Bizi kuraklıktan çıkaracak olan dizilim budur gerisi yerel olarak ölüm kalım savaşı verdirir

Marmara Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 4, 2022 at 10:19 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Durum hiç iyi değil. Batı bölgeler çok kurak bir sonbahar geçirdi.
Normalde geçtiğimiz son bir kaç yıldaki haritaları baz alırsak renkler yer değiştirmiş gibi. Genellikle güneydoğu ve doğuanadolu kırmızı ve siyah renk oluyordu, bu sene ağırlık Marmara işin içine dahil olmuş.
-
- Official Post
GabelBerg10 1 tane böyle sistem alalım barajları bahara doldurur dediğin gibi, bu sistemlerde istanbuldaydım ve özellikle 2.sinde hayatımda görmediğim manzarayı bostanvıda yaşamıştım, ara sokaklar işlektir kadıköy taraflarında bizim sokakta öyledir ve 2 bina arası kapanmıştı resmen. Üşenmeden dışarı inip kar kalınlığına bakmıştım:)
-
Normalde geçtiğimiz son bir kaç yıldaki haritaları baz alırsak renkler yer değiştirmiş gibi. Genellikle güneydoğu ve doğuanadolu kırmızı ve siyah renk oluyordu, bu sene ağırlık Marmara işin içine dahil olmuş.
Gün gelir devran döner dedikleri bu olsa gerek. Güneydoğu'nun ortası yok artık zaten ya çok kurak ya çok nemli.
-
GabelBerg10 1 tane böyle sistem alalım barajları bahara doldurur dediğin gibi, bu sistemlerde istanbuldaydım ve özellikle 2.sinde hayatımda görmediğim manzarayı bostanvıda yaşamıştım, ara sokaklar işlektir kadıköy taraflarında bizim sokakta öyledir ve 2 bina arası kapanmıştı resmen. Üşenmeden dışarı inip kar kalınlığına bakmıştım:)
Hadi yenilerine inşallah abi kar olsun yağmur olsun tabi ki gönülden kar geçiyorda şöyle sağlam siklonlar şart.Yoksa barajları geçtim ekili arazilerde çok sıkıntıya girecek zaten pahalılık ortada üstüne bir de kıtlık olursa vay halimize
-
- Official Post
Bu arada uzmanı değilim konuda benden çok daha iyi bilgisi olan arkadaşlarım var ama yine de farkettiğim şey şu, bu tarz bir sinoptik istiyorsak ab li, sistem karadeniz üzerinden değilde balkanlara gelip oradan burnunu yunanistana doğru vermeli, azıcık izlanda etkisiylede ab oluşup hızlıca kaymalı. Özellikle 2004 un 1. sistemde oluşan ab ve derinliği, izobarların sıklığı resmen ders gibi..
-
Hocan hangi sistem bu ?
-
Cemil Ceylan on Instagram: "Karda közde sucuk gömme yaptık. #nature#winter#snow#dinner#dinnertime#chef#grill #sucukekmek#reels"Cemil Ceylan shared a post on Instagram: "Karda közde sucuk gömme yaptık. #nature#winter#snow#dinner#dinnertime#chef#grill #sucukekmek#reels". Follow their…www.instagram.com
Hayat budur
-
Tarafını seç ona göre pozisyonunu al 2004 vs mini 87 mart sistemi.
-
- Official Post
Hocan hangi sistem bu ?
2004 ün ilk sistemi Ocak ayında olan yani..
-
2004 ün ilk sistemi Ocak ayında olan yani..
Anladim inanılmaz güzelmiş tablo gibi
-
- Official Post
Anladim inanılmaz güzelmiş tablo gibi
aynen öyle hocam işte bir daha yaşar mıyız Allah bilir:)
-
Tarafını seç ona göre pozisyonunu al 2004 vs mini 87 mart sistemi.
Karşılaştırmak hata olur 2004 on adım öndedir
-
Bu arada uzmanı değilim konuda benden çok daha iyi bilgisi olan arkadaşlarım var ama yine de farkettiğim şey şu, bu tarz bir sinoptik istiyorsak ab li, sistem karadeniz üzerinden değilde balkanlara gelip oradan burnunu yunanistana doğru vermeli, azıcık izlanda etkisiylede ab oluşup hızlıca kaymalı. Özellikle 2004 un 1. sistemde oluşan ab ve derinliği, izobarların sıklığı resmen ders gibi..
Ah hocam ah. 2004 bambaşka bir boyuttu. Ondan sonra onun gibisi hiç gelmedi. Herkes 2017 Diyor ama bence o seneye yaklaşan sistem 2006 senesinde gelen baba sistemdir. Soğuğu ve rüzgarı 2017'den daha iyiydi. Ama 2004, o fırtına , 10 gün yerden kalkmayan kar. Bir daha yaşayacaksın ama böbreğini ver deseler düşünmem 😅
-
aynen öyle hocam işte bir daha yaşar mıyız Allah bilir:)
Valla hocam ben 2004 sistemini pek hatırlamıyorum sanıyorum bizi pek etkilemedi fakat 2006 dün gibi aklımda liseye gidiyordum ve o yerdeki kar çok uzun bi sure yerden kalmamıştı hiç o kadar uzun süre erimeyen kar görmemiştim tabi efsane yağmıştı zaten ondan sonra hava merak başlamıştı bende
-
- Official Post
Snowman 41 valla hocam böbreği satmam ama en azından sokaktan içeri girmez tadını çok daha fazla çıkarmaya çalışırdım. 2004 özellikle istanbul nezdinde heryere eşit davrandı, 2017 öyle değil rüzgarı zaten kıyaslanmaz.. O yıl gerçekten bambaşkaydı..
Azorator hocam normal, 2006 sisteminde ab'nin yeri ve hareketi Edirne Çanakkale gibi batı şehirlerimiz için biçilmiş kaftandı, 2004 te daha çok kuru soğuğa kalmışsınızdır tahminen
-
Hayal etmeden yaşayamıyoruz
-
Karşılaştırmak hata olur 2004 on adım öndedir
İçimizde gizlice saklanmış vortexcileri görelim
-
- Official Post
Bu vorteks bence peşimizi bırakmaz artık denizlerimiz daha sıcak, dolayısıyla karadenize inecek polar salınımlarda karadenizin bunu üretme ihtimali çok yüksek. Ancak İstanbulda olsam çok istemezdim ancak kuzey kıyılar vorteksten tam anlamıyla faydalanıyor. Ama yukarıda paylaşılan 87-2004 gibi desenlerde ilçe milçe affetmez gömer geçer
-
10-12 Şubat 2015 sistemi aslında soğuk güçlü olsa Marmara için efsaneler arasına girebilirdi. Afyona adına efsane sistemdi. Soğuk güçlü olsa 80-90 cm. alabiliridik. Ama bu haliyle bile 55-60 cm. olduk. Yaklaşık 55 mm. civarı yağışa aldık. Balıkesir çevreleri ve İstanbul'un anadolu yakası gene iyi kar almıştı.
10 Şubat sabah ilk saatler.
10 Şubat İkindi
10 Şubat akşam.
11 Şubat öğle.
Kar 11 Şubatta da devam etti 12 Şubatta en yüksek noktaya ulaştı mgm 51 cm. ölçtü.
-