önce İstanbul için kky demişti ben o zaman faceden hoca arkadaşlarıma aklı olan cuma günü trafiğe çıkmaz demiştim sonrası malum sistem kara gömmüştü İstanbulu. Tarih tekerrürden ibarettir.
-
Sistem 20 Ocak günü ülkemize giriş yapacak büyük ihtimalle zira 2 - 3 gündür modellerde bu yönde ittifak var tabii yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız. Ancak bu sistem inşallah son anda yamulmaz ise çok sağlam bir sistem olma evresinde inşallah güzel bir sistem olarak gelir de karabatak oluruz ülkece.
-
Modellerin dönüşümü başlasın Cold efso dostum. 17 sistemi Batı Karadenizde KARa yol açacaktır hem de hayli sağlam bir şekilde Bolu karabatak olur DÜzce kky kar yüksekleri yoğun kara gömülür kaldı ki çok daha ciddi potansiyel barındırmakta 17 18 sistemi bakalım son anda aksilik olmazsa şapkadan 2 tavşan çıkaracak modeller 17 18 ve 21 22 sistemi bekleyip görelim inşallah.
-