🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • #sondakika


    İçişleri Bakanlığı: "İl ve İlçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verebilecek."

    Kim denetleyecek hangi market hangi toplu taşıma aracı kim denetleyecek hangi birine yetişecek

  • Halâ sanırım ne anlatmak istediğimi anlatamadım ben sadece ne durumda olduğumuzu bilmek için zaten karantinada olup pozitif çıkan sayısını bilmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştım yoksa evet yurtiçi temaslı vaka olduğunu biliyorum

    Hayır hayır ne demek istediğinizi anladım zaten ama bakanın o konu hakkında yaptığı son açıklama buydu hem belki takip edemeyenler olmuştur diye yazmak istedim. Ama yine de onunla ilgili net bir değer vermek zor ancak yaklaşık bir değer verilebilir tabii ki.

  • Bakanlıktan 81 ile genelge! Marketler ve otobüsler hakkında flaş karar! Genelgeye göre, il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise, içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak. İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyacak.

    Maalesef yine beklediğimiz açıklamalar gelmedi ama yavaş yavaş oraya doğru gidiyoruz.

  • İçişleri Bakanlığı: "Marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asacak."


    İcişleri Bakanlığı: "Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.". - - - - Açıkçası burada biraz zor uygulanır gibime geliyor.

    Einmal editiert, zuletzt von Snowyy ()

  • marketler zaten 9 10 dan asagı acılmıyordu.aksam en gec 10 da kapatııyordu.ıcerı az kısı alınması ıyı bır gelısme sadece.minibüslere vs hıc bır saat 60 ustu alınmamalı.kımlık gosgterıp oyle alınabılse keske

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • Marketlerin çoğu zaten o saatlerde aç kapa yapıyordu. İçerde belirlenen sayıda müşteri varsa daha fazlası alınmayacak olayıda bu sefer dışarda kuyruklar olmazmı özellikle A-101 / Bim tarzı daha küçük marketlerde.

  • Sakarya da A101 ler akşam 20 ye çekti kapanış saatini.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Marketlerin çoğu zaten o saatlerde aç kapa yapıyordu. İçerde belirlenen sayıda müşteri varsa daha fazlası alınmayacak olayıda bu sefer dışarda kuyruklar olmazmı özellikle A-101 / Bim tarzı daha küçük marketlerde.

    Sözde sıra bekleyenler için 1m kuralı uygulanacak diye duydum fakat millet takar mı bilmem...

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bir perakende market zinciri çalışanı olarak eğer bu sistemi uygulamaya koyarsak hem mağaza içinde alışveriş yapan hemde mağaza dışında sırasını bekleyen müşterilerle bol bol sözlü tartışma yaşayacağımı şimdiden görür gibiyim. Misal müşteri içeri girer keyfi yarım saat içerde dolanır acele et dışarda başka müşteri bekliyor desem ben müşteriyim istediğim kadar dururum deyip tartışma çıkarabilir yada dışardaki müşteriye içerde müşteri var şu an müşteri çıktıkça içeri yeni müşteri alıyoruz desem ben onların alışverişini bitmesinimi bekleyeceğim çekil şuradan ben içeri giriyorum diyen müşterilerle tartışma yapacağım. Malum yasakları benimseyip kabullenen çok insanımız var:/

  • bizde iyileşen var sanırım. bakanın açıklamalarına göre iyileşmiş olsan dahi 14 gün boyunca karantinada bekletiyor test sonucuna göre hareket ediyor. ( takdir ettim. iran'ın taburcu sayıları bu mantığa göre hikaye)

    Ayrıca habertürk köşe yazarın fransa'da bulunan oğlunun hastalık röportajını okuyun dinleyin derim fransa' da gençleri ne hastaneye yatırıyorlar ne de test yapıyorlar. direk evde dinlenin demişler. bu mantığa göre avrupada hasta olanların sayısını 10 mu , yoksa 100 ilemi çarpmak lazım acaba ?