🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Yiğit254 virüs Eve geldikten 2 gün sonra gece başlayan Boğaz yanması sabahın da kalp çarpıntısı ve Ateş akşama doğru mide bulantıları ve iştah kaybı daha sonrasında 5 gün süren uyku bozukluğu ağrıları hiç söylemiyorum yaşayanlar bilir zaten çok geçmiş olsun kardeşim.

  • Hemen ben cevaplayım ben covid 19 olduğumu test sonucum 3 günde belli oldu söylesem inanmazsınız fakat eşim benim test sonuç çıktığında onuda gönderdim biraderimle onunkide 3 güne açıklandı ve şaka gibi negatifti fakat kuluçka döneminde test bir işe yaramıyor görmüyor virüsü eşimi abisine gönderdim nolur nolmaz diye o gece eşimi özel hastaneye götürdü sağolsun ertesi akşamı açıklanan sonuç pozitifti yani 6 7 günde pozitife döndü.

  • Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: "Biz Bilim Kurulu olarak yüz yüze eğitime yeni başlayacak sınıfların risk taşıdığını ve açılmasının uygun olmadığı tavsiyesini bildirdik." (FOX)

    "Spike proteinlerinin arttığı yönünde mutasyonlar bildirildi ve bu da virüsün vücuda girmesini kolaylaştırıyor ve enfeksiyon olma olasılığı daha da artıyor."

    E siyasiler bilim kurulu tavsiyesine göre karar verceğiz diyor. Nasıl oluyor bu iş?

  • Dostlar sağ olsun arkadaşlar.Salgından beri ikinci kaybımiz ikiside korona tedavisi sürecinde iyi iken kalp krizinden vefat ettiler kuzenimin negatife dönmüş normal hayatına başladıktan sonra kalp krizi geçirdi yengem pozitif iken hatta ilaçlarının son günü ve arada nefes darlığı çekiyormuş uykuda nefes problemi yokmuş yani çok ağır bir durumu yok hatta evde tedavi oluyordu bir anda rahatsizlaniyor kalp krizinden vefat ediyor.

  • Forumda virüsü atlatan arkadaşlara bir sorum olacak.Belirtileriniz temastan sonra kaçıncı günde ortaya çıktı ve ilk belirtiler neydi?

    Benim şiddetli göz yanmasıydı. 3 gün sürdü. Sonra halsizlik ws başladı. Omuzlarımda ağrı vardı ama ceyranda kaldım diye takmamıştım hep cam açık yatıyordum cünkü:)--

  • Benim şiddetli göz yanmasıydı. 3 gün sürdü. Sonra halsizlik ws başladı. Omuzlarımda ağrı vardı ama ceyranda kaldım diye takmamıştım hep cam açık yatıyordum cünkü:)--

    Anladım hocam teşekkür ederim atlatmanıza sevindim.Benim şahsi izolemde 4.günüme geçicem yarın,halsizlik dahil belirtim yok çok şükür.Bir şey olmaz İnşallah ama insan bu dönemde paranoya oluyor biraz..

  • bende kuruntuya düştüm desem yalan olmaz şöyle ki pazartesi günü 15/20 dakika kadar aynı ortamda bulunduğum ve bunun sadece 2 dakika kadarı 1/1.5 metre yakınlaştığım ve her dakikasında maskeli olduğümuz bir arkadaşın dün itibariyla pozitif olduğunu öğrendim ve dünden beri paranoyak oldum desem yalan olmaz sürekli ateşimi kontrol ediyorum vücudumu dinliyorum

  • İstanbullularda uyacak. ^^ Sabahları metrolar, tranvaylar, otobüsler anababa günü. Ben otobüsle 5-10 dakikada işe gidebileceğim mesafeyi 30-40 dakika yürüyerek gidiyorum ama bazılarında böyle olmuyor işte metrobüs, otobüs... kullanması şart.

  • Bu arada birşey öğrenmek istiyorum. Metrobüsler ve özellikle marmaray vagonları bu taşıtların hepsi dezenfekte ediliyor mu? Eğer yeterli dezenfekte edilmiyorsa, kalabalık değilken bile çok riskli