Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 5 Şubat için iconda bu denli değişim nasıl olmuş yahu vallahi.

Valla bilmiyorum kısa ve orta vadede modeller çok tutarsız bu sene herşey olasıdır.

Devamıda kötü değil aslında riskli bir görüntü izlanda canavarı bastırmış ama alçak basınç var ve kuzeyimizdede soğuk deposu mevcut.

animgup9.gif

icon_1_180kyx7.png

• Valla bilmiyorum kısa ve orta vadede modeller çok tutarsız bu sene herşey olasıdır.

Devamıda kötü değil aslında riskli bir görüntü izlanda canavarı bastırmış ama alçak basınç var ve kuzeyimizdede soğuk deposu mevcut.

animgup9.gif

icon_1_180kyx7.png

Hocam tabiri caizse tam istediğim görüntü diyebilirim kuzeyimizde bu soğukların olması lazım artık olmalı.

3 şubata kadar beklicem ben 😂

• kıyılara kıyılar kıyılar abi biri bana şu kıyıların tanımını yapsın bu kıyılar nereler benim etrafımda deniz yok mesela ben kıyımı sayiliyorum yoksa kıyılardan kasıt deniz kıyısına veyahut düşük rakımlı yerlermi

Hocam arkadaş taınımı yapmış ama üstüne bir ekleme de ben yapayım şahsi görüşlerimden.

Örneğin sakarya merkezin denize mesafesi var ama kıyı sayılır, neden? Çünkü sistemleri aldığımız kuzeyimizde yükselti yoktur.

Katılan olur veya olmaz ama şahsen yaşadığım bir durum olduğu için, kocaeli merkezi kıyı olarak pek saymıyorum çünkü sakarya ile aynı şekilde kuzeyden sistem geldiğinde şehrin hemen kuzeyinde yükselti olduğu için hep daha fazla kar birikimi almıştır.

Düzce merkez aynı şekilde 130 rakım kıyı sayılır normalde ama orası da kuzeyinde yükselti olduğu için saymıyorum.

Bölgemizde şehir merkezi olarak kıyı tanımıma uyan şehirler;

Yalova

Bursa

İstanbul

Tekirdağ

Edirne

Kırklareli

Yine örnek; Kırklareli rakımı düzceden 70 metre daha fazla ama bu sefer de yağış yönüne ters kalıyor. Üstelik kuzeyinde yükselti de var fakat yağış yönü terste. Edirne zaten saymıyorum bile, bölgemizin yağış açısından en şanssız ili bence. ne rakım var, ne yükselti, ne yağış oluşum yönüne müsait (DEK).

++ Uygun soğukluk olduğunda da yine en çok kar yağışını almaya müsait yerler trakya hariç kıyılardır.

Lafın özeti, kıyı denildiğinde illa denize kıyısı olmasına gerek yok. Bölgemiz özelinde bu şartlara göre değişiyor

İzmit 5 günlük hava durumu

tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

• Katılıyor ve ek olarak İzmit'in deniz yerine körfez özeliği taşıması buna destek niteliği taşımaktadır.

👇

Körfez, denizin kara dışına çıkarak oluşturduğu, göle benzer, ancak dar bir boğazla denize açılan su çıkıntısıdır. Körfezin meydana gelmesinde kıyı gerisindeki arazi yapısının çok önemli rolü vardır. Eğer dağlar kıyıya paralel olarak uzanıyorsa böyle kıyılarda girinti çıkıntı azdır.

• Açıklamaniz için teşekkür ediyorum sevgili hocam ve ek olarak bence bölgemizin değil ülkenin en şansız ili olan edirne de yaşıyorum balkanlar dibimizde hemen 10 km ötede dağların beyazladigini filan cok rahat görebiliyorsunuz ama biz resmen ovada kalmışız deniz deseniz uzak dek filan hak getire yaklaşamaz bile burda olupta kar sevdalısı olmak baya sıkıntı hayirlisi olsun bakalım her sene umutla bekliyoruz