Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben 5 ocaktan sonra 288. Saat sonrasında gfs diyagramında ve sayısal modelinde lehimize çıktılar göreceğimizi ve bu sürecin devamında ocak ayının üçüncü haftası gibi sert bir sistem alacağımızı düşünüyorum. Tabi batı sistemimi olur yoksa doğu sistemimi bilemem. Bana soran olursa batı sistemi olsun. Zaten doğu geçen sene efsaneyi gördü

  • Karalama tahtası olduğu için rahat rahat sallayabilirim.

    Neredeyse yazın ortasından beri defalarca söyledim bu yıl 2017-2018 sezonuna çok benzer ilerliyor. Sonbahara girdiğimizden beri ise her ay 2018 ile karşılaştırma yaparak benzerliği ortaya koymaya devam ettim ve her seferinde o sezondan daha kötü gittiğimizi ifade ettim. Aralık ayı bitiyor ve doğu bölgeleri saymazsak dağlarda kar yok. Gelebilecek sistemlerin potansiyelini inceleyince -8, -10 bandından aşağısının geleceğini de pek sanmıyorum. Güçlü bir ssw göremedim henüz olsa bile Atlantik ableriyle baş etmemiz gerekecek. Onu aşsak bu sefer İtalya karşımıza geliyor. İşimiz zor.

    2018 yılı tarihimizin en az karla kaplı yılı. Bu yıl şu ana kadar ondan daha kötü gidiyoruz.

    Diyeceklerim bu kadar...

  • eski kışlarda kışın havalar iyi ısınınca sağlam sistemler gelirdi.şimdi sıcak sıcak kuru devam bir şeyler değişti .Değişen koca dünyada bize mi vurdu.

  • Buraya yazabildigim için yazıyorum.GFS paralel yağış çok iyi ama soğuk çok nazlı sokulmuyor mu?Bu görüntü birçok yeri sinir eder gibime geldi.(Düşük rakım)

    Edit:Sonu gördükten sonra vazgeçtim :)

    Einmal editiert, zuletzt von Mucahit5461 ()

  • Muhtemel ay ortası sisteminden beş gün sonra 20-25 Ocak tarihleri arası bir sistem daha var. İlk sistem batı ağırlıklı ikincisi doğu kesimleride içine alan şekilde. Azor destekli sistemler silsilesi geliyor..

  • Muhtemel ay ortası sisteminden beş gün sonra 20-25 Ocak tarihleri arası bir sistem daha var. İlk sistem batı ağırlıklı ikincisi doğu kesimleride içine alan şekilde. Azor destekli sistemler silsilesi geliyor..

    Son yılların en efsane diyebileceğimiz sistemi tam gaz geliyor 8)

  • 20 Ocağa kadar istanbul kıyı kesimleri kar görmeyecek, 14-15 ocak tarihlerinde sınır sistemimiz var çatalca silivri arnavutköy ilk kar yağışını görebilir.

  • bende kendimi biliyosam, gfs bütün modelleri yanina cekecek. Bizi sicak tarafta bırakan model herzaman kazaniyor zaten. Alıştık artık yani