🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merkeli herhalde sıradan bir siyasetçi olarak değerlendiremeyiz.Buradaki örnekleme tabiki şimdiden kanıtlanamaz.Ama Türkiye nüfusun sadece binde 2si hastanelik olsa yatıracak yeri yok...

    adı üstünde olasılık var olup olmayacağı üzerinden konuşmak yersiz üstelik zamanı da değil. Virüsün avrupanın her yerinde farklı bir seyiri var bunu da bizle bağdaştırmak yanlış. Bu arada Merkel e sıradan siyasetçi diyen mi oldu? herkesin eleştirilebildiği bir zamanda Merkel'in dediğini eleştirebiliriz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar sakin ve akıllı olursak bu süreci en az zararla atlatırız, yetkililerin söylediklerini uyarsak ve paniğe kapılmaz isek bence büyük bir problem olmaz çünkü süreç şu anda çok iyi idare ediliyor.

  • Sokağa çıktım mesela nerden bilecekler benim çıktığımı her evin önüne 1 polis konsa adam yetmez yakalandım diyelim idam mı edilirim hapse mi atılırım nolur?

  • Tüm uzman Prof yada doktor akademisyen vs hepsinin söylediği tedbirimizi elden bırakmadıkça bireysel olarakta uyarıları dikkate alıp bize düşenleride yaparsak bence en az zararla atlatırız artık bununla ve bunun gibi salgınlarla yaşamayı öğrenecez tüm uzmanların dediği panik ve korku virüsten daha tehlikeli bir boyutta maalesef bunun sonuçları daha ağır olabilir bu psikolojiyi nasıl atlatabilecez bu paniği ve korkuyu görünce İngiltere başbakanını daha iyi anlıyorum şimdi

  • Yabancı web sayfalarında bu şahsın gerçekten doktor olup olmadığı konuşuluyor, kimliğini araştırmışlar ve hiç bir kayda ulaşamamışlar. Bir profil sayfasına ulaştılar ancak kesinliği yok. Kaynaksız şeyleri paylaşmayın lütfen. Duygusal ajite içeren yazılar dahi olsa. Benim şahsi tavsiyem bu yönde.

    Bende merak ettim hastaneyi ve doktoru araştırdım. Böyle bir hastane ve o hastane de çalışan doktor var.

  • Çok ilginç ya. İnanın cahillik filan değil de, geçtiğimiz senelerde olan kuş gribinde domuz gribinde bu kadar önlem alınmamıştı, hastalığın seyri de aşağı yukarı onlarla aynı gidiyor. Ne oldu da bütün dünyada bu kadar üst seviye de önlem alınıyor? Geçmiş tecrübelerden ders çıkartma mı yoksa sosyal medyanın gücü mü? Her olaya komplo teorisi olarak yaklaşanları sevmem, "aa kesin ameriga işi veya israil yaptı" gibi teorilerde üretmem ama bu olayda gerçekten mantığıma uymayan şeyler var.Dünya genelinde bu kadar önlem alınmasını sadece hastalığa bağlayamıyorum fakat tam olarak nedeni ile de ilgili aklıma bir şey gelmiyor.Her yönüyle garip.
    Bu arada sokağa çıkma yasağı olursa ne olur ben uymam her kapıya adam mı dikecekler gibi düşünen varsa eski nüfus sayımlarını hatırlaya bilirler. Çıktığın zaman gidecek bir yerin olmadığı için direk göze batıyorsun. İllaki istediğin de çıkarsın ama muhakkak cezası olur ki yakalanman da çok zor değil.

  • Umreden dönenler ve karantinaya alınmayanlar şuan herşeyi belli ediyor her şey ortada büyük bir patlama olacak gibi duruyor benim tahminim 1 -2 haftaya sonuçlar çok kötü olacak ve sayılar bir hayli artabilir inşallah olmaz ama bu kaçınılmaz gibi birşey gözüküyor evden çıkmayın demek tedbir değil adam daha aynı gün dışarı çıkıyor işine vs. gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin

  • Önlemler almada yavaş kalan hatta belediye seçimlerini bile iptal etmeyen Fransa 2. İtalya olma yolunda Fransız bilimadamlarına göre.Ayrıca İtalya Başbakanına göre hastalik henüz Italya'da pik noktasına ulaşmamış.