🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç: Bakanlığın açıkladığı 1500’lü rakamlar var ama bu rakam Ankara’nın rakamı bile değil. Vaka sayısı çok fazla, dört pandemi hastanesinin tamamı dolu, yatak kalmadı.

    mesela ankara tabip odası başkanının elindeki verilerle sağlık bakanlığının elindeki veriler neden farklı bunu bakana sorabilecek cesaretli gazeteci lazım

  • Bu soruyu yanıtlayacak bir bakan var mı karşımızda onu da düşünmek lazım kimse kusura bakmasın Sağlık Bakanı başarılı yönettiğini zannediyor sureci kendi rakamlarıyla bile öyle değil!

  • birşey bildiğimden değil tahmin olarak şunu söylemek istiyorum günlük açıklanan vaka sayıları pcr testi sonuçları birde tomografi ile tespit edilen vakalar var bakanlık açıklarken sadece pcr test sonuçlarını açıklıyor belkide doğru rakamları açıklıyorlar ama diğer taraftan başka bir yolla elde edilmiş pozitif vaka sonucunu bu sonuçların içine katmıyor gibi.sonuç olarak hergün açıklanan sayılar pcr test sonuçları, tüm ülkede bütün yollarla o gün tespit edilen vaka sayıları değil

  • Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Samsun’da vakalar 3 bölgede yoğunlaşıyor. Vakaların yüzde 54’ünün görüldüğü Çarşamba, İlkadım ve Bafra ilçelerinde yaşayan insanlarımızın artık çok daha dikkatli olması ve kurallara uyması gerekiyor” dedi.

  • Sağlık Bakanlığı, Covid- 19 testi yapmalarına izin verilen bazı özel hastaneler ile özel laboratuvarların test sonuçlarını bakanlığın sistemine girmediğini belirledi.

  • Diyarbakır Tabip Odası: Bugün sadece Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 15 vatandaşımız covid nedeniyle hayatını kaybetmiştir. İl bazında verilerin açıklanmaması, vaka-ölüm sayılarının düşük gösterilmesi toplumu rehavete sürüklemektedir.

  • Sağlık Bakanlığı, Covid- 19 testi yapmalarına izin verilen bazı özel hastaneler ile özel laboratuvarların test sonuçlarını bakanlığın sistemine girmediğini belirledi.

    hocam bence bu yalandır.

    Sonuçta özel hastanede olsa sistemleri sağlık bakanlığına bağlı

    Farz-ı misal vermek gerekir ise pcr testi pozitif çıkmış bir vatandaşın hani şu piyasalarda bulunmayan sadece devletin verdiği covid ilaçları kim veriyor

    özel hastanelerde bu ilaçlar yok diye biliyorum

    Pozitif vatandaşı kim arıyor hergün

    İl sağlıktan aranıyor

    İlçedende aranıyor

    Aile hekimi de arıyor hergün

    Sağlık bakanı ne yapmaya çalışıyor acaba ???

  • Yaklaşık bir aydır bu tip haberler var bakanlık ile ilgili şehirlerin müdürlükleri farklı bilgiler veriyor ve kimse de birbirine sen ne konuşuyorsun demiyor ilginç şeyler işitmeye ve görmeye devam ediyoruz.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Genel Başkan Yardımcısı olduğu Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) : "Covid-19 testi yapan bazı özel hastaneler ile özel laboratuvarların test ücreti için belirlenen fiyatın üzerinden ücret aldığı yönünde şikayetler var"

  • Bana da sadece hastaneye yatanların sayısı vaka sayısı olarak bildiriliyormuş gibi geliyor. Bakanın sürekli vaka sayısını iyileşen sayısının altına indirmemiz gerekli söylemi de bu yüzden diye tahmin ediyorum.

  • Twitterda gezinirken bir haberin altındaki yorumda denk geldim.Diyarbakır'da bir hastahanenin önü


    Diyarbakır Tabip Odası dün sadece Diyarbakır'da 15 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğünü söyledi. CHP'li Vekil Mustafa Adıgüzel ise Türkiye'de günlük vefat 400'den aşşağı değildir, dedi.

  • Pandemiden önce sık gittiğim playstation cafede coronavirüs tespit edilmiş, 4 gündür kapalı ve kepenke düğün nedeniyle kapalıyız yazmışlar

    Mecburlar, bizim millet önlem almaz ama bir yerde virus çıksın yani adı çıksın birdaha hayatta gitmezler oraya.En azından açık tutmamışlar.