Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2018 mi 1985 mi derken bir de başımıza 2010 analoğu musallat oldu. 2010 hafızamda devamlı lodos-karayel kovalamacası olarak kalmış durumda yanlış hatırlamıyorsam bir tane adam akıllı sistem geldi o da tatmin ediciydi denebilir ancak 2020 ile karşılaştırılamaz bile.

    2010 ile önemli farklar da var örneğin İzlanda'nın o dönem çok aktif olması gibi hatta 2009 ve 2011 kışları da bu furyaya katılmıştı ama zirve 2010. O yılın yaz mevsimi de dillere destandır hatta geçtiğimiz yaz da nemlilik açısından epey benzerdi.

    Her kış kendine özel olduğu gibi bu kışın da yüksek basınçlarla adeta güreşircesine yavaş hareketleri ve ısrarcı konumları nedeniyle DoquKaradeniz28 hocamın belirttiği gibi Grönland Blokajı'nın devran döndüğünde bize çok ekmek pişirme ihtimali var. Ya da 2018 gibi mantara bağlarız önümüzdeki kışlara bakarız :)

    Son olarak 2018'in sonunda Sibirya canavarı Avrupa Kıtası'nı ziyaret ederken çok güçlü bir stratosfer ısınması gerçekleşti. Şu an da gördüğümüz Sibirya emareleri de yine ssw sonuçludur ancak bu yıl uzmanların okuduğum tahminlerinde güçlü bir ısınma beklentisi yok yani umutları koruyalım kış gelecek derken hayallere kaptırmayalım kendimizi kalın sağlıcakla...

    2010 yazını unutmak mümkün değil

  • forum şubatta şenlenecek gibi duruyo :D2 :D2 :D2 .Az daha sabır arkadaşlar.Herkesin yüzü gülecek 8) 8)

    Bak gardaş belliki buraya aramıza yeni katılmışsın tamam herkesin fikrine saygımız var orası okey.lakin ortalığı bulandırmanın bir anlamıyok buranın çoşması için herangibir ayın gelmesine gerekyok bizburda yazında kışında coşuyoruz zaten sıkıntı yapma 😊

  • Bak gardaş belliki buraya aramıza yeni katılmışsın tamam herkesin fikrine saygımız var orası okey.lakin ortalığı bulandırmanın bir anlamıyok buranın çoşması için herangibir ayın gelmesine gerekyok bizburda yazında kışında coşuyoruz zaten sıkıntı yapma 😊

    Abi geçen senede vardı Bu arkadaş bırak kendince takılsın 🙂 , evet buranın cosması için herhangi bir ayın veya sistemin gelmesine gerek yok yeri geldiğinde üzülüyoruz yeri geldiğinde gülüyoruz Biz bir aieleyiz önemli olan burda bir olup birbirimize destek olmak.

  • İçinde bulunduğumuz pantterinin kötü olduğunu biliyorum Aralık ayı geldi hala dağlarda doğru düzgün bir birikim yok farkındayım ancak bu durağan dönemlerin acısını elbet bir çıkaracağız. Allah'ın izniyle sadece sabırla bekliyelim geçen senede hareketli geçti fakat sahiller isteğimiz sistemleri alamamıştı ya ucundan değdi ya gitti rakımlık sistemler geldi, bu durağan dönemlerin arkasında aksiyon var derim ben.

  • Arkadaşlar yağış miktarı doğuya gidildikçe artacak (Trabzon hariç). Rize-Hopa hattı dışında kayda değer miktarda yağış gözlemlenmeyebilir, yani tüm yağışların toplam miktarı ~10mm civarı olabilir. Bu sayı Rize-Hopa hattında değişiyor, bu hatta lokal olarak yüksek değerler ölçülebilir.

  • CFS Aralık sonlarına doğru yine iyi bir deneme yaptı.

    Sen bilirsin ama bence cfs pek takma ecmwf gfs icon falan kendini son yıllarda yenilediler ama cfs hala eski ve üzerimizde sistem olduğu zaman bile geçen sene farklı gösterdi

    Uçurumun kenarında yıkık bir ülke.