Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Desene ordu Giresun samsun gömülcek

    Kaan Hocam benden 10 kat daha iyi bilir ama ona katılmamakla birlikte yağışların modellerde gösterilenden çok daha fazla olacağını düşünüyorum . Kıyılarda kesinlikle sıcaklık yetersiz kalıcak burada hemfikiriz ama Ordu Ve Samsun merkezlerinin kara gömüleceğini düşünüyorum Özellikle Samsun merkezde Salı sabahı 3 4 cm kar ölçüleceğini düşünüyorum.

  • Kaç kez söyledim bilmiyorum ama bir daha söyleyeceğim. Arkadaşlar siklon sıcak çekirdekli ve gezgin olduğu için özellikle global modeller çözemiyor. Artık GFS, ECMWF, GEM gibi modellere bakmanın anlamı yok. Artık WRF'lere bakacağız. Hatta global modellerin siklonu çözüp görmesi bile iyi bir şey çünkü sinoptik altı bir oluşum da olabilirdi. Yani bu saatten sonra global modelleri sallayın, bakmayın. WRF'ler size yardımcı olacaktır. Ayrıca sistemin beklenenden daha fazla yağış bırakacağını düşünüyorum. Kar açısından da sürprizler olabilir.

  • Samsun bu sistemde kar çok zor. Sıcaklık sorunu var. 2 derece daha düşüş olaydı süper olurdu. Çarşamba sıcaklık bir tık düşüyor ama yağış kesilmiş olacak.

  • Palanci geri kalmış biraz o yüzden alıntıladım

    Hedef Hava Harp Okulu

  • selamlar hocalarım. eşim öğretmen, trabzon-rize-artvin şeridinde özellikle rizede (çayeli) sistemler ne durumda? kar bekliyor muyuz? okulları tatil edecek kadar yağış çıkar mı?

  • Bölgemizde 132 de ecm de sıcaklıklar iyi görünüyor deniz bikaç derece daha soğuk olsaydı şimdi bu tabloda enaz -12 leri görür olurduk.yanlız dikkatimi çeken yukarda kafkaslarda mükemmel bir oluşum var tambir karadeniz sistemi bu sistemden enaz 3 gömlek daha güçlü diyebileceğimiz bir sistem yaşayacağımız sistemle birlikte denizimiz birazdaha soğuyacağından gelecek olan sistem bundan çokdaha iyi etki bırakacaktır zaten arada aşırı bir ısınma emareside yok sistem tahmin ettiğim oluşumu gerçekleştirirse sshil şeridinde en az 60 cm kar örtüsü görürüz.😊😊☃️☃️☃️

  • selamlar hocalarım. eşim öğretmen, trabzon-rize-artvin şeridinde özellikle rizede (çayeli) sistemler ne durumda? kar bekliyor muyuz? okulları tatil edecek kadar yağış çıkar mı?

    Kar gozukmuyor sahil şeridine.

  • müthiş bir oluşum şunun yarısı bile bizi gömmeye yeterde artar bile safkan karadeniz sistemi rabbim devamını daim etsin inşallah.bu kış şubat ayı sahillerimizde örtü olmadan çıkmayacak gözümüz kulağımız patansiyeli yüksek sistemde saf kar istiyorsak hani şöyle üzerine bastığında gacır gucur ses gelirya işte ondan.bu sistemi mutlaka almalıyız ha hocam sence alırmıyız derseniz ben böyle bir sistemi alacağımızdan canı gönülden eminim tahmin bizden taktir cenab'ı haktan inşallah bu sefer yüzümüz gülecek kısmet olursa bölgedaşlarım😊