Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Adı üstünde konu dışı diğer konular haricinde her şey paylaşılabilir bunda bir yanlış görmüyorum. normalde zaten paylaşmam fakat olumlu bir durum yok gördüğün üzere tüm Dünya bu varyantı konuşuyor şu anda habersiz kalmak daha mı iyi? yoksa yakında olumsuz etkilerine hazırlıksız yakalandığımızda konuşmak mı daha iyi forum sonuçta burası tartışma yaratmadığı sürece her şey yazılabilir diye düşünüyorum bu konuya. ya da yeni bir korona konusu açılabilir tartışma yaratanları sınırsız olarak konudan yasaklamak şartıyla böylece meraklılar yazar çizer.

    Amacım polemik yaratmak değildi aslında sadece ulkemizin şartları zaten belli onlardan Bi nebze kurtulmak için foruma giriyoruz burada da olumsuz hava hakim özellikle virüs konusu artık çok sıktı insanları, ayriyeten olumlu haberler de var aslında ilaç veya burundan alınan aşı gibi o tarz olumlu haberleri göremedim. Sadece olumsuz kötü hissettiriyor onu demek istedim çözümü de belli aslında ilgililerine özel bir konu açmak veya bu konuyu forumda yasaklamak daha önce yasaklanmıştı fakat konu dışına taşındı buradan da yasaklandı bir süre yine aynı döngüde gidiyoruz yönetim nasıl uygun görürse artık yine söylüyorum amacım birileri ile tartışmak değil

  • 19 yaşında bir genç olarak seneye hangi ülkeyi gezmeyi düşünmem gerekirken Osman Kavala davasını takip ediyorum akabinde türk lirasının %5 değer kaybını görüp hayallerimden bir adım daha uzaklaştığını hissediyorum ...

  • Amacım polemik yaratmak değildi aslında sadece ulkemizin şartları zaten belli onlardan Bi nebze kurtulmak için foruma giriyoruz burada da olumsuz hava hakim özellikle virüs konusu artık çok sıktı insanları, ayriyeten olumlu haberler de var aslında ilaç veya burundan alınan aşı gibi o tarz olumlu haberleri göremedim. Sadece olumsuz kötü hissettiriyor onu demek istedim çözümü de belli aslında ilgililerine özel bir konu açmak veya bu konuyu forumda yasaklamak daha önce yasaklanmıştı fakat konu dışına taşındı buradan da yasaklandı bir süre yine aynı döngüde gidiyoruz yönetim nasıl uygun görürse artık yine söylüyorum amacım birileri ile tartışmak değil

    Benimde amacım polemik yaratmak değil kesinlikle her yazıya saygım sonsuz. Konu kapandı evet ama anlaşılıyor ki birçok kişi konuyu tekrar tartışmaya kapalı bir şekilde açılmasını istiyor benim gördüğüm bu buna ben de dahilim. Geçen aylardaki mesajlarıma bakarsanız aşı hakkındaki olumlu mesajlarımı görürsünüz fakat bu varyant için olumlu konuşulacak tek şey testlerin yanılma payının fazlasıyla düştüğü ve zaman çoğu profesörün dediği şu anda bu yani eğer bu varyant şu anda çoğu analizler gibi olursa düzelmezse ne aşılar tam olarak işe yarar ne de ilaçlar. önümüzdeki 2 hafta içerisinde göreceğiz bakalım yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta içerisinde açıklayacağını söylemişti bugün Pfizer'in sözcüsü aşının bu varyanta karşı etkisini.

  • 19 yaşında bir genç olarak seneye hangi ülkeyi gezmeyi düşünmem gerekirken Osman Kavala davasını takip ediyorum akabinde türk lirasının %5 değer kaybını görüp hayallerimden bir adım daha uzaklaştığını hissediyorum ...

    yaşın daha genç daha çok ülke gezersin :)

  • Tadınızı kaçırmayın arkadaşlar. Hepimiz zor günlerden geçiyoruz burda kafamızı dağıtalım birbirimize laf sokmayalım. Ama bazen üst üste alakasız paylaşımlar oluyor. Bazen forummu Twittermı karıştırıyorum :))

  • Yine faizi düşürmekle alakalı bir konuşma sırasında dolar kuru 12,50 lere geldi.

    Bu arada faiz demişken..

    Bugün itibariyle hemen tüm bankalar tüketici kredisi faizlerini yükseltmişler.

    Bende yüklü olan bankacılık uygulamalarından baktığım zaman geçtiğimiz güne göre oranlardaki farkı net olarak görebiliyorum.


    Ekonominin devlet yönetimi ve Merkez Bankası tarafında gerçeklerden kopuk ütopik bir dünya oluştu.

    Paralel evren diyebiliriz..

  • Hepimizin sinirleri gergin şu sıralar. Birbirimizi kırmayalım. Şu zor günlerde millet olarak dayanışmaya ihtiyacımız var. Kalp kırmayalım. İnşallah aydınlık günler görürüz, ömrümüz vefa eder.

  • Konut kredi faizlerinde de oranlar düştü ama bir kaç kullanan kişiden aldığım bilgiye göre baya fahiş denebilecek boyutta dosya masrafı isteniyormuş.

    Ayrıca niye sadece konut kredi faizleri düşüyor,?

    Einmal editiert, zuletzt von icenow123 ()

  • Konut kredi faizlerinde de oranlar düştü ama bir kaç kullanan kişiden aldığım bilgiye göre baya fahiş denebilecek boyutta dosya masrafı isteniyormuş.

    Ayrıca niye sadece konut kredi faizleri düşüyor,? Konut haram; tüketici, araç veya kredi kartı faizi helal mi?

    Bu işlerin dini referanslarla yapılmadığı apaçık ortada.

    Kürsü konuşmaları sırasında seçmen kitlesine o şekilde yansıtılıyor tabi..


    Ailece inşaat şirketi olan bir arkadaşım var bugün biraz muhabbet ettik.

    İnşaatları durmuş..

    Kurdaki oynaklık ve belirsizlik yüzünden ne demir satan varmış ne de çimento..

    Malzemeleri tedarik ettiğimiz zaman fiyat artışlarını yine daire fiyatlarına yansıtacağız dedi.

    Bu ortamda kaç kişiye satabileceksiniz dedim.

    Nasip dedi.

    Şu durumda konut kredisi faizlerinin düşmesi birşey ifade etmiyor zaten..

    Büyük ihtimalle önümüzdeki ay yapılacak faiz indiriminden sonra konut kredisi faizi 0,99 a inecek ama milyonların telaffuz edildiği ve sürekli artışta olan bir fiyat skalasında kim ne ölçüde alır tamamen belirsiz.

  • Cumhurbaşkanı yasalara göre 3. Kez aday olamıyor güncel cumhurbaşkanının aday olması için erken seçim yaptığı taktirde sadece yine aday olabilir ama Cumhurbaşkanı seçim 2023 te diyor çelişki yok mu bunda bence seçimleri 2023 Haziran yerine Mayıs 2023 te yapacak aday olabilmek için bir gazeteci de böyle bir soru soramadı benim gibi soran olmadı yazıklar olsun medyaya da ödlek medya

  • Play off kuraları çekilecek birazdan. İtalya gelsin ya da Portekiz

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

    Einmal editiert, zuletzt von manasbalasy ()