Meteociel fr sıcaklık haritasında saatlik tahminleri yağış girdiği zaman 2 derece daha düşük olarak hesaplayın.

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bak şu soldaki 1005'lik ab var ya. ne olcak biliyor musun? gün yaklaştıkça biraz daha güneyleyecek. Sonra öyle bir kuru soğuk çekeceğiz ki geçen seneyi unutturacak.
Arkadaşım seni niye banlamiyorlar( şaka bu arada) Sen ne zaman konuşsan sitem kuşa dönüyor. Gece güncellemesinden ben umudumu kestim.
-
24-30 saat aralıksız kar yağışımı gördüm,arkasından bidaha bi daha peşi ardına soğuklar,model sonunda dibimize gelen -20,-24 ler,hey maşallah,ecm çok önemli,hadi hayırlısı olsun..Yaşayıp görelim,Kara kış başlıyor..
-
Arkadaşım seni niye banlamiyorlar( şaka bu arada) Sen ne zaman konuşsan sitem kuşa dönüyor. Gece güncellemesinden ben umudumu kestim.
Ben şeylerden değilim bak. Hani bazı dayılar var ya '' Yeğenim yoğ yauv izmire gar neyin yağmaz ''. Ben o tiplerden değilim vallahi. Sistemi kuşa ben döndürmüyorum. İzmir döndürüyor ihaleyi bana atıyor her seferinde. Vallahi bak. Şehrin derdi benimle. Bak ama yukarıda dediğim olay gerçekleşirse ki gerçekleşmeme ihtimali %80 falan, gerçekleşirse beni harbiden banlayın.
-
bir adet şu senaryodan sipariş edebilirmiyim
-
dualar çok önemli
-
Görüyorsunuz harika maşAllah
-
Bu hali pek iyi değil doğulaması lazım kararında tabi ki de Gfs çok daha iyiydi..
-
Ecm sistemi İtalya'ya kaçırınca biz
-
Ecm sonda fena bitirmedi ama henuz modeller şu sorulara cevap veremedi azor ne kadar doğudan yukselecek buna bağlı ne kadar soğuk inecek ve siklon nerede patlayacak?
-
Soğuk balkanlardan geliyor - check
Girit Kuzeyinde AB oluşuyor - check
Sıcaklıklar sınırın bir tık üstünde - check
Bu verileri verenin ECMWF olması - check
İzmir'e kar yağması için yeterli olan dört madde oluşmuş.
tek eksiğimiz vadesi uzun. -
Ecmwf sabah düzeltir bu çıktısını
-
30.senaryo ne öyle maşallah..
-
Ecmwf sabah düzeltir bu çıktısını
Bence iyi böyle güzel yağış alırız kuru soğuk yemektense
-
Bence iyi böyle güzel yağış alırız kuru soğuk yemektense
Çok batılı geldi iyi soğukları çeker ama ayın 6 na attı
-
Meteociel fr saatlik sıcaklık verileri tam olarak doğru değil. Yüzeysel olduğu için denizi ölçen konumları var. Meteopt üzerinden bakmakta fayda varr.
Meteociel.fr İzmir için denizi değil, şehrin yakınlarında herhangi bir 220 rakımı alıyor. Diyagramda yazan yükseklik ile kabak gibi belli başka yer için dediğiniz doğru olabilir. Yüksek kesimleri ölçen konumları çok çok daha fazla mesela Bursa ve Antalya meteogramları örnek bu şehirler için 500-600 rakımları baz alıyor. Kaldı ki aksine sıcaklık genelde o sitenin verdiğinden 1-2 derece daha yüksek oluyor, düşük olduğu daha nadir demek ki iyi takip etmemişsiniz.
-
Gfs Manisa diyagramı,🥳
-
Arkadaşlar 21 aralık 2001 aynı bu şekil yağışlı geçmişti arkasından 4 ocak 2002 sistemi almışız o güne ait elinde veri olan mevcut mu?
-
Arkadaşlar 21 aralık 2001 aynı bu şekil yağışlı geçmişti arkasından 4 ocak 2002 sistemi almışız o güne ait elinde veri olan mevcut mu?
4 ocak sistemi gözüken 5 şubat sistemiyle neredeyse birebir aynı.
-
2023
2002 -