Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkes yılbaşı sistemi beklerken kar 29 veya 30 Aralıkta yağacak ama yılbaşına yerde az da olsa karla giren şehirler olacaktır

  • 18 aralık ikindi akşam saatlerinden 21 aralık sabah saatlerine kadar sürecek olan bir süreçte marmara da ki bir çok şehir merkezine ilk kar düşecek. + yılbaşında da sağlam bir sistem daha var



    1 ay vadeden tutturduk (eğer bir bozulma olmazsa -ki bi tık daha güçleneceğini düşünüyorum soğuk girişinin). Ama yinede istanbul kocaeli sakarya merkezleri görmesi zor olur. Trakya merkezlerde yere tutmasa da yağış görülecek. Yani kısacası ikinci alıntıda yazdığım gibi. Yılbaşı sistemi (yılbaşı diyorum ama 26-27-28-29 gibi bu) de aynı kararlılıkla gelecek.





    Uzun süredir forumda bulunuyorum. Bu yolda bana modelleri, verileri, analizleri okumayı öğreten başta değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Atmosfer kesinlikle sadece şans işi değil. Düzgün veri okuma ile neler gerçekleşecek takip edebilirsiniz.


    Yılbaşında büyük sistemi kişisel tahminlerden yayınlayacağım :) kalın sağlıcakla

    • Offizieller Beitrag

    Milli sistem tarihlerinden biri olan 3-10 ocak arasi, azorun kita avrupasina yerlesmesiyle rusya tarafinda biriken guclu soguklarin 2004 vari bir olusumla gelmesini bekliyorum:)

  • Yarın sabah saatlerinden itibaren istanbul soğumaya başlayacak alçak basınç alanının istanbul üzerinden karadenize çıkmasıyla karayel sofia üsküp üzerindeki soğuğu hızla taşıyacak ve istanbul gündüz en fazla 8 en düşük 5 c arasında olacak.Cuma ve cumartesi günü hırvat ve sırbistan üzerinde ki yükseğin bu sefer doğulu hareketi ile lodos etkisi ile tekrar istanbul cuma cumartesi arası 17-18 c çıkacak kırklareli civarı da buna dahil olacak.Ay sonu için ihtimaller hala %20 lerde değil hemen heveslenmemek şartıyla takip etmek gerekir.

    Saygılar

  • İlk sistem başarımın ne durumda olduğunu görmek için diyagramda 16-19 tarihlerine bakın :)

  • 25-30 Aralık polar atak kıyılarda ilk etkili kar ve özellikle iç kesimlerde yoğun kar yağışları⏳

    19 Kasım🔙

    Ay sonu sistemimiz gümbür gümbür geliyor simdilik herhangi bir aksaklık görünmüyor⏳

    Şahsi tahminler konusundan 1 hafta içerisinde detaylarina girmeye calisacagim


    Ocak için de bir erken sistem tarihini ilk ben vereyim :))

    16 Ocak

    2 Mal editiert, zuletzt von Baskentli ()

  • İstanbul adına bırakın yılbaşı sistemini ocak ilk haftası dahil sistem göremiyorum.Kötü bir zaman geçireceğiz şuanda ki duruma göre ocak 8-9 una kadar mevsim normalleri üzerinde devam edeceğiz.

  • Hemen altını dolduralım yazımızın paternt yani sırtın arkasında kalıp lodos yiyeceğimiz günler ayın son günleri bitiyor bu da demek oluyor ki son kez lodos yiyip oda ayın 24-25 civarı yine ciddi ısınma söz konusu ardından patern değişiyor ancak patern değişir değişmez sistemin gelmesi mümkün olmaz bu da ocak ayını öteler ve sistem beklentimi 8-9 una kadar erteliyor.Şuan gerçekçi olalım ve ay sonu yılbaşı ve ocak ilk haftası diyebiliriz ki istanbul adına sahil merkezi ile kar beklemek hayal şuan için.

    Saygılar

  • Ohoooo hocam ben çoktan verdim :hfyeni (18): Şaka bir yana nedense hep sizinle aynı fikirde oluyoruz 1/kahkahas23s1


    Sen hoca oldun abi daha ne ermesinden bahsediyorsun :hfyeni (18): Bu arada Ocak ikinci hafta diyeyim de burada kalsın nolur nolmaz... 1/kahkahas23s1

    Ocak ikinci hafta,

    Ocak sonu-Şubat başı,

    Ve Şubat ikinci hafta.


    Bırak rotasını salınım olması bile ihtimallere dayalı o yüzden çok bel bağlamayın sadece kendi düşüncelerimi yazdım. Zaman geçtikçe belki revize ederim. Şimdilik bu kadar yeterli...