İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben üstte sinoptiği paylaştım ama estofex’in tahmininide paylaşmış olayım benzer şeyleri anlatıyor.


    Sinoptik:

    Akdeniz üzerinde bir sırt inşa edilir, ekseni Cezayir'den Sardegna'ya ve Almanya'ya kadar uzanır. Yüksek oranda güçlendirilmiş bir akış modeli, her iki tarafta derin oluklarla sırtın etrafında kurulur. Atlantik üzerindeki olukların doğu kanadında ve Türkiye üzerindeki çukurun tabanında daha güçlü akış tahmin edilmektedir. Fırtına faaliyeti bu iki oluk ve bunlara eşlik eden ön sistemlerle sınırlı olacaktır.


    ... Türkiye ...


    Önemli ani sel riski, gün içinde Batı Türkiye'yi geçen çukurla gelişecek. Ülkenin tüm Batı bölgesinde ve ayrıca Karadeniz kıyı şeridinde yaygın fırtınalar tahmin edilmektedir. Üst düzey çukurun önünde, fırtınalar gece saatlerine kadar devam edecek. Daha yüksek LCL'lerin ve daha güçlü kesmenin tahmin edildiği Türkiye'nin güney kesimlerinde büyük dolu mümkün olacak.

  • Sinavim var yağmuru kacirdim sanırım hocam :( kıyi ege de de dolu yagar mi sizce

  • Sinavim var yağmuru kacirdim sanırım hocam :( kıyi ege de de dolu yagar mi sizce

    Yağışın ağır kısmı öğleden sonra dolu ihtimali zayıf , zararsız funnel cloud ve zayıf hortumlar görülebilir LCL seviyeleri çok düşük ve yerel olarak 100 m2/s2 civarlarında 0-1km SHR eşlik edecek

    Baroklinik bir yapı etkili olacak gibi görünüyor.

    modellerin şu saatten itibaren 24 saatlik yağış beklentisi bunun büyük kısmı 2-3 saatlik dilimde oluğun geçişi sırasında düşmesi muhtemel Manisa civarlarında hemfikir gibiler bunda orografide etkin.




    3 Mal editiert, zuletzt von PergamoN () aus folgendem Grund: PergamoN tarafından oluşturulan bir mesaj bu mesaj ile birleştirildi.

  • Akhisar’da kitlenen bir hat mevcut baroklinik yapı tetikleniyor, ne kadar daha devam eder bilmiyorum ama 1 saattir iyi dövüyor kısa sürede ciddi yağış alan bir başka ilçe 51.8mm’ye ulaştı. Sıkıntı varmı ilçe merkezinde?


    Edit: 65,4mm


    Edit2: 71.52mm

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()