Sistem içinde sistem takibimi yoksa yine Ümit abi kuzeyin_oglu

Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
- SnowLife55
- Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sistem içinde sistem takibimi yoksa yine Ümit abi kuzeyin_oglu
Allah sizin gibi gençlere sistem içinde sistem,onunda içinde sistem nasip etsin
-
GFS başladı hadi model takibine
-
-
Evet doğru hatırlamışım.Dün akşam ve bu sabah GEM ıcon gibi modellemiş.Bakalım diğer ağa babalar ne diyecek:)
-
BAKALIM ne olacak
-
İlk iki sistemden fazla beklenti olmasın yağışa bakalım yükseklere yarar İzlanda sistemi bunlar. Modelin sonunda görülen polar destekli Sibirya atağı bu kışın bana göre kıyılar adına en kritik olayı ya herro ya merro sistemi.
-
İlk iki sistemden fazla beklenti olmasın yağışa bakalım yükseklere yarar İzlanda sistemi bunlar. Modelin sonunda görülen polar destekli Sibirya atağı bu kışın bana göre kıyılar adına en kritik olayı ya herro ya merro sistemi.
Hocam 20'sinden sonrasına hatta ve hatta Mart'a bile bakmak gerek. Şahsen o sistemden daha büyük sistem beklediğimi belirtmek istiyorum. Ay ortası Atmosferik çatı ısınması stratosferde belirmeye başladı, kış uzayabilir.
-
Hocam 20'sinden sonrasına hatta ve hatta Mart'a bile bakmak gerek. Şahsen o sistemden daha büyük sistem beklediğimi belirtmek istiyorum. Ay ortası Atmosferik çatı ısınması stratosferde belirmeye başladı, kış uzayabilir.
O ısınmanın biraz daha gecikeceği kanaatindeyim yani şubatın 2. Yarısından açıkçası fazla beklentim yok belki ay sonu veya mart başı gibi hareketlilik kazanabilir.
-
Evet tahmin ettiğimiz gibi GFS de izlandayı aktif yaptı.
-
O ısınmanın biraz daha gecikeceği kanaatindeyim yani şubatın 2. Yarısından açıkçası fazla beklentim yok belki ay sonu veya mart başı gibi hareketlilik kazanabilir.
Yani tabii gecikebilir öyle bir ihtimal var. Tabii şu anlık ısınmanın olup olmayacağını tartışıyoruz, ihtimal arttıkça split/displacement, SPV'nin konumu, girdapsal ısı akışı, gezegensel dalga aktivitesi gibi durumlara bakacağız.
-
Adettendir.Araya bir UKMO salalım:)
-
-
GFS aynı sinoptiği 2.kez modellemeye geçti
-
UKMO 168.Nereye varmak istemektedir:))
-
Bana 2020'yi hatırlatıyor, az sabredin, o sene 48 saat kala batı kazık yemişti dedim, adam Marmara sistemi hayırlı olsun dedi.
Model 48 saatide beklemedi kazık için, 100 saat kala attı, Karadeniz sistemine evirdi işi.
Sakal mı bıraksak diyecem de sakal da var, okutmak mı lazım acaba.
-
Hazirana kadar devam nereye kadar oteliyeceksin
-
Bana 2020'yi hatırlatıyor, az sabredin, o sene 48 saat kala batı kazık yemişti dedim, adam Marmara sistemi hayırlı olsun dedi.
Model 48 saatide beklemedi kazık için, 100 saat kala attı, Karadeniz sistemine evirdi işi.
Sakal mı bıraksak diyecem de sakal da var, okutmak mı lazım acaba.
Ben uzattım ama okutmadım kardeşim.Yine de çok bi önemi yok sakalın
-
DoquKaradeniz28 Ben bir maramara tanıdım hep.O da marmara kazım.Ada sahillerinde bekliyorummmmm
-
Aman hocam, şubat da mi gidecek elden yoksa
Bi yerden başlayaydık, iyiydi yav
Neyse hayırlısı bakalım. Yaşayıp göreceğiz artık.