İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • GFS bir kaç gündür sıcak çıktı vermekte diretiyor, ECMWF de sabah sıcak çıktı vermiş belli, her an her şey olabilir o yüzden ne depresyona girmenin ne de kesin geliyor diye beklentiye girmenin bir anlamı yok bence, şu an dışarıda mükemmel yağış var şimdi onun tadını çıkaralım, gerisini Allah bilir. İnşAllah bu kış hepimiz istediğimizi alırız

  • Sabredeceksiniz,model altı saatte bir değiştiğinde modelden modele yorum nedir,herkes görüyor,ben bitti,gitti,yine hüsran yazılarını anlaymıyorum,eğer böyle modelden modele değişecekseniz,günlük hava durumlarına bakın daha iyi,daha bugünde sayarsan 6 gün var,ne bitti ne başladı,daha gelen bir şey yok ki,cuma 20 derece olacak,kesin mi,değil,benim sitemim modelden modele olumsuz konuşanlara,iyi gelse de kötü konuşanlara,çünkü %10 sistem gelme olasılığı olan bir yere geliyor demek zor iş..

    Elde tutulacak hiçbir veri yok, o yüzden İzmir de umutlanmanın anlamı yok bana göre.

  • Aynen kardeşim biz yanlışız sen doğrusun

    Ortalama demek tüm senaryoların verdiği sıcaklıkların senaryo sayısına bölünmesidir, -10 diye bir ortalama yok onlar bazı senaryo sıcaklıkları, bilmemek değil öğrenmemek ayıp kardeşim, seni ayıpladığım yok. Bil diye söylüyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von Kazim35 ()

  • Elde tutulacak hiçbir veri yok, o yüzden İzmir de umutlanmanın anlamı yok bana göre.

    Sana göre bence de...%10 luk olasılığı,%90 olmaz istatikliğine göre söylüyorsun,şu akşamı görelim bence,Gfs zaten dönecek, düzelecek göreceksin,dua edelim de ikisinin ortası rakım sistemi olmasın,tek korkum o,rakım dediğimde 150-200 metre,ecmwf akşam daha düzelecek,Gfs de uyacak inşallah,biraz sabır lütfen

  • Dostum bu agresifliğini anlamadım herkes sistem istiyor ama adam sana bilgi verici şekilde konusmus yanlıs bilgi için kötü birşeyde söylememiş.

    Bilgi verici sistemle konuşmuyor sitem edici aşlağılayıcı dilde konuşuyor ben onu çok iyi biliyorum facebooktan

  • Bilgi verici sistemle konuşmuyor sitem edici aşlağılayıcı dilde konuşuyor ben onu çok iyi biliyorum facebooktan

    Ben hiç aşağılayıcı dil kullandığını görmedim orda yanlış anlama diye ayıplamıyorum demiş daha nazik konuşamazmış tam tersi.

  • Ben hiç aşağılayıcı dil kullandığını görmedim orda yanlış anlama diye ayıplamıyorum demiş daha nazik konuşamazmış tam tersi.

    Abi alakası yok gram aşağılamadım adamı öyle bir niyetim de yok olamaz sadece poyrazlı Kıbrıs abli bir senaryoya İzmir kar demiş onda sadece insanlar bilgilensin diye İzmir'e yaramaz dedim kendi kafasında kurmuş ben ne yapayım şimdi?

  • 21 ocak gelsin görüşecez kardeş biz seninle merak etme kendini meteoroloji mühendisliğine ( olmayan mesleğine) kaptırma bu kadar herkes taşıyamaz tahmnincliği

    Şuan sen adama tam tersi kötü üslup ile konuşuyorsun yapma dediğini sen yapıyorsun adama resmen.

  • Gereksiz tartışma konusu olacak bir durum yok


    Bugünkü Ecmwf çıktısı gayet mantıklı ve kabul edilebilir bir çıktı ayaklarımız yere basmalı hem İzmir'de yasiyoruz hemde şartlar şuan sistem için uygun değil hala ısrar ediyorum 10 günümüz daha var yarın yada en geç Perşembe akşam modellere yavaştan sistem yansımaya başlayacak diye bekliyorum 21 inden hiç beklentimi yüksek tutmadım en başından beride ifade ediyorum sizede yükseltmeyin hayal kırıklığı olmasın dedim gelirse hala supriz olsun

  • Dostlar sakin olalım gerginlik olmasın. Gerek yok. Herkes meteoroloji bilecek diye bir şey yok. Sakinliğimizi koruyalım ve modellere takibimizi sürdürelim. Bir sistem gelmeyecek diye birbirimizi yememize gerek var mı?