🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu doluluk oranıyla yaklaşık 100.000 hastayı kaldırır sağlık sistemimiz. Çünkü her hasta olan yoğun bakıma alınmıyor. Şu an yoğun bakımda 500 covid19 hastası var. Toplam 25.000 yoğun bakım yatağının 16.500ü dolu. Yani elimizde 8.500 yatak var. Bu sürede iyileşenler olacağını da hesaba katarsak 100.000 vakaya kadar kaldırabiliriz.


    Not: Rakamlar yaklaşık olarak yazılmıştır.

    çok eksik bir bilgilendirme bu şekilde artış devam ederse normal servislerde dahi yer kalmayacaktır. sadece covid değil normal hastalıklarlada yoğun bakımlara girişe devam edilecek yoğun bakımlarıda haliyle dolacaktır miting alanları keyfiyete kimse hastaneye dönüştürebilmek için uygun hale getirmez. Dediğiniz 100 bin rakamı ülkemizde inşallah yaşanmaz yaşanırsa olacakları tahmin etmek aşırı zor

  • Gunluk artış olmasi cok normal cunku var olan birseyi belirliyoruz saydikca cogalmasi normal yuzde 30 cikmasi da bosu bosuna test yapılamadığını gosterir eger her geleni test yapmis olsalardı cok cok dusuk olurdu oran.

    Onemli olan kritik vakanin oranı.

    Suan icin ölüm orani yaklasik 60 da bir.

    ölüm oranı hastalık bizde kemik bir noktaya geldikten sonra artışa geçecektir muhtemelen, şuan daha yolun başındayız bu hastalık yakalandığınız an öldürmüyor bakanın dediği gibi geçmesi gereken belirli bir zaman var

  • çok eksik bir bilgilendirme bu şekilde artış devam ederse normal servislerde dahi yer kalmayacaktır. sadece covid değil normal hastalıklarlada yoğun bakımlara girişe devam edilecek yoğun bakımlarıda haliyle dolacaktır miting alanları keyfiyete kimse hastaneye dönüştürebilmek için uygun hale getirmez. Dediğiniz 100 bin rakamı ülkemizde inşallah yaşanmaz yaşanırsa olacakları tahmin etmek aşırı zor

    Zaten normal hastalıklarla doluluk oranımız normal zamanlarda %65-70 civarı. Normal hastalıkları gözardı etmedim ki. Onlar yine aynı oranı oluşturmaya devam edecek. Durup dururken neden artsınlar, başka salgın var da haberimiz mi yok? Ayrıca hem normal hastalıklardan hem de covid19dan iyileşenler de olacak. Bütün bu tedbirlerin gayesi salgını zamana yayıp yoğun bakım sisteminin hasta yoğunluğu sebebiyle çökmesini engellemek.

  • Çok Gezenti isimli programın yapımcısı ve sunucusu Burak Akkul, yoğun bakıma girmesinin ardından Koronavirüs'ü yenmeyi başardı. Akkul virüsün yol açtığı 5 semptomdan 4'ünü yendi ve hayati tehlikeyi atlattı.

  • Dun 40000 yogun bakim yataginjn oldugu bunlara diger odaların da dahil edilmesiyle 90000 lere cikabilme kapasitesinin oldugu belirtildi.hic bir zmaan italya durmu oluşmayacağı cunku vaka sayisinin yuzde 3 civari yogun bakim gerektirdiği bunin da yaklasik 3000000 milyon vaka olmasi gerektiği söyleniyor.bu veri ayni anda olusan vakalar icin geçerli iyilesip gidenler de olursa daha rahat oluruz.

    Bu arada abd nin yoguj bakim sayisi 17 bin

    abd'de yoğun bakım sayısının 17.000 olduğunu teyit ettirdiniz mi bakın bilgi verirken kullandığınız rakamları nelere dayandırdığınızı belirtin bilimsel veri olsun mümkünse kaynaklarınız yoksa çok fazla yanlış bilgi paylaşırsınız ve bu forumda buna kimsenin hakkı yok kimseyi ne gereksiz rehavete nede gereksiz paniğe sevkedelim.

  • Zaten normal hastalıklarla doluluk oranımız normal zamanlarda %65-70 civarı. Normal hastalıkları gözardı etmedim ki. Onlar yine aynı oranı oluşturmaya devam edecek. Durup dururken neden artsınlar, başka salgın var da haberimiz mi yok? Ayrıca hem normal hastalıklardan hem de covid19dan iyileşenler de olacak. Bütün bu tedbirlerin gayesi salgını zamana yayıp yoğun bakım sisteminin hasta yoğunluğu sebebiyle çökmesini engellemek.

    covid 19 hastalığının iyileşme süresi uzun sürüyor ve rakamlar çok düşük düzeyde sizde farketmişsinizdir, bizim ülke olarak vaka sayısını dizginlememiz gerekiyor yoksa durum vahim olabilir bugün 2000 küsür giriş varken iyileş 14 oldu bu farkla çok zor :(

  • covid 19 hastalığının iyileşme süresi uzun sürüyor ve rakamlar çok düşük düzeyde sizde farketmişsinizdir bizim ülke olarak vaka sayısını dizginlememiz gerekiyor yoksa durum vahim olabilir bugün 2000 küsür giriş varken iyileş 14 oldu bu farkla çok zor :(

    Her onaylanan vaka yoğun bakımlık olmuyor.Hiçbir tedavi görmeden yada orta seviyede tedavi ile sadece karantinada kalarak iyileşenler de oluyor.

  • Her onaylanan vaka yoğun bakımlık olmuyor.Hiçbir tedavi görmeden yada orta seviyede tedavi ile sadece karantinada kalarak iyileşenler de oluyor.

    hayır ben yoğun bakımdan bahsetmedim, normal servislerdede covid için bölümler ayrıldı oralardada hasta kontrolleri yapılıyor sadece genç vakalar hastane dışşında kontrol ediliyor (kendi arkadaşımdan biliyorum)

  • Ayrıca patron samsunlusun bilirsin eğitim araştırma hastanesinin 3 kattaki servisleri tamamen covid19 hastalarına verildi yoğun bakım harici, ablam hemşire oradan biliyorum bu bilgiyi, yani demem o ki bu hastalığın servis kullanımı çok yoğun

  • Ayrıca patron samsunlusun bilirsin eğitim araştırma hastanesinin 3 kattaki servisleri tamamen covid19 hastalarına verildi yoğun bakım harici, ablam hemşire oradan biliyorum bu bilgiyi

    10 gectı diye haberım var ordan pozıtıf olanlar arkadasım hemsire orda

  • kapsamlı olarak vakaların yoğun olduğu illerde dahasıkı tebbirler getirilebilir sonuçta sağlık bakanlığı tüm illerin haritasını çıkarmış durumda karantina bundan sonra kaçınılmaz olabilir veya sokağa çıkma yasağı belirlenen illerde kademe kademe alınıcaktır diyebilirim.

  • Tahminimce sayın cumhurbaşkanı şehir karantinası uygulanacak şehirleri açıklayacak bu konuda daha fazla vakit kaybedeceklerini düşünmüyorum artık. Bu sürece çok güzel yöneterek başladık ancak durum şuan kötü yönde evrildi.

  • %27 oranından sonra artık maalesef geç kalınmış uygulama olarak kalacaktır. Allah yardımcımız olsun