Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Okan hocam nedir Rize için durum sen takiptesin rakım kaça kadar kar var kaça kadar kky herhalde 150 rakıma kadar indi kky

    forum.havaforum.com/attachment/150736/

    kar kademe kademe iniyor, şu bilgiyi vereyim dağbaşı yolu beyazlasın kar sınırı bi 200m daha inmiş olur :)

    Uçurumun kenarında yıkık bir ülke.

  • Arkadaşlar bir şey farkettim bugün ben normalde 75 rakımda yaşıyorum sadece 15 rakım yukarı çıktım aradaki fark çok fazlaydı mesela 1 cm falan oldu oraya gidince 3 cm falandı

  • Öncelikle sistem hayırlı olsun. Sisteme bu akşam başlıyoruz. Bu gece Akdeniz tepki alçağının merkezini Muğla-Antalya bölgesinden Kayseri-malatya bölgesine taşıması ve takiben Sinop Samsun bölgesinden sistemin bölgemize giriş yapmasıyla sistem bölgemizi etkilemeye başlıyor.

    Bundan önceki yağışlar ve sınırlı soğuma, Marmara bölgesine inen soğuk çekirdeğin bölgemize yaptığı soğuk kaçağı sebebiyle idi.

    Tepki alçağının belirttiğim bölgeye taşınması ile mevcut yağışlara Akdeniz desteği gelmiş olacak. Güney beslemeli yağış kütleleri, akşam ilk saatlerde Sinop'tan Trabzon'un doğu ilçelerine kadar olan bölgede bir cephe hattı oluşmasına yol açacak. Güçlenen yağışlar halihazırda bölgemizde bulunan orta kuvvette soğuma ve gecenin avantıjını kullanarak, bahsettiğim sahil bandında yağışları kara çevirecek. Samsun ve Sinop doğusu cepheden sınırlı yararlanırken, Ordu-Giresun ve Trabzon batısı cephenin en etkili kısmından yararlanacak.

    Gece ilerleyen saatlerde ve sabaha karşı, Sinop ve Samsun'da kuzey yönlü fırtına ve güçlü soğuma ile birlikte, kuvvetli dek yağışlarına maruz kalacak. Ordu Giresun ve Trabzon batısı ise, cepheden yararlanmaya devam edecek.

    Güçlü dek yağışları, yarın gün içinde doğuya doğru yayılırken, Trabzon ve Rize ise cepheden yağış almaya başlayacak. Kuzey destekli yağışlar, akşama doğru Sinop ve Samsun'da etkisini azaltırken, ordu ve Giresun'da ise daha da güçlenecek. Cuma gecesi samsun ve Sinopta dek yağışları etkisini kaybederken, ordu ve Giresun'da ise en etkili anları yarın akşam ve gece ilk saatlerde etkili olacak. Cuma gecesi Trabzon ve Rize de de bu kuvvetli kuzeyli akıyla kar almaya başlayacak. Cumartesi günü Rize ve Trabzon da kar yağışları devam ederken, samsun, ordu ve Giresun, ara verecek.

    Sistemin ikinci kısmı olan pazar ve sonrası için, cumartesi günü değerlendirme yaparız arkadaşlar.

    Tekrardan hayırlı sistemler. Ne olur, ne olmaz sorularını artık bir kenara bırakıp ve gol haberleri ve fotolara boğun konuyu.

    Ne oldu, ne olmadı değerlendirmesini, cumartesi rahat kafayla yaparız

  • Elinize sağlık hocam

  • DoquKaradeniz28 tayfun hocam şimdi benim kapının önüne yağacakmı eğer yağacaksa ne kadar yağacak sorusunu cevaplamadan bir yere kaçma tüm heyacanımla bu sorunun cevabını bekliyorum 🤔😲

    Bu soruya yanıt verebilmek için bazı değişkenlerle ilgili bilgi sahibi olmamız gerekiyor.

    1, kapının önünde tente veya sac örtü varmı.

    2. Kapının önüne tuz serptiniz mi.

    3 kapınız güney mı yoksa kuzey mi bakıya sahip.

    4. Kapınızın önünün denize uzaklığı tam olarak kaç metredir.

    5. Kapınız kaç rakımda :hfyeni (18):