İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Güzel bir güncelleme oldu. İnşaAllah daha da güzelleşecek ve beyaz gelinliği giyecek İzmirimiz hava-kars323 hava-kars323 hava-kars323

    MİLLİ ŞUURDA MUSTAFA KEMAL, DİNİ ŞUURDA MUHAMMED MUSTAFA

  • Kontrol Kıyı ege ye hazırlanıyor gömecek birazdan..

    Dün geceden beri dikkatimi çeken şey o Ege çanağına 1020 üstü hiçbir izobarın el atmaması lazım. El atılırsa siklon İtalya'da takılıp gelemiyor ya da güneyden geçiyor. Ama el atılmazsa efsane çıktı oluyor kilit nokta orası.

  • Normalde yağışlar son ana kadar değişir, özellikle 96 saatten sonrasını çok ciddiye almayın, ab konumu daha çok değişir vs derler bunu da bu forumdan öğrendim ama şimdiden taa ayın 8ine sevinmek boşa umutlanmak gibi geliyor bana.

  • 6-7-8-9 vade sürekli uzuyor ama niyet değişmiyor. Dilimde tüy bitti ECMWF focuslanın başka şeylerle uğraşmayın demekten.

    Bu arada bir anektod anlatayım. Hiç unutmam 2004 kar yağışını okuldayken inatla yağdırmıştım. Sabahçıydık o aralar, gökyüzü bembeyaz, hem bulutlar da alçakta hem de hava soğuk. İlk dersten son derse kadar sürekli kar yağacak diye konuştum, artık millet benimle dalga geçmeye falan başladı. Tam günün son dersindeyiz dersin bitimine 10 dakika var, benim gözüm de sürekli pencerede. Bir baktım pıt pıt pıt kar taneleri atıştırmaya başladı. Bir dedim aha işte kar yağıyor diye, bütün sınıf koşturdu camlara kar izlemeye.

    Akabinde sınıfın baba vangası oldum. Çocuklar matematikten kaç alırım acaba diye bana sınav sonuçlarını sormaya başlamıştı. Science kardeş!

  • 4 ve sistemi sonrasında bir sıcak cephe yakalama ihtimalimiz var.. Gfs nin sürekli gördüğü şeylerden birisi de bu zaten. Bu ihtimal olmasa bile ard arda gelen sistemlerde uzun kalacak soğuklar sayesinde kar görme ihtimalimiz bu sene çok daha fazla.. Kaldı ki 4 ünde oluşacak AB hareketi bile şuan henüz netleşmedi.. Yağış sorunu açısından değil sıcaklık sorun açısından bakmak lazım sorun bu gibi..

  • PergamoN hocam bu aralar biraz fazla mesai yap. Grafiklerini ve değerlendirme lerini bekliyoruz

    Faz geçişleri dahil iki ana model arasında ciddi bir belirsizlik var yorum yapmakdan bilerek kaçınıyorum ,güncellemeden güncellemeye yorum yapmakdan ziyade işin aslını (doğru olanı) öğrenmeye çalışmak lazım Ukmo'nunda ecmwf'nin yanında olduğunu varsayarsak süreci daha doğru okuduklarını söyleyebiliriz ve iki model bazında ilk olarak karasal polar ihtimalinden söz edilebilir ama bu aralar eps dahil , ecmwf ana çıktı ciddi değişim gösterebiliyor bu sefer net olarak bu model-ler haklıdır diyemeyeceğim ve netleşmesini bekleyeceğiz , Gfs bir inada bindi ve Doğudan gelen canavar ( 2018 vol2)'nin Türkiye'nin büyük bölümüne yarayanını getirmeye kararlı böyle bir beklentim bazı arkadaşlar dahil vardı şahsen ocak sonunda bekliyordum ama gittikçe ötelendiği için umudumu yitirmiş ve yorum yapmakdan vazgeçmiştim, Ecmwf'dede bazı senaryolarda bu ihtimal devam etsede hem tarih farklı hemde sinyaller Gfs kadar güçlü değil sinoptikler netleşmeden çok yorum yapmak istemiyorum netleşdikçe nowcasting (şimdi görü/anlık tahmin)'leri yapmaya çalışacağım.