Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Rüzgar bölgemizde bir süre daha devam edecek. Öğlen demiştim yine diyorum rüzgar hızı bazı lokasyonlarda 100-120km/s'i aşabilir. Gümüşhane/Kürtün'den Ordu/Gürgentepe'ye kadar bir hat var hat boyunca rüzgar hamleleri +100km/s olabilir. Trabzon/Tonya'dan Rize/Çamlıhemşin'in güney kesimlerine kadar bir hat var bu hat boyunca rüzgar hamleleri +100km/s olabilir. Tokat'ta da bir kesim için rüzgar hızı 100km/s'e varabilir.

    forum.havaforum.com/attachment/157725/

    Einmal editiert, zuletzt von Palanci ()

  • Orta Karadeniz'in İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde (Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun'un iç kesimleri) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 20 Nisan 2022, 16:15

    Kuş ölümlerinde virüs şüphesi.

    Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız kuş ölümlerine Sinop sahillerinde de rastlanmaya başladı

    Karadeniz’de son aylarda sıkça rastlanan yunus ölümlerinden sonra yeni bir vaka daha görüldü. Edinilen bilgiye göre, ölü olarak sahillere vuran çok sayıda ‘kara gerdanlı dalgıç kuşu', ölüm sebepleri araştırılmak üzere incelemeye alındı. Bilim insanları kuş ölümleri için Batı Nil virüsü ihtimali üzerinde duruyor.


    Geçtiğimiz günlerde karabatak kuşu ölümleri olarak haber yaptığımız fakat kara gerdanlı dalgıç kuşu olduğu kaydedilen kuşlar ölü olarak bugün de ilçemizde görüldü. forum.havaforum.com/attachment/157766/

  • Hem bu hafta, hemde Hıdırellez haftası, yaylalarda kışın vedasını izleyeceğiz. Özellikle Hıdırellez haftası bazı yaylalarda hatırı sayılır örtü görebiliriz(2-15 cm arası) .

    Bu arada son yıllarda Hıdırellez ve Mayıs yedisi yaylalarda şova başladı. 2010-2018 arası Nisan kar yağışlı, Mayıs bahar tadındaydı yaylalarda, son 4 yıldır Nisan sıcak Mayıs kar yağışları şeklinde ilerliyor.

    Sahillerin kısmetine ise serin, nispeten soğuk ve bol yağmur düştü bu arada.

    Hıdırellez ve Mayıs yedisi geçtiğimiz kışın son salvoları. Devamında gündönümü (25 Haziran) var. Bu da balon hocanın resmen 2023 kışı açılış tarihidir. Bu tarihten kasım sonuna kadar resmi ve gayrıresmi veri toplama ve sonucunda yeni kışın analiz haritasını çıkarma zamanı. Bu seneki çalışmamı neden-sonuç ilişkisi halinde not ederek, iddialı bir gence aktarmayı düşünüyorum.

    Yapabilirsek tabi :)