28 ocak için görünmeye başlayan şey 2 şubat 2012yi aklıma getiriyor bilimsel değil hissel
O gün Türkiye'de kar yağan tek il bizdik.
28 ocak için görünmeye başlayan şey 2 şubat 2012yi aklıma getiriyor bilimsel değil hissel
O gün Türkiye'de kar yağan tek il bizdik.
Kar haritamizi da atalım. Sinerji tam gaz...
ECMWF 28'ine yağış vermiyor yağışı 27 gecesi kesiyor GFS ise yağışı bir süre daha devam ettiriyor bakalım hangisi galip gelecek
Ayın 30 unda Karaburun ve Çeşme civarında deniz etkili kar ve kky hakim
artık şunu yapma zamanımız geldi ve hakettik sanırım ya
artık şunu yapma zamanımız geldi ve hakettik sanırım ya
Hak ettik evet ama henüz değil ancak ben 28'inde bir sürpriz olacağını düşünüyorum GFS bir kaç güncellemedir diretiyor ve bu sene genelde direttiği her sistemi tutturdu
Hak ettik evet ama henüz değil ancak ben 28'inde bir sürpriz olacağını düşünüyorum GFS bir kaç güncellemedir diretiyor ve bu sene genelde direttiği her sistemi tutturdu
sabrın sonu alamet
Wetter3 verdiyse
9 Ocak 2017 Urla-Çeşme kar yağışı.
Bu sistem zaten kuzey ilçelerde 7 Ocak ile, merkezin tamamına yakınında 10 Ocak ile ayrı ayrı efsaneydi ama 9 Ocak'ta da ayrıca Ege'de minik bir vortex oluşarak Urla ve Çeşme'de yoğun kar yağışıyla sahillerde bile 5-10 cm'lik bir kar birikmesine neden olmuştu. Kar yağışı nedeniyle Çeşme otobanı kapanmıştı ve 3. fotoğraf da o yolda çekilmişti . Bir gün uygun dizilimler ile kuvvetli üst seviye soğuğunu yakaladığımızda Ege'de oluşacak bir vortexle çok yoğun kar alıp belki de rekor kırmak.. Niye olmasın imkansız değil.
Onur35 9 ocakta okuldaydım arkadaşlarla bunun muhabbeti donuyordu işte ozdere-seferihisar plaja kar yağmış tutmuş burda yine kar yok filan 😀O gün hava bembeyazdı tam kar havasiydi kar yağdı yağacak dedik ama yağmamisti üzerimizde kütle de varmış herhalde virga olmuş o gün
Onur35 9 ocakta okuldaydım arkadaşlarla bunun muhabbeti donuyordu işte ozdere-seferihisar plaja kar yağmış tutmuş burda yine kar yok filan 😀O gün hava bembeyazdı tam kar havasiydi kar yağdı yağacak dedik ama yağmamisti üzerimizde kütle de varmış herhalde virga olmuş o gün
Evet merkeze kadar nem adveksiyonu ulaşamamıştı. Alçak 2-3 mb daha derinleşseymiş merkez o gün de güzel kar alırmış. Ama 10 Ocak efsane olmuştu ya o da yetmişti.
Display More9 Ocak 2017 Urla-Çeşme kar yağışı.
Bu sistem zaten kuzey ilçelerde 7 Ocak ile, merkezin tamamına yakınında 10 Ocak ile ayrı ayrı efsaneydi ama 9 Ocak'ta da ayrıca Ege'de minik bir vortex oluşarak Urla ve Çeşme'de yoğun kar yağışıyla sahillerde bile 5-10 cm'lik bir kar birikmesine neden olmuştu. Kar yağışı nedeniyle Çeşme otobanı kapanmıştı ve 3. fotoğraf da o yolda çekilmişti . Bir gün uygun dizilimler ile kuvvetli üst seviye soğuğunu yakaladığımızda Ege'de oluşacak bir vortexle çok yoğun kar alıp belki de rekor kırmak.. Niye olmasın imkansız değil.
Şu görüntülere bak ya gerçekten kar yağdığı zaman gerçekten bu şehir farklı Bi evrenin içine giriyor gibi çok ayrı yakışıyor arkadaş ya karpostal gibi oluyor her bir metresi.İnşallah bu sene hakketiğimizi alırız...
Ben de şimdi hatırlıyorum tam da o gün okuldaki arkadaşlara, sınıfın hepsine yarın gelmeyin kar yağacak diye haber uçurmuştum. Havacı olarak okulda nam salmama ve o "yağdıracağım" diye bağıran havaya rağmen inanmayanlar, yağmur yağar yaa diyenler olmuştu. Şimdiki aklım olsa güzel iddiaya girerdim onlarla .
Cok sağlam ayaz var bugün hakikaten vucut üşüyor
GFS çok fazla doğuluyor, bozacak gibi.
GFS çok fazla doğuluyor, bozacak gibi.
Daha vade çok uzun, takmaya değmez. Öğlen Karadeniz-Güneydoğu dedi akşam ibreyi bize çevirdi şimdi yine Karadeniz-Güneydoğu diyor. 2-3 gün daha böyle oynar.
Bu gece için gfs yüz güldürmedi
Ağam bizle dalga geçiyor,akşama göre alakası yok,60 senaryodan birini kura ile seçip rastgele koyuyorlar sanırım, başka açıklaması yok, bakalım daha neler göreceğiz..
372 saatte istediğimizi verdi yine,hey Allah'ım gösterip gösterip vermiyor şu gfs
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!