İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sistem git gide öteleniyor 10ocak sonra 14ocak en son 16-17 ocak

    10 Ocakta sistem var diyen varmıydıki bu siteden ? Bir tek arkadaş vardı DoğuKaradeniz nickli oda 7-10 civarı bekliyordu okadar. 8-11 Ocak civarı gelse gelse abli yağışlı cılız soğuma yapan sistemcik gelir okadar. 13 Sonrasını takip ediyoruz modellerde.

  • 2.3 gün sonra ne olacak belli değil adamlar ocak ayını geçiyor Şubat Mart ayına tahmin yapıyor şaka gibi

    Bu tahminde bulunanlar cidden atıyorlar tutarsa misali.Ya arkadaş burda herkes kafa patlatiyor sabahtan gece yarilarina kadar emek harcaniyor ve herkes haddince temkinli konuşuyor, bunlar neye göre bu kadar kesin konuşuyor anlamak mümkün değil, Şubat ve Mart aylarını gösteren kesin bir model mi var da bizler bilmiyoruz.

  • 10 Ocakta sistem var diyen varmıydıki bu siteden ? Bir tek arkadaş vardı DoğuKaradeniz nickli oda 7-10 civarı bekliyordu okadar. 8-11 Ocak civarı gelse gelse abli yağışlı cılız soğuma yapan sistemcik gelir okadar. 13 Sonrasını takip ediyoruz modellerde.

    Ben zaten gfs nin gösterdiklerini söyledim. Yazdığımı anladıysanız herhangi birinin sistem geliyor dediğini kastetmedim

  • Ben zaten gfs nin gösterdiklerini söyledim. Yazdığımı anladıysanız herhangi birinin sistem geliyor dediğini kastetmedim

    Tamamda ortada bir sistem yoktuki bende bundan bahsediyorum yanlış modellerimi takip ediyoruz acaba ? Gfs modelinin yada gfs kontrolun gösterdiği saatler zaten 13 ve sonrasıydı hep. Kafanızın tarihler konusunda karışmaması için Ecm/Eps'yi takip etmeyi öneriyorum çünkü o doğru yolda gözüküyor onu takip etmenizde fayda var en azından 10 günlük süreçte.

  • Daha ne istiyoruz yılbaşı normalde hep kışındı bu sene de yaza ertelenmiş işte. Şaka bir yana gerçekten hava sıcak ve yağışsız hava biraz aksiyon olsaydı bari

  • 36 yaşındayım


    herhalde hatırladığım en sıcak yılbaşı

    Sonuna kadar haklısınız

    Allah’tan çok bir beklentim yoktu

    Ona rağmen ızdırap verici bir hava

    Kurak durgun ılık tatsız ve bereketsiz

    İnsanlar tişörtle geziyor

    Onlarca kişi gördüm bahar kıyafetiyle gezen, Avm’ler tıklım tıklım salgına rağmen

    Fotoğraflamadım kötü bir anı olmasın diye

    Bir saate yakın yürüyüş yaptım durum fecaat , takvimle dalga geçiyor insanlar

    Neyseki ben tişört giymedim😀

    Tek moral veren şey ileri dönük umutlar ve devasa SSW’nin bizi de vurma ihtimalinin varlığı

  • hocam biz yine az bişi rüzgar falan yiyoruz konum olarak kayaşehir de özellikle akşamları

    antalya'da arkadaşım utanmadan kanka gel denize girelim diyor :)

  • bence artık metorolojik olaylari cok uclarda yasmaya başladık mesela uzun süre yağış olamadıktan sonra ani gelen yoğun yagislar suan uc noktalarda yaşadığımız sıcaklık dahada devam edecek ve sıcak hava soğuk hava yerdegisimi başlayınca suan gelen sicak hava mevsime göre ne kadar fazla ise gelen soguk havada bi o kadar mevsimlarin altında olacaktır bi anda extrem soğuk lar görebiliriz cok veri ve tahmin yorumlarindan anlamam arkadaşlar sadece gözlemlediğim seylerden yorumladığım seyler çünkü mevsimler artik olağan dışı olaylarda tanık oluyoruz

    Einmal editiert, zuletzt von Bobom ()

  • Bu,gfs, pareleldeki nin,sonu yokki,1m kar olur istanbul,yer sicakliklari,ve firtina extreme ve cok uzun süreli,sürekli kar yağışları var..Yabanci basinda, haber oluruz...87 ye 384h sonrası rakip olma adayı bu.