şu yaşıma geldim, poyrazla birlikte karadeniz ya da marmara denizinden gelen kütlelerin izmire ulaştığını görmedim, duymadım, bilmiyorum.

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şuan erimesi normal yağışlar güçsüz. Yarın ve sonraki günlerde poyrazın kuvveti artacağı için oradan gelecek yağışların gücü ve erimeden gelecek kütlelerin sayısı artar.
-
şu yaşıma geldim, poyrazla birlikte karadeniz ya da marmara denizinden gelen kütlelerin izmire ulaştığını görmedim, duymadım, bilmiyorum.
Ne zamandı unuttum ama ben şahit oldum geldiğine imkansız değil yani.
-
Yanılmıyorsam geçen yıl 6 şubat kutleler marmaradan geldi orografik etkiyle hafif kar yağışı bıraktı
-
Yanılmıyorsam geçen yıl 6 şubat kutleler marmaradan geldi orografik etkiyle hafif kar yağışı bıraktı
Evet radar böyleydi o gün
-
o gun dunyam karardigi icin birakin radari, kar yagdigini duydugum halde pencereden disari bile bakmadim
-
bugun saat 21:00 wrf tahmini ve radar goruntusu
-
bergamadan yağış geliyor erimezse merkeze gelir mi
Kafa yapıyor bu havalar sende,bende gençliğimde boyleydim.. alışırsın..
-
Ama bizden yağış oraya gidiyor.Hiç bozmadan erimeden hemde.
-
Bizi geçtim akdenizden bile gidiyor bizim üzerimizden geçip
-
Çünkü bambaşka bir mekanizma çok farklı yağış türü. Hem biz dediğiniz yer deniz orası kara. Bu yaptığımız torbanın dibindeki kırıntılardan bir şey çıkarmaya çalışmak şu an tertemiz bir kuru soğuk sistemindeyiz aslında.
-
ECMWF yarın sürpriz olabilir demiş
-
cok ilginc simdi gordum. yarin ve yarindan sonra yer yer merkezde graupel, yukseklerde kar. yildirim aktivitesi de gozlemlenebilir.
-
yildirim aktivitesi ihtimali sali gunu icin.
-
Bundan sonrası şansımıza kısmetimize ne düşer ise artık poyrazın etkisinin artması ile yarın ve sonraki gün iyi şekilde kütle göreceğimiz düşünüyorum.Artık modellik değil anı yaşayıp gözlerimiz full radarda olacağı saatler inşallah kıyısından köşesinden en iyi şekilde geçiririz 2 günü.
-
Ek olarak aklımızda yarın 500 hpa de - 35 lik üst seviye sogugu girişimiz olacak poyraz rüzgarı havayı kurutur ama bir yandan da nem miktarını düşük tutar bu da dew pointe pozitif etki eder
-
gfs ve gfs kontrol yağış vermiş bugün akşama
-
Narlıdereyim işe gidiyorum, Bayraklı üzerinden kütle girişi var.
-
Narlıdereyim işe gidiyorum, Bayraklı üzerinden kütle girişi var.
Radarda gorunmuyor
-
bayraklıdayım halkapınar üzerinde bulutlanma var ama içi boş
-