Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar veri kaybından dolayı 6 ay geriye gittiğimiz için ayırdığımız konular tekrar birleşmiş gözüküyordu. Simdi tekrardan Marmara ile Batı Karadeniz konusunu ayırdık. Batı Karadeniz ile alakalı raporlar ve yorumlamalar bu konudan yapılacaktır hayırlı olsun.

  • Bölge konumuza tekrardan kavuştuk. Kastamonu ve Bartın'da sel felaketi bölgemizi çok etkiledi. Belli ilçelere yerel olarak aşırı yağışlar düştü ve umulmadık ya da düşünülmedik şeyler yaşandı. Komşularımıza arkadaşlara geçmiş olsun.


    Şehircilik ve altyapı adına da büyük bir ders olsun derim özellikle dere kenarı veya düzlük yerleşim yerlerimiz için. Anlaşılıyor ki değişen iklimle birlikte yağışı her zaman aşırı alabilecek bir bölgeyiz.

  • Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 24'e yükselirken felaket sonrası ilçeden gelen görüntüler içler acısı. Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma yol açtı. Bölgede incelemede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Yani bu ilçe ikiye bölündü" dedi.

    Karın ilk düşüşü sıradan değil, sihirli bir olaydır. Uyandığında yattığından daha farklı bir dünyaya gözlerini açarsın


    Priestley

  • Memleketim Bozkurt adeta bitmiş. Böyle bir afet görmedik diyor herkes. En çok orası etkilenmiş. Yüzlerce kayıp ve ölüden söz ediliyor. Medya her zamanki gibi çoğu şeyi haber yapmıyor. Anca cumhurbaşkanı gitti de herkesin haberi olmaya başladı. Çöken binalar var, uzak akrabalarımız öldü, çocuklar kayıp. Resmen felaket yaşanıyor orada.

  • Memleketim Bozkurt adeta bitmiş. Böyle bir afet görmedik diyor herkes. En çok orası etkilenmiş. Yüzlerce kayıp ve ölüden söz ediliyor. Medya her zamanki gibi çoğu şeyi haber yapmıyor. Anca cumhurbaşkanı gitti de herkesin haberi olmaya başladı. Çöken binalar var, uzak akrabalarımız öldü, çocuklar kayıp. Resmen felaket yaşanıyor orada.

    Çatalzeytin ilçesinde 5 sene görev yaptım. Bozkurt'ta da tabii zaman zaman giderdik. Şu anda yakın çevredeki tanıdıklar ile görüşüyorum, onlar da dediklerinizi doğruluyorlar. Ama tabii onların ki de duyum mudur bilemiyorum. İnebolu 'daki balıkçı soğuk hava depolarına cesetlerin konulduğunu, kimlik tespiti için bekletildiklerini söylüyorlar. Can kaybı dışında zaten fiziki olarak ilçe, belediye başkanının da dediği gibi maalesef yok olmuş.

  • Çatalzeytin ilçesinde 5 sene görev yaptım. Bozkurt'ta da tabii zaman zaman giderdik. Şu anda yakın çevredeki tanıdıklar ile görüşüyorum, onlar da dediklerinizi doğruluyorlar. Ama tabii onların ki de duyum mudur bilemiyorum. İnebolu 'daki balıkçı soğuk hava depolarına cesetlerin konulduğunu, kimlik tespiti için bekletildiklerini söylüyorlar. Can kaybı dışında zaten fiziki olarak ilçe, belediye başkanının da dediği gibi maalesef yok olmuş.

    Abana sahilinde sel ile gelen tomrukların arasında ceset arandığını gördük zaten haberlerde. Muhtemelen vatandaşların/balıkçıların buldukları da bekletiliyordur bir yerlerde. Kayıp başvurusu çok olduğu için, teşhis vs uzun sürebilir. Sel akıntısının denize akan kısmına kapılan biri denize kadar sürüklenmiş olabilir. Ama İnebolu sahili Abana'ya en az 20 km. Belki İnebolu'daki sel ile ilgili bir durum da olabilir dediğiniz.

  • Abana sahilinde sel ile gelen tomrukların arasında ceset arandığını gördük zaten haberlerde. Muhtemelen vatandaşların/balıkçıların buldukları da bekletiliyordur bir yerlerde. Kayıp başvurusu çok olduğu için, teşhis vs uzun sürebilir. Sel akıntısının denize akan kısmına kapılan biri denize kadar sürüklenmiş olabilir. Ama İnebolu sahili Abana'ya en az 20 km. Belki İnebolu'daki sel ile ilgili bir durum da olabilir dediğiniz.

    Olabilir hocam, bilemiyorum tam olarak ama Çatalzeytin de Abana'ya 25 km falan olmasına rağmen oradan da cuma günü 5/6 ceset çıkarıldı denizden.

  • daha geçen hafta karabük / yenicedeydim çok güzel havalar vardı 33-34 dereceler gelirken kastamonu yada uğramıştım gerçektende güzel yer.lakin son görüntüleri gördükce insanın içi burkuluyor tüm kastamonu halkına geçmiş olsun rabbim beterinden korusun inşallah.söylenecek çok şeyler varda neyse burası yerideğil.