Beiträge von hedehödö

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Merhaba, uzun zamandır araç piyasasını takip ediyorum ve bu bölümdeki konulara bir göz attıktan sonra sizlerle naçizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

    Hasar kayıtlı araç bakıyorsanız eksper raporlu ve serviste yapılmış araçlar daha güvenilirdir. En azından değişen cıvatasına kadar öğrenebiliyorsunuz. Diğer bir husus olarak hasar kayıt tarihi de önemlidir. Bundan 3-5 yıl önceki 5 bin ile şimdiki 5 bin ne yazık ki aynı değil. Bugün standart tek far 3 binden başlayıp 20 binlere kadar çıkıyor. Standart iki far değişse 6-8 bin para yapar. Şuan için gerek vergiler gerekse de sıfır araçların azlığından dolayı 50 binlik araçlar olmuş 150. Eğer çok acil ihtiyacınız yoksa elinizdekini koruyun derim....

    Yeri burası mı pek emin değilim ama uzunca bir zamandır gözlemlediğim bir olayı sizlere danışmak istiyorum. Bugün Manisa merkezde sabahın erken saatlerinde yer yer yoğun sis olayı meydana geldi. Benzer şekilde geçen yılda Kasım-Şubat ayları boyunca sabahları sis oluşumunu gözlemledim. Bu olayın nedeni nedir? Katkılarınız için teşekkürler.

    Ülkemizde, ne yazık ki hava, gök olguları ile yer ve yeraltı olgular arasında daha önce meydana gelen olaylar nedeniyle sebep-sonuç ilişkisi kurulabilmektedir. Dünyada her an yersarsıntıları olmasından dolayı bunu herhangi bir olaya bağlamak( bağımsız değişken) son derece kolay fakat bir o kadar da yanlıştır. Ben bu durumun nedeni olarak ülkemizde bir bilim anlayışı olmamasından daha doğru bir ifade ile bilimin doğasını anlayamamızdan ileri geldiğini düşünmekteyim. Önerim ise çocuklar daha okul öncesi dönemdeyken bilimin doğasının sezdirilmeye çalışılması ile başlamaktır.