🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 3 hafta önce listenin en altlarındaydık hatırlayın bi isterseniz..

    Vaka oranlarındaki azalışlarda hemen gereksiz bir rehavet oluşmamalı.Dalgalanmalar elbet olacak.Yaşadığım yerde sokaklar ortalama 1.5-2 haftadır oldukça sakin gözüküyordu.Bugün ne olduysa bir miktar kalabalık geldi gözüme.

    mLxeWe.png

  • Çok sevindim kardeş izmitli bir hemşerin olarak , Rabbim acılarını göstermesin büyüklerimizin,Kocaeli olarak vaka sayısında çok ilerdeyiz,yerel basına konuşmuş Kocaeli valisi , ayrıca derince eğitim araştırma ve seka devlette çalışan arkadaşlarda vaka artışlarının hızlı oldğunu ifade ediyorlar

    Benim bi arkadaşım astım hastası bi ilaç raporu içinmi ne derince egitim arastırmaya gitmis kovmuslar resmen bir sürü corona hastası felan var diye. Kaça kaça evine gitmis anlattı. Bir kaç duyum daha aldım İzmitten net olarak bilmesemde. Gerçekten sayı fazla herhalde diğer illere göre İstanbuldan sonra 2. en yüksek vakası olan İl olabiliriz.

  • Babam Karantinada. Bugün sonucu açıklandı POZİTİF. Ailemi karantinaya aldılar onlara ulaşamıyorum. Çaresizim. Öfkeliyim. Halsizim.

    ALLAH belanı versin çin.

    Geçmiş olsun kardeşim biliyorum gerçekten çok zor ama şimdi kızma vakti değil ailene destek olma vakti Allah'ın izni ile sağlıklarına kavuşurlar inşallah. Allah'tan ümit kesilmez.

  • Benim bi arkadaşım astım hastası bi ilaç raporu içinmi ne derince egitim arastırmaya gitmis kovmuslar resmen bir sürü corona hastası felan var diye. Kaça kaça evine gitmis anlattı. Bir kaç duyum daha aldım İzmitten net olarak bilmesemde. Gerçekten sayı fazla herhalde diğer illere göre İstanbuldan sonra 2. en yüksek vakası olan İl olabiliriz.

    Derince eğitim araştırmada enfeksiyon ve göğüs cerrahisi servislerini komple kapatılmış ve derince eğitim araştırmada vaka sayısı çok fazla,birkaç hekime de bulaşmış fakat iyileşmişler, seka devlette işler kötü durumdaymış ,buralarda çalışan sağlıkçı arkadaşlar anlatıyor,en önemlisi de yerel basına demeç vermiş valilik ,Kocaeli vaka sayısında odak illerin başında geliyormuş,bunu bilim kurulu üyelerinden Alpay hoca da ifade etmişti

  • Aslında genel olarak değerlendirirsek ,


    devletin aldığı önlemler yetersiz, halkın ,yetersiz tedbirlere uyma oranı daha yetersiz.bilinç çok düşük .


    Bu bağlamda bunca yetersizliğin ortasında rakamlar çok kötü değil aslında ,ama kötüleşebilir.


    Şu aşamada ilk adımın , şehirler arası bireysel seyahatlerinde yasaklanmasıdır.

    Çok güzel özetlemişsiniz durumu

    Medyayı da yetersiz buluyorum

    Örneğin Acunun kanalı şu an Prime Time’da Virüsle mücadele ile ilgili yayınlar yapmalıydı

    Dizi ve şov programı veren tüm kanallar için geçerli bu durum

    20-22 en çok izlenen saatler çünkü

  • Günün fıkrasını buldum arkadaşlar toplanın :D bir hafta önce ortada dolaşan hastanelerin videoları kazdıkları toplu mezarların uydudan görüntülerini unutmuş sanırım . Zaten bu olaylar yayildiktan sonra medyada nedense vaka bildirimi de ölüm sayısıda azaldı . Şaka yok iyi güldüm .

  • Günün fıkrasını buldum arkadaşlar toplanın :D bir hafta önce ortada dolaşan hastanelerin videoları kazdıkları toplu mezarların uydudan görüntülerini unutmuş sanırım . Zaten bu olaylar yayildiktan sonra medyada nedense vaka bildirimi de ölüm sayısıda azaldı . Şaka yok iyi güldüm .

    Dalga geçiyorlar sağlık sistemleri Avrupadan daha kötü ama hergün aynı ölü rakamı veriyorlar

  • KKTC'de 21:00-06:00 arası kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak 5 Nisan'a kadar.Ben de bunu anlayamıyorum niçin akşam yasak gündüz faaliyetler sürüyor?

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Son dakika: Azerbaycan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    Bugüne kadar 273 koronavirüs vakası tespit edilen, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 26 vakanın taburcu edildiği Azerbaycan'da 243 hastanın tedavisi sürüyor.

  • Cumhurbaşkanı umarım sokağa çıkma yasağını açıklar.Yeter artık.Uyan kadar uymayanlar var evde kal çağrısına.Bu salgını durdurmak istiyorsak 1-2 ay fedakarlık etmemiz lazım.Çin-Kore-Japonya böyle durdurdu salgını tek yol bu.