Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Halk ayaklandı diye birçok video atılıyor maalesef düzensiz göçmen sonuçlarını görmeye başlıyoruz suç oranı artıyor ve halkın büyük kısmı şikayetçi

  • Maalesef ülkemde sap ile samanın karışmadığı bir olay yok.


    Evet göçmen ve mülteci politikamız , mazluma yardım etme safhasını çoktan geçip , düzensiz bir hal aldı ve Kontrolden çıktı.


    Ama bu durum gerçekten savaş ve terör mağdurlarını , ülkemizde bir kez daha mağdur etmemeli.


    Gelen bunca insan arasında tabiki hadsizler olacaktır. Ama genelleyemeyiz.


    Medyaya ve siyaset kurumuna çok iş düşüyor. Bu olay son zamanlarda karşılıklı olarak rant olayına döndü. Çok kaşındı.çok ısıtıldı ve karşılığı alınmaya başlandı.


    Konunun soğutulması lazım. Mağdur olan halk ama ,çözüm mecrası mutlaka devlettedir.


    Böyle birilerini kovalayarak , vurarak , öldürerek bu işi çözemeyiz.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Bugün konuştuk bu akşam karşımıza çıktı..


    Görüntüler çok kötü.

    Bir suriyeliye ait bakkalın yağmalanma görüntüleri düştü sosyal medyaya..

    Bu sabah o mahallede yaşayan pekçok Suriyeliyi polis tahliye etmiş .

    Son gelen haberlere göre sokakta olan gençlere biber gazıyla müdahale edildi .

    Einmal editiert, zuletzt von Enis 22 ()

  • Mrna aşıları dna larımızı değiştiryor mu ? Veya değiştirecek mi ? Diyenler için araştırma yapılmış.


    Kısaca kimsenin sizin dna ile işi yok. Kendinizi o kadar önemsemeyin deyo.


  • Simdi bu halkın ayaklanmasi kadar doğal bir şey yok geç bile yasandi bu olaylar olacak daha da artacak devlet ne gibi önlemler alacak orası önemli olaylara karşı değil sınırlara karşı?

  • Çevremden iki haber paylaşayım sizinle.


    Bir arkadaşım ve ailesi aşıya mesafeli idi. Aşılarını da olmadılar. Eşinin corona olduğunu pazar akşamı ,kahvede gbt yapan bekçilerden öğreniyor arkadaşım. Şu anda eşi yoğun bakımda , kendisi de orta seviye corona.


    İş arkadaşımın eşi ,iki doz biontech den sonra coronaya yakalandı. Hafif atlatıyor şu anda .

    Hatta şu an görüştüm. Sadece yüksek sesle konuşunca başı ağrıyormuş öyle dedi kendisi.


    Yaş grupları aynı. Kronik rahatsızlık yok.

    3 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Simdi bu halkın ayaklanmasi kadar doğal bir şey yok geç bile yasandi bu olaylar olacak daha da artacak devlet ne gibi önlemler alacak orası önemli olaylara karşı değil sınırlara karşı?

    Zaten ayaklanmalar bekleniyordu maalesef çünkü halkın çoğu memnun değil ve düzensiz alıyoruz mesela eğitimli göçmen alsaydık hem ekonomimize katkıları olurdu ama biz düzensiz alıyoruz gelen geçsin diyoruz ki çoğu kişi kolunu sallaya sallaya gelip geçiyor böyle olaylar ilerde daha fazla yaşanacak diye korkuyorum

  • Zaten ayaklanmalar bekleniyordu maalesef çünkü halkın çoğu memnun değil ve düzensiz alıyoruz mesela eğitimli göçmen alsaydık hem ekonomimize katkıları olurdu ama biz düzensiz alıyoruz gelen geçsin diyoruz ki çoğu kişi kolunu sallaya sallaya gelip geçiyor böyle olaylar ilerde daha fazla yaşanacak diye korkuyorum

    Hocam bende onu anlamıyorum devletimiz ve şu an bizi yönetenler niye bunu yapmıyor bizim kendi topraklarımız her türlü hakkımız var sokmam deriz olur biter kimsede bir laf söyleyemez hani bilmedigimiz gizli anlaşmalar mi oldu kamoyundan saklanan ondan da haberimiz yok umarim buyumeden daha fazla bu büyük sorun çözülür..

  • Hocam bende onu anlamıyorum devletimiz ve şu an bizi yönetenler niye bunu yapmıyor bizim kendi topraklarımız her türlü hakkımız var sokmam deriz olur biter kimsede bir laf söyleyemez hani bilmedigimiz gizli anlaşmalar mi oldu kamoyundan saklanan ondan da haberimiz yok umarim buyumeden daha fazla bu büyük sorun çözülür..

    Adamlar sınır duvarına merdiven dayayıp keçi gibi sınırdan içeriye atlıyor daha fazla söze gerek yok bence.

    "HUDUT NAMUSTUR"

  • Hocam bende onu anlamıyorum devletimiz ve şu an bizi yönetenler niye bunu yapmıyor bizim kendi topraklarımız her türlü hakkımız var sokmam deriz olur biter kimsede bir laf söyleyemez hani bilmedigimiz gizli anlaşmalar mi oldu kamoyundan saklanan ondan da haberimiz yok umarim buyumeden daha fazla bu büyük sorun çözülür..

    Bence yöneticilerin umrumda değil ya da bilerek mülteci sorununu görmezden geliyorlar başka açıklaması olamaz dün bir genci öldürdüler belki 1 2 yıl sonra bir günde 5 10 kişiyi öldürecekler bilemeyiz ama bu cinayetlerin son olmadığı kesin yani burda ırkçılık falan yapmıyorum ama Suriyeli gençlerin çoğundan fazlası şiddete meyilli hareket ediyorlar çok karşıt cevaplar ve hareketleri de şiddete meyilli hareketler ben şu an Kocaeli'deyim burda da çok fazla var İstanbul'da da çok fazla var ve böyle toplu takılıyorlar genelde park vs yerlerde takılıyorlar Kocaeli'de bir cami vardı yanında da küçük bir park vardı içinde de basket sahası vardı eskiden orada ben kuzenimle rahat oynardık son senelerde geceleri gitmeye korkar olmuştuk toplu şekilde takılıyorlardı geçenlerde de potayı kaldırdılar orası artık mültecilerin parkı oldu çünkü maalesef dediğim gibi böyle bölge sahiplenmelerine başlamışlar üzücü bir durum aynı zamanda da hoş olmayan bir durum

  • Gördüğüm videolara göre kalabalık daha da fazlalaşmış gibi gözüküyor büyük ihtimalle diğer ilçelerden gelmişlerdir şu an durumu bilmiyorum fakat baya kişi toplaşmıştı

  • Gördüğüm videolara göre kalabalık daha da fazlalaşmış gibi gözüküyor büyük ihtimalle diğer ilçelerden gelmişlerdir şu an durumu bilmiyorum fakat baya kişi toplaşmıştı

  • Olayların cereyan ettiği semt normal bir semt değil. Olayların Bu kadar zararla yatışmış olması büyük şans. Oradan arkadaşımla konuştum, ortalık sakinleşmiş.


    Şöyle diyeyim, orada zaten bir olay olsa da atlasak diyen insan çok fazla. Son bir kaç senedir de Suriyeli nüfusu çok artmıştı. Böyle bir şey olacağı belliydi zaten. Gündeme düşmeyen, bizim bilmediğimiz ne olaylar yaşanmıştır orada Suriyelilerle ilgili.

    2 Mal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • Ankara Altındağ’da bazı olaylar olmuş.

    Semti duydum şaşırmadım açıkçası.


    Altındağ Ankara’da Mamak ile beraber en fazla Suriyeli mültecinin yaşadığı merkezlerden biri.

    Özellikle olayların olduğu semt, son bir kaç senedir bölgedekiler tarafından Halep olarak anılıyordu.


    Altındağ eskiden beri sıkıntılı olan bir semt.

    Eskinin dağılan mahallelerin de böyle bir olay olsaydı, polis molis dinlemez Etimesgut’a kadar sürerlerdi.


    Karapürçek tarafının daha sıkıntılı olduğunu biliyorum göçmenler dolayısıyla. Yakında orada da bir patlak çıkabilir.


    Keza İstanbul’a gelelim Esenyurt, Şirinevler, Bağcılar, Sultangazi ve Yenibosna gibi yerler çok sıkıntılı bu açıdan.


    Arkadaşlar bilinmesi gereken bir şey var, binlerce kişinin elini kolunu sallayarak ülkeye girmesi ülkenin kuruluş ayarları ile oynuyor bunun farkında olmamız lazım.


    Suriyeliler belli bir prosedür ile ülkeye geliyor, ancak bu gelen Afganların ne olduğu belli değil.

    Gelenlerin bir çoğu ise şehir savaşını bilen tipler.


    Yani önlem almak gerekiyor.

    Devletin önlem almadığı yerde, halk adaleti sokakta arar arkadaşlar bunu unutmamak gerekiyor.