🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yaşlı kesime sokağa çıkma yasağı gelmeli, gelmesin diyordum ama millet dinlemiyor. Yiyecek almak için bile çıkacaksanız ya maskeyle çıkın ya da 3-4 günde bir çıkın. İpin ucu kaçmasın.

  • Yaşlı kesime sokağa çıkma yasağı gelmeli, gelmesin diyordum ama millet dinlemiyor. Yiyecek almak için bile çıkacaksanız ya maskeyle çıkın ya da 3-4 günde bir çıkın.

    Bugün markete gittim sadece yaşlılar var coğunun umrunda bile değildi maskesizsi çoğu herkesle dipdibe duruyorlardı market desen ağzına kadar doluydu geri çıktım valla

  • 191 vaka 2 ölü. Artış oranı 2 gündür yaklaşık %100 oranında. Bu test ile ortaya çıkan vaka sayısı. Daha test yapılmayan vaka sayısı olabilir. Bu 191 kişi kendi çevresinden 3-4 kişiye yaysa onlarda öyle haftaya bilim kurulu üyesi dediği gibi sayı 3-4 binleri bulabilir.

    Vaka sayıları umre kafilesinden sonra %100 artış oldu. İlk 10-15 bin umreci karantinaya alınmadı. Etrafa iyi yaydılar. Umre kafilesi konusunda hata yaptık. Halkımız devlete yardımcı olmuyor. Israrla 14 gün kuralı anlatılıyor. Hem Avrupa hem Arap ülkelerinde virüs yayılmış. Vatandaşlar bile bile gitti. Test sayısı bir an önce arttırmalı. Belirtileri gösteren herkes yurt dışı koşulu olmadan test edilmeli.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Maalesef işin ciddiyetinde olmayan vatandaşlarımız çok var bugün hala disari çıktığımda parklarda basketbol sahalarında çocuklar ve gençler çok rahatlıkla gezip top oynayabiliyor kahvenelerde okey döndüren abilerimiz ne zaman farkına varacaklar merak ediyorum vaka sayısı katlanarak artıyor!;(X(

  • hep dediğim gibi sayı artacak bu aşikar, önemli olan sayıyı nerede tutacağımız bir yere kadar pik yapacak ülkemizde şuanda artışların katlanarak gittiğini görmektesiniz ne zaman artmanın azaldığını göreceksiniz o zaman pik yapmış olduğunu söyleyeceğiz. Bu arada iyileşen hastalarında gelmesiyle salgın durmuş olacak. Bu günlerde yapılacak en güzel şey zorda kalmadıkça sokağa çıkılmaması ve kişisel temizliğe dikkat edilmesidir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • artık felaketlerin bu hastalıkla sınırlı kalacağını sanmıyorum.. 2020 özel olacağını şimdiden ispatladı... bu felaketlerden sonra belli ki dünya başka bir döneme girecek... benim düşüncem ise herşey güzel olacak...

  • Çocuk enfekte var ama ölüm yok gibi bir şey tabi fakat bulaşan kişide akciğerde hasar bıraktığı 1 hafta önce kanıtlandı o yüzden kimseye bulaşmasa keşke daha iyi olur

    Cocuklarda olum yok ama hastalanan da cevremde goruyorum1 haftadir iyilesemiyolar ne yazik ki

  • Vaka sayıları umre kafilesinden sonra %100 artış oldu. İlk 10-15 bin umreci karantinaya alınmadı. Etrafa iyi yaydılar. Umre kafilesi konusunda hata yaptık. Halkımız devlete yardımcı olmuyor. Israrla 14 gün kuralı anlatılıyor. Hem Avrupa hem Arap ülkelerinde virüs yayılmış. Vatandaşlar bile bile gitti. Test sayısı bir an önce arttırmalı. Belirtileri gösteren herkes yurt dışı koşulu olmadan test edilmeli.

    maalesef bu umreciler yaktı, daha öncede demiştim gitmeselerde olurdu, hac değil bu, üstelik çoğuda 40-50 üstündedir zaten, bu sayının bu kadar artmasında umreden gelenlerin katkısı çoktur..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar bu 2020 yılı kesinlikle gelmiş geçmiş en berbat yıl olarak adını tarihe kazıtmaya hak ediyor Depremler, diğer Doğal afetler, Korona virüsü kim bilir daha neler göreceğiz bu yıl dünyayı değiştirme yılı galiba.

  • Artık yeter. Durum daha da kötü. Görünen 190 vaka ama gerçek çok daha fazla. Burası forumsa silmeyin yazıları. İnsanlar düşüncelerini rahatça dile getirsinler.

    Bu vakaların hangi şehirlerde oldugu, hangi hastanelerde oldugu bildirilsin ki, insanlar daha çok önlem alsın. Daha çok gerçeğin farkına varsın.


    3 yaşındaki kızımla eşimle, anadan babadan kardeşten uzak, 5 gündür evimize kapandık. Dedesi geldi bugün uzaktan 5 dakika gördü. Herkes ağlıyor. İnsanın sevdiklerine sarılamaması, onları uzaktan sevmek zorunda kalması, özellikle anne babalarına bulaşması korkusunu yaşaması, ne kadar acı birşey.


    Allah aşkına artık, ülke olarak olayları ciddiye alalım. Kapanalım eve.


    Birilerine de şakşakçılık yapmayalım.

    Hani ekonomimiz çok iyiydi. Avrupa bizi kıskanıyordu. En iyi 20 ekonomiden birine sahip bir ülkeydik. Bugün açıklanan ekonomi paketi ile, patronları zenginleri koruyarak bunu kanıtlamış olduk. Vatandaş ne olacak, kredisini nasıl ödeyecek. Kirası taksidi elektrik su v.s


    Ayırabildiğimiz para 100milyon Tl. Bu nedir ki? Bu virüsle mücadeleye bile yetmez bu para.


    Krizi zaten yıllardır yaşıyoruz. Neler atlattık ülke olarak, bunu da atlatırız evelallah. Yeter ki bir, doğru ve dürüst olalım ve yönetelim.


    Çok doldum, çok öfkeliyim. Affınıza sığınarak herkesten özür diliyorum.

  • rapor edilen 1 çocuk hasta var oda ingilterede yeni doğan bebek annesinden aldı. Bunun dışında yok diye biliyorum

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Millet hala bilinçsiz böyle giderse önüne geçemeyiz hala ciddiyetini kavrayamamışlar Kapatılsın şu marketler OHAL ilan edilsin marketler belli saatlerde açılsın anca önüne geçilir.

  • İpin ucu kaçmaya başladı. Geri dönüşü olmayan yola giriyoruz yavaş yavaş. Ya acilen sokağa çıkma yasağı ve OHAL ilan edilir, hastalığın yayılımı durdurulmaya çalışılır. Ya da kendi haline bırakılır İtalya gibi kırılırız. Her 2 durumda da ekonomimiz çok kötü etkilenecek ama elden bir şey gelmez gibi şu saatten sonra :( .

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Vakaların hangi ilde kaç tane olduğu açıklanmalı. Ona göre o ildekiler ekstra tedbir alır. Hangi ilde olduklarını bilmiyoruz. Kesin olan İstanbul var. Şeffaflık diyorsak bunu bilmek hepimizin hakkı diye düşünüyorum.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞