🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Üniversitelerin açılmasını ortam için isteyenler bir yana , ben eğitimimi alamıyorum şuan. Hibrit eğitim isteme hakkımı neden kullanmayayım. Şurada vizelerime bir hafta kalmış. Öğretim elemanları sistemi doğru düzgün kullanmayı bilmiyorlar, doğru düzgün not paylaşmıyorlar. Sistem iki de bir çöküyor daha tekrarını yapmak istediğim dersi tıklayıp izleyemiyorum ,başka hocaların dersleri açılıyor. İzlediğim, katıldığım derslere katılmadı olarak görünüyorum. Bu sorunlar çözülmediği sürece öğrenciler hibrit eğitim istemekten , akademisyenler de üniversitelerin açılmasını ummaktan başka bir şey yapmayacaklar. İki ucu pis değnek durumu var burada ve gerçekten o kadar karışık bir süreç var ki bu işin sonu nereye varacak çok merak ediyorum.

  • ABD'de yüzbinlerce kişi Trump'a destek için sokağa döküldü.

    Dünyadaki tüm gelişmeler şunu gösteriyor... insanların %99'nun uzun yıllardır ezildikleri, zerre değer görmedikleri sistemler ya hemen yıkılıp doğru düzgün bir düzen kurulacak ya da belaların ardı arkası kesilmeyecek...

  • ist kapatmak ekonomiyi kapatmaktır.Bunu ekonomi kaldırmaz sonuçları çok ağir olur Baziları bunu istiyor ibb başkanı toplu tas

    Toplu taşima geçen sene iş yerimden bindiğim otubüsün sefer saat aralıği 15 dk idi iş girıs çikis saatlerinde zaten tiklim tiklimdi şimdi 35 dk çikti ćoğu zaman durakta bile durmuyor 1 saat beklediğim oluyor bağcilar kabataş hattı zaten felaket

    Ben de aynı hattı kullanıyorum böyle bi durumla karşılaşmıyorum

  • Tam 2 aydır hergün üniler açılsın tagini zirvede tutan , açmazsanız oy yok diyen de Z kuşağımızdı

    Biz Z kuşağı ülkeye katkı sunar sanırken en geri kuşak çıktı

    Hem yasak için tag açarlar hem üniler açılsın diye tag açarlar

    Ben de bir avuç insan dışında kimseyi samimi bulmuyorum çevreme şahitim

    Yasak olsun olsun deyip dakika başı dışarı çıkan biri samimi olamaz (ben bugün evden çıkmadım yarın da çıkmam bayat ekmek yerim, gerekirse de ekmek yemem)

    Hocam son 1 aydır dershane dışında neredeyse dışarı çıkmıyorum fakat durum öyle bir yerdeki dershanede sınıflar boşalıyor, aynı haftada 3-4 kişi karantinaya giriyor bu durum artık dışarı çıkma-çıkmama boyutunu terk etti en yakınımızdaki kişiler, binamızdaki kişiler yakalanıyor. Eğitim konusunda da eğitim öyle bir yerdeki online olarak hocam ilerlemiyor gerçek anlamda yani bu konuda çelişki yaşandığının farkındayım ama keşke online sistem yeteri kadar verimli olsa ve bu çelişki yaşanmasa kimse de yüz yüze eğitim için talepte bulunmasa ama maalesef durum öyle değil.

  • Sabah akşam metro, metrobüs kullanıyorum tıkabasa hiç görmedim çünkü aracı olan araçlarını kullanıyor artık!

    Metrobüs seferleri yeterli çoğu insan belli iş yoğunluğu hariç orta hat durakları hariç oturabiliyor yada sosyal mesafeli seyahat yapabiliyor.

    Bence burada asıl sorun minibüsler adamlarda ciddi anlamda vurdum duymazlık var yolcularda metrobüs veya metro duraklarına ulaşmak için tıkabasa minibüslere binmek zorunda kalıyor bu duruma maalesef çözüm bulamadık!

  • follower81 hocam sizi sonuna kadar destekliyorum hibrit egitim istedigimiz zaman tek suçlusu bizmis gibi saldırıyorlar istedikleri kadar hakaret etsinler z kusagının ilk üyelerinden biri olarak söylüyorum bunu

    Ya ben zaten her ders yüzyüze olsun demiyorum ki bölümümüzün alan derslerinn yüksek tedbirler eşliğinde hibrit olması gerektiğini savunuyorum. İsteyen dersi yüzyüze alsın isteyen uzak eğitimden alsın. Bu sistem ile geleceğin doktorları, öğretmenleri yetişiyor. İlk dönem açılacağını düşünmüyordum zaten ben çünkü YÖK kılavuzunda UZEM derslerinin ağırlıklı olarak ilk dönemde verilmesini önermişti. Üniversitelerde uzaktan eğitimi açıkladılar zaten bu dönem böyle gideceği kesin zaten. Dönem içinde üniversitelerin açılacağını da sanmıyorum zaten herkes evleri boşalttı, planını ona göre yaptı. Ama bunu bir dönem daha uzaktan yapmak ne kadar faydalı olacak bilmiyorum çünkü sistemin durumu gayet apaçık ortada. Zaten eğitim sistemi kötü öğrenebileceğimiz az bir şey olsa dahi öğrenelim dedik. Onda da UZEM gibi bir şeyin eline kaldık şimdi hiçbir şey öğrenemiyoruz.

  • ben bir saglık çalışanıyım.22 yaşında entübe olan hastamızda oldu,90 yaşında taburcu ettiğimiz hastamızda.ne olacağını asla bilemezsiniz.şu okul için sabırsız olan arkadaşlar görüyorum.hem twitterda hem bizim forumumuzda.tek bir sorum var size.hayatından 1 sene kaybetmek mi? hayatını kaybetmek mi ? belki sana birşey olmaya bilir ama ne acı hikayeli vakalar var.eve taşıyıp annesini babasını kaybedenler vs.hergün bir sürü insan temas yüzünden 1 kişinin diğerine bulaştırması yüzünden hayatını kaybediyor.geniş düşünmemiz lazım eğitim ekonomi para kazanmak önemli evet.maddi kayıplar bir şekilde giderilir.veya yara sarılabilir.ama kaybolan hayat bir daha geri gelmez.bunun bilincinde olursak zihnen biraz daha rahat aşabiliriz bu süreci.rahatsızlanan arkadaşlara ve yakınlarına acil şifalar diliyorum.

  • Karsever67 hocam bu insanlar evlerinde duruyorlar mı sanıyorsunuz. Çoğu AVM ve kafelerde. Uzaktan eğitim kararı verildiği ilk andan itibaren eğer bu yaş grubuna yasak gelmezse hiç bir işe yaramayacağını biliyordum. Süreç o sırada kötü yönetildi bence. Sonuçta değişen hiç bir şey olmadı. 1-12. sınıf arası bütün kademeler açıldı veya açılacaklar buradan virüsü kapan ailesine bulaştırdı. AVM, kafede oturan kısımsa oradan aldı ailesine bulaştırdı.

  • follower81 2. Döneme tamamen yüz yüze eğitime geçilir diye tahmin ediyorum .

    Hocam Cumhurbaşkanı zaten uzaktan eğitim iyi bir deneyim ama yüzyüze eğitimin yerini tutmuyor dedi. Sağlık Bakanı ise önümüzdeki dönem yüzyüze eğitimden yanayız dedi. Açılır mı ? Orasını bilemem fakat kafalarında şöyle bir şey olabilir diye düşünüyorum. Bahar aylarının geldiği, virüsün insan hayatına bir nebze nefes aldırdığı zamanda açmayı düşünüyor olabilirler. Bir de üniversite hocalarımızdan duyduğumuza göre esnaf vb. geçimini öğrenciden sağlayan kesimlerin ağır bir baskısı var deniliyor üniversitelerin açılması için. Ne diyelim. Hepimiz için en hayırlısı olsun şu illet bir an önce bitsin de insanlık derin bir nefes alsın artık.

  • Karsever67 hocam bu insanlar evlerinde duruyorlar mı sanıyorsunuz. Çoğu AVM ve kafelerde. Uzaktan eğitim kararı verildiği ilk andan itibaren eğer bu yaş grubuna yasak gelmezse hiç bir işe yaramayacağını biliyordum. Süreç o sırada kötü yönetildi bence. Sonuçta değişen hiç bir şey olmadı. 1-12. sınıf arası bütün kademeler açıldı veya açılacaklar buradan virüsü kapan ailesine bulaştırdı. AVM, kafede oturan kısımsa oradan aldı ailesine bulaştırdı.

    haklısın başından sonuna kadar.işte burada da devlet el atmalı bu olan bitene.dedim ya ekonomi artık 2.plana alınıp insan hayatı 1.planda tutulmalı.umarım bu hafta içinde bu kararlar alınır.ipin ucu kaçtı ama zararın neresinden dönülse kardır.

  • Valla beni millet zerre ilgilendirmiyor, yasak gelirse ülkemiz için iyi olur, gelmezse de ben zaten kişisel önlemimi fazlasıyla alıyorum ailemde dahil, işe gitmek dışında dışarıda çıkmıyorum

    Al benden de o kadar.Beni de kimse ilgilendirmiyor, gelecek yasaklar da aslında ilgilendirmiyor her halükarda işime gideceğim çünkü bana bir etkisi olmayacak. Mart ayından beri dışarı çıkmıyorum keyfi için o yüzden kendi karantinam ile mutluyum ben ülkemizde ki insanlar için önlem almaktan yanayım. İşe giderek, misafir kabul ederek, markete girerek yeteri kadar risk altındayım bir de keyfi gezmelerle kendimi riske atamam.1 sene hayatımdan gidiversin acısını çıkarırız bir şekilde.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Kendi üniversitem adına konuşmak gerekirse, 12 martta eğitime ara verildiği günden 1 ay sonra online eğitime tamamen adapte olmuş şeklinde başladık. Üstelik bizim diğer üniversitelere ek olarak yaz dönemi de var. Tamamen online başlayıp biten bir dönemden bahsediyorum. Sistem kurulmuştu, sistemde problem yaşamadık. Hocalar ise gerçekten çok rahat adapte olmuşlardı. Sınav güvenliği konusunda ise, breakout roomlara böldüler 20 kişilik. Ve herkes yandan bir kamerayla sınavı çözdü. Sınav güvenliği konusunda da problem yaşanmadı ve ortalamalar yüz yüze eğitimle aynı çıktı. Onun dışında yüz yüze eğitimde olan her şey, ödevler, projeler, recitationlar yapıldı. Ofis saatleri uygulandı ve gayet verimli geçti.


    Yani şunu belirtmek istiyorum, arkadaşlar 8 ay geçti eğitime ilk aranın verildiğinden beri. Bir zahmet üniversitelerimiz bir sistem kursunlar. Çok uzun bir süre bu. Yani burada biraz da üniversitenizi, hocalarınızın yetkinliğini sorgulamanız gerektiğini düşünüyorum.


    Ayrıca şöyle bir durum oldu. Bu dönem dersler başladığında hocamızın pozitif test sonucu çıktı. Eğer yüz yüze olsaydı ne olacaktı? Bütün sınıf temaslı olmuş olacaktı. Hatta diğer akademisyenlerden bazıları temaslı olmuş olacaktı. Sonra bu sınıfın kaldığı yerde belki yurt belki ev, temaslının temaslısı durumuna düşecekti. Bu sadece bir örnek durum. Bunu genellediğinizi düşünün bir de.

    Einmal editiert, zuletzt von Aek41 ()

  • Uzun vadeli yasaklar gelmez, belki 3-4 günlük ya da hafta sonları yasakları olur. Ama bu dönem diğer yasaklı dönemlerden farklı olacaktır. Vaka sayısı arttıkça artık millet kendi OHAL'ini ilan eder. Millet kendi kendine iş yerini kapatmak zorunda kalacak, resmi bir karantina ilanı olmasına gerek kalmayacak. Kepenkler bir bir inmeye başlayınca caddeler sokaklar kendiliğinden boşalmaya sakinleşmeye başlanacak. Sonra vakalar hızlı biçimde düşmeye başlar. Sonra yine kısır döngü işlemeye devam eder. Bunu yaz dönemi bulunduğumuz şehirde bizzat yaşadık.

  • Üzüldüğüm durum 2 Türk doktor aşı konusunda dünyaya umut oluyor. Ülkeler sipariş kuyruğuna girerken, bizimkilerden ses seda çıkmaması. Aşı konusunda ülkece ne durumdayız, Çin aşısı alıyorsak ne zaman gelecek, güvenilirliği ne kadar gibi sorular-cevaplar duymak istiyoruz. Bir vatandaş olarak.

  • Üzüldüğüm durum 2 Türk doktor aşı konusunda dünyaya umut oluyor. Ülkeler sipariş kuyruğuna girerken, bizimkilerden ses seda çıkmaması. Aşı konusunda ülkece ne durumdayız, Çin aşısı alıyorsak ne zaman gelecek, güvenilirliği ne kadar gibi sorular-cevaplar duymak istiyoruz. Bir vatandaş olarak.

    Ülkemizde yabancı aşıya karşı tıpkı yurtdışında olduğu gibi önyargı soru işaretleri mevcut, ben de şahsen kullanmayı düşünmüyorum, zaten hastalığı hafif geçirdik, bizimkiler çıkarırsa o zaman düşünürüz, muhtemelen halkın büyük bir kısmı böyle düşünüyordur, ortada bir kamuoyu baskısı da gözükmüyor. Dha henüz hiçbir ülkeye gönderilmediği için planlamaların bitmesi bekleniyordur, o zaman kadar şu bu zaman gelecek diye açıklama yapılmayacaktır.

    Einmal editiert, zuletzt von illaki ()

  • Üzüldüğüm durum 2 Türk doktor aşı konusunda dünyaya umut oluyor. Ülkeler sipariş kuyruğuna girerken, bizimkilerden ses seda çıkmaması. Aşı konusunda ülkece ne durumdayız, Çin aşısı alıyorsak ne zaman gelecek, güvenilirliği ne kadar gibi sorular-cevaplar duymak istiyoruz. Bir vatandaş olarak.

    Ercüment beyin hayali aşı açıklaması sonrası ülke ayağa kalkmış eleştirenler nerdeyse hain ilan edilmişti

    Şimdi bu aşıyı bulanlar da Türk

    Gurbetçi olunca neden sahip çıkılmıyor anlamıyorum , ne devlet ne halk gereken desteği vermedi heyecanı yaşamadı