Sibirya uyuyunca millet de Afrika atağı diyor. Kabahat uyuyan devde. Son yıllarda hiç uğramıyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
o zaman bir afrika atağıda ben yapayım DoquKaradeniz28 tayfun hocam şu forumda kendisini en fazla geliştiren kim diye sorsalar direk oyum sizin olur yazdıklarınızı takip ederek kendime birşeyler bulmaya çalışıyorum hem tahmin hem ders veriyorsunuz desem yanlış olmaz
Şahsen ilk yaptığım tahminde başarısız olduktan sonra tekrar birşeyler söylemek istemiyorum sadece size özelden yazdığımda verdiğim tarihi 2 gün geri çekiyorum🤣
Ayrıca ocak ayının tamamında afrikanin ortasından ekvatordan gelen ne olduğu belirsiz atak sayesinde oldukça hareketli günler geçireceğimizi düşünüyorum 😲
Güzel düşüncelerin için teşekkürler abi. İnsanın gönlü güzel olunca kelâmı da güzel oluyor.
Hep söylerim , sırası gelmişken tekrar edeyim, hava forum bir okuldur, sürekli öğrenen, sürekli öğreten. Bizler de hevesli öğrencileriz. Birlikte öğreneceğiz, deneyeceğiz ,yanılacağız, tecrübe kazanacağız.
Son olarak, bu kışın 2012 analoğuna evrilmesine öyle sevindim ki anlatamam. Benim en unutulmaz kışlarımdan biri 2012. 20 Ocak'tan itibaren köyümüzden marta kadar kar kalkmamıştı.
-
180 güzel geldi
-
Gfs öglene göre bozdu
-
180 güzel geldi
Artvin zaten kar alacak. Modellere bakmana gerek bile yok
-
Gittikçe güzelleşeceğine modeller gittikçe bozuyor. Bu çıktılar ve diyagram ortalamalarına bakınca ocak ilk yarısı karlı sistem hayal gibi. Burada ince detaylı değerlendirme yapan arkadaşlar var bu arkadaşlara ayıp olmasın ama güzel bir şey göremiyorum ben. İnşallah bir şeyler değişir. Kışın en güzel zamanı olan ocağın ilk yarısı boş geçmez değişir veriler.
-
Gittikçe güzelleşeceğine modeller gittikçe bozuyor. Bu çıktılar ve diyagram ortalamalarına bakınca ocak ilk yarısı karlı sistem hayal gibi. Burada ince detaylı değerlendirme yapan arkadaşlar var bu arkadaşlara ayıp olmasın ama güzel bir şey göremiyorum ben. İnşallah bir şeyler değişir. Kışın en güzel zamanı olan ocağın ilk yarısı boş geçmez değişir veriler.
Kışın en güzel zamanı Ocak ilk başımı? Bana göre kış Karadeniz bölgesinde Ocak 15 ve Şubat ayında kendini hissettirir sert bir şekilde.
-
Gelecek olan sistem büyük olmasa bı gösterir bı gostermez yapmazdı aynısını gene yaşıyoruz 😆🤣 Şubat 2020 sisteminizde bı gösterip bı göstermiyordu son günlerde damgayı vurmuştu.
Büyük çaplı. Sistemlerde hep bunu yaşadık bu benim görüşüm kişiden kişiye değişir.
-
ne varsa şubat ayında var ya
-
forum.havaforum.com/attachment/127089/
Kalmış 60 saat sisteme, bu nedir kardeşim ya. Ana çıktı ve ortalama -5 ama -2 ile -7 arasında kararsızlık var. 60 saat, hatta 48 saat kala 5 derecelik makas ✂️.
Hadi ona da eyvallah. Hala -11'e ve -9 a giden iki senaryo var. 30'da 2, yani yüzde 7 olasılık.
Böyle oynak veriler varken, Ocak ayının ilk yarısı gitti demem, diyemem, diyemeem :hfyeni (18):
-
ne varsa şubat ayında var ya
pfff
:boat:
-
forum.havaforum.com/attachment/127090/
gfs herzamanki gibi yine bizi gömmüş😊😊😊😄😄
-
Ne yağış alır böyle offf bubdaha ilk sonra dekler girecek araya oy nenem oy ✨
-
hocam 06z bu.
-
kısa süreli gelse baya iyi kar birikimi olur bölgemizde ama ecwf ve gfs mutabık olmali ve biraz izlanda pasifleşmeli
-
Gelecek olan sistem büyük olmasa bı gösterir bı gostermez yapmazdı aynısını gene yaşıyoruz 😆🤣 Şubat 2020 sisteminizde bı gösterip bı göstermiyordu son günlerde damgayı vurmuştu.
Büyük çaplı. Sistemlerde hep bunu yaşadık bu benim görüşüm kişiden kişiye değişir.
Şubat 2020 sistemi son 1 hafta kala modellerde görünmeye başlamıştı ve modeller istikrarlı bi şekilde sistemi getirmişti bi gösterip bi göstermeme durumu yoktu sadece birkaç güncellemede bozma olmuştu
-
Ulan gösteripte elletmiyoru yaşıyoruz. Bu nedir yav. 😑 o sistem buraya gelecek!👇 😆
-
Jma gibi gelse 2buçuk gün çoşturmuş Karadenizi bide gfs ensemble daha güzel geldi
-
Jma gibi gelse 2buçuk gün çoşturmuş Karadenizi bide gfs ensemble daha güzel geldi
Jma tutarli mi
-
Jma tutarli mi
Degil malasef
-