İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sanki Ocak şubatttayız modellere bak 1 ay önce şubatda böyle sistem var deseler kahkaha atardık :hfyeni (18): 2022 kışı son sağlam vuruşunuda yapıp zaten efsane olan yılı yıldızlı efsane yapacak :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29):

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • İllaki,birileri sevinecek , birileri üzülecek,tüm yurdu etkileyecek bir sistem potansiyelini hala taşıyor. Üstadlarin da dediği gibi Mart ayında böyle potansiyelli bir sistem görebilmek özellikle kuzey kıyılar için bulunmaz nimet. Yarın akşam daha da istikrarlı bir guncellemeyle buluşmak dileğiyle.insallah.

  • Ecmwf niye beğenilmedi gerçekten anlamıyorum siz o 87 muhabbetini falan ciddiye mi aldınız acaba? Valla çekirdeği çok az zayıflatması dışında harika bir güncelleme, yine de yarın sabaha "düzelir" de yarım metre verir umarım sizi anca o keser herhalde :D

  • Sistemin nasıl etkin bir hale büründüğünün farkına varmışsınızdır diye tahmin ediyorum güney sahiller dahi 2m temp'de 0 derece ve 25-30cm kar beklentisi var.Karadeniz'de devasa bir kar birikimi var onun da karaya girdiğini düşündüğünüzde unutulmaz bir hal alır bu sistem.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sistemin ana hatları artık oturdu sayılır. Etkin mekanizması DEK şeklinde olacak çok yüksek ihtimalle. AB olur mu? Yarın son bir şans bir ihtimal olabilir. Bugün akşam ile beraber artık yüzde 65 olasılıkta sistem cepte. Yarın akşam ki ECMWF güncellemesi ile de yüzde 75 olasılığa çıkmış olacak. GFS ve diğer modeller de gayet güzel istikrarla sistemi veriyor.


    Mart ayına göre oldukça güzel hatta uzun yıllar sonra ilk defa Mart ayında hatırı sayılır kar alacağız. Şubat ayında değiliz, artık kış ayını yavaş yavaş sonlandırmaya başlıyoruz.


    Yok cemre düştü, yok daha kar yağmaz, yok kış bitti diyenler bir kez daha patladı.


    Atmosfer hakkında kesin bir şey denmez bunu yıllardır yazıyorum. Atmosferle bir kere inatlaşılmaz ki? O zaten bildiğini okur. Meteoroloji de 2+2= 5 de olur, 10 da olur.


    Yani demem o ki yine söylüyorum, ve söylemeye devam edeceğim; "Atmosfer kaotiktir". Bunu hiç bir zaman unutmamak gerekir.


    Mart ayının 15'i ne kadar sistem ihtimali takip ederiz demiştim. Sonra bir anda ayın 10'nun da çok güzel bir sistem belirdi ihtimaller yükseldi ve inşallah yaşayacağız.


    Umuyorum ki, bu sistem ile beraber barajları yüzde 100 yaparız. Hayırlısı olsun. Yarın akşam ile beraber artık ince konuşmaya başlarız.


    Şunu da tekrar hatırlatmakta fayda var, son ana kadar değişim olabilir o yüzden yine temkinli olalım.


    Hayırlı akşamlar herkese,sağlıcakla.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Soğuklar Sibirya üzerinden geliyor bunu da unutmamak gerek, tekrardan hatırlatayım dedim. :hfyeni (29):

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk