🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Metodu anlama yönünde ingilizlerin planı anlatan bir grafik;

    985ca8eaf69e.png

    Kırmızı çizgi sağlık kapasitesi

    Siyah çizgi hastalığın doğal seyri

    Mavi çizgi yeni bir aşı ya da varolan aşıların virüse etkisini arttırarak hastalığın doğal seyrine müdahale

    Daha önce rakam vermiştim.İngilizler 20.000 altı ölümü başarı kötü senaryoda 260.000 ölüm beklentisindeler...

    Biz de o maviyi yakalamak için özellikle yaşlı grubu evde tutmak zorundayız.İtalya şu an siyah çizgiyi yaşıyorlar maalesef...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Hala yurt dışından öğrenci getiriyorlar. Oturun oturduğunuz yerde. Yurt dışı süper derken iyiydi ülke şimdi mi değerli oldu. İnsanlar çok sorumsuz. Gelmeyin abi. Gerekirse umredekiler bile alınmayacaktı

    Annen baban umrede olsa alınmasın diyebilirmiydin? Ne yapacaktık mesela 21 bin kişiyi orada öyle kalın ne yapıyorsanız yapın umurumuzda değilsiniz falan mı diyeceklerdi?

  • İspanya 1. Futbol Ligi (LA Liga) ekiplerinden Espanyol'da forma giyen Çinli futbolcu Wu Lei, yeni tip Koronavirüse (Covid-19) yakalandı.

  • Hala yurt dışından öğrenci getiriyorlar. Oturun oturduğunuz yerde. Yurt dışı süper derken iyiydi ülke şimdi mi değerli oldu. İnsanlar çok sorumsuz. Gelmeyin abi. Gerekirse umredekiler bile alınmayacaktı

    Sen ne biçim yorum yapıyorsun.Adı üstünde öğrenci.Staja giden var burslu giden var.Var da var.T.c vatandaşını yarı yolda bırakmaz bunu bilin.

  • İtalyanın salgını güç bela 25-27 mart gibi pik noktasına ulaştırması ve diğer ülkelerin aynı önlemleri alacağını varsayarak oluşturduğum bir senaryo. Küresel ölçektedir. JHuFi1.png


    Tahmini ölüm sayısı da nisan sonuna kadar 1150000'in %4'ünden 46000 kişi. Mayıs ayında down trendine hızla gireceğini düşünüyorum. Çin başardıysa bütün ülkeler başaracaktır. Biraz daha kötü senaryoda Hindistan, Endonezya ve gelişmemiş nüfusu yüksek ülkelerde kontrolden çıkması ki bu senaryoda 100 bin ölümü görebiliriz.

  • abd şu anda +7,686 yeni vaka çok kötü gidiyor

    Amerika beni çok korkutuyor.

    Sağlık sektörleri çok kötü, bilinçsiz ve fakir halk fazla! Amerika kıtasının yeni pandemi merkezi abd olabilir rakamlar korkutucu düzeyde yükseliyor.

  • Ben bugün açıklanan test sayısını pek gerçekçi bulamadım dün 3.500 kişi ortalama bugün 2000 civarı test gerçekçi değil. Tamamen algı yaratma bence ne yazık ki ölüm oranı inanilmaz yüksek allah rahmet eylesin. Ben yarın gece icin hazırlık yapıldığına inanıyorum alınan onlemler ile test sayısı örtüşmüyor çünkü yarin gece çok güçlü bir artis olacagina inaniyorum ve karantina uygulaması başlatılabilir. Tabiki bir ön görüş gerçekleşme me olasılığı mevcut.

    Yalan söyleyecek durumları yok heleki bu konuda neyse onu söylüyorlardır. Test sayısı zamanla artacaktır bir kaç gün içinde.

  • Az önce markete gittim ve parklar yürüyüş yapan 65 yaş üstüyle dolu. Bundan sonra her gördüğümü şikayet edeceğim.

    Bizim millet uymaz hocam tüm insanlar sokağa çıkma yasağı verseler yinede çıkarlar diyecek söz bulamıyorum.

  • Nisanin ilk haftasi pik yapip sonra eğri aşaği yöne inecek. Benim tahminim bu yonde.

    1. Umre karantinasi

    2. Avrupadan gelen ögrenciler

    3. Genel yayilim.

    Max nisan ilk hafta. Sonrasinda iyilesme baslayacak

    4. Kacak olarak iran uzerinden van'dan hala akin akin giren gocmenler.

  • Kısmete bırakılacak iş değil. Kısmete bırakanın kısmetinde yalnızca ölüm olur. Daha güçlü önlemler alınacak. Tek çare bu. Herkes elini taşın altına koyacak. İş yerleri kapanacak. Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.