Genel Bilgi ve Efsane-Semih Hakkında Duyuru

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sanki halife ölmüş de acilen yeni halife arıyormuş gibi yazıyorsunuz beyler. Bir sakin olun. Semih hocaya ayıp ediyorsunuz bence.

  • Mesut bey burdayken yaşa hocam teksin hocam diyenlerin bircogu kendisi gidince, zaten beceremiyordu formdan dusmustu demesi cok komik oluyor iki

    Kimsede bu saygısızlığı görmedim sadece kızmalarında haklılar çünkü direk az bir şeyler yazarak gidiyorum diyor bu forum bunu hak etmiyor. Verdiği emeklere saygımız var yolu açık olsun . Fakat centilmence güzel bir açıklama herkesin hakkı.

  • Tam kış başlangıcında bu şekilde ayrılmasına neden acaba ufukta güçlü bir sistem görmesinden ve youtube kanalına bu sistemle başlamak istemesinden olabilir mi acaba.

  • 30 ekim 2011'den beri bu foruma üyeyim. Bu forum neler görmedi ki 3-4 tane yazar birden görevi bıraktı. Bazı üyeler bir araya gelip paralel yapılanma yapıp forumdan üye devşirmeye çalıştı. Siber saldırılar yapıldı. Ama HavaForum olduğu yerde dimdik durdu ve bu forum büyümeye devam etti. Bir Efsane gider 10 tane efsane gelir. Eğer bir maddi çıkar uğruna 7 yıllık geçmişi silip çöpe atıyorsa kendi bileceği iştir. Biz yolumuzda ilerleyemeye devam ederiz. Meteorolojiye ilgi duyanlar için en cazip ücra olarak birlikte paylaşım yapmaya devam edeceğiz. Kişiler geçicidir HavaForum kalıcıdır. Buaradaki aile ortamı her şeye bedel.Yeter de artrar bu ortam bize.Herkesin yolu açık olsun. Hava Forum'un yolu hep açıktır.8)8)8)


    Yine de verdiğiniz emekler için teşekkürler.

    ben de 3 senedir buradayım kar yağmadığı için bazı üyelerin hocaları kötülemesini hakaret etmesini bile gördüm çok troll kişi vardı ama burası gerçekten çok güzel bir yer ve hep de öyle olucak

  • Son yıllarda evet büyük performans düşüklüğü vardı hocanın.Ama bunda küresel etki ve modellerin verilerin de performansının etkisi oldu.Hakkını helal etsin.Allah gönlüne göre versin.Sonuçta çok emeği var burada.Ama burası büyük bir (aile) topluluğu.Bu güzel aile ortamı büyüyerek ilerlemesini sürdürecek.Sonuçta bizden ücret istemeyen bu platform sayesinde biz burada hep birlikte olduk.Yeni yazar konusunda da Chronic53 hemşehrime sonuna kadar katılıyorum.

  • Semih hoca gözlemlediğim kadarıyla uzun süredir bu işten para kazanmaya çalışıyor. YouTube kanalı açarak yeni bir adım atmaya karar vermiş haliyle de buraya yazarsa aynı şeyleri youtubedaki izlenmesi azalır. Yolu açık olsun :)

    Bence burayı da bırakmayıp devam edip daha büyük bir kitle toplayabilirdi . Buradaki sevenler ve geniş kitle ile daha çok verim alabilirdi kanımca kanalında . En azından belli bir yere kadar düşüncesini paylaşıp kalanı kanalımda diyip hem burayı bırakmamış hemde kendisi için yararlı olurdu . Tercih meselesi yolu açık olsun 🙏

  • Amatör meteoroloji dünyasının yeri dolduramayacak tek ismi Arif Tarif üstad'tir.Buradaki yönetimdeki herkeste hem fikirdir bu konuda bence.Başka forumun tahmincisiydi ama eminim herkez ondan birşey öğrenmiştir.Hatta efsane semihi efsane semih yapan Arif ustadır.Arif üstat elini ayağını çekti bu islerden artik senelerdir piyasada yok.Herkezin hakkında hayırlısı.

  • Bence burayı da bırakmayıp devam edip daha büyük bir kitle toplayabilirdi . Buradaki sevenler ve geniş kitle ile daha çok verim alabilirdi kanımca kanalında . En azından belli bir yere kadar düşüncesini paylaşıp kalanı kanalımda diyip hem burayı bırakmamış hemde kendisi için yararlı olurdu . Tercih meselesi yolu açık olsun 🙏

    Abi dediğin gibi yapmak için açık kapı bırakmış gibi geldi bana zaten. Forumda yine yazarak kitle toplayacaktir diye düşünüyorum.

  • ben de 3 senedir buradayım kar yağmadığı için bazı üyelerin hocaları kötülemesini hakaret etmesini bile gördüm çok troll kişi vardı ama burası gerçekten çok güzel bir yer ve hep de öyle olucak

    Evet her zaman tahmin tutacak diye kaide yok. Adı üstünde tahmin. Yapıcı eleştiriler ya da haddi aşmayan eleştiri yapmak herkesin hakkı ama rencide edici ya da onur kırıcı eleştiriler insanları soğutabilir. Zaten yönetim bu konuda diken üstünde fırsat vermiyor üyeliği sadece belirli tarihlerde alıyor. Haddi aşan yorum yapanları ise siteden uzaklaştırıyor. Bu forumdan belki 10 tane yazar gelip geçmiştir ama HavaForum hep büyümeye devam etmiştir.

  • Efsane Semih hocamızın yolu açık olsun. Gerçekten çok emek verdi Hava Foruma. Her konu açtığında bir heyecan gelirdi hepimize. Çok başarılı bir hocamızdı. Yeni yolunda da başarılar. Biz hepimiz bir "Hava Forum ailesiyiz". Hava forum da olduğumdan çok mutluyum. Hava forum her geçen gün büyümeye devam edecek inşallah.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Hakkında hayırlısı olsun hocamın kendi kararı kendi tercihi çıktığı yolda inşallah başarılı olur. .Fazla söze gerek yok yaşasın havaforum biz bize yeteriz havaforum diyorum

  • Kurumsallaşmış ve ifade özgürlüğünü kırmızı çizgisi haline getirmiş bir site haline gelmiş havaforum

    Tabi bu sıfatlar geceden sabaha alınacak sıfatlar değildir,uzunca bir yol,ortaya konan emekler ve popüler isimlerinde etkisiyle çıta daha da yukarılara gitmiş

    Popüler isimlerinden birisi Yazarımız ayrılma kararı almış kendisine ve foruma hayırlara vesile olsun

    Verdiği emekler ve bilgiler için kendisine şahsım olarak teşekkür ediyorum , başarıları daim olsun.

    Marka haline gelen Forum ise kurumsallaşmanın getirisi ile Yazar sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum

    Herkese iyi akşamlar dilerim

    Sevgiler

  • Ariftarif benim üstadımdır. Beni bilen bilir tarantulayım Turkadan kendisi şu an hayatta olup tahminlerini arasıra benimle paylaşır. Ama gizli kalmak istediğini herhangi bir şekilde bilinmek istemediğini söyledi. Ancak Aralık sonu ve ocak başı sistemini geçen hafta bana müjdeledi sadece bu kadar söyleyebilirim. Kimse inanmak zorunda değil. Biraz da hastalığından ötürü bu mecralardan uzaklaştı. Şimdilik bu kadar diyeceklerim arkadaşlar.