Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ankara özelinde avantajımız 0 dereceninde bizde örtü yapabilme potansiyeli olduğu. Gözlemlediğim kadarıyla modellerde bize 0 ve -4 dereceler uğruyor. Bu noktadada yer sıcaklığı başlarda sorun çıkartabilir ama soğuma uzun soluklu olursa örtü kaçırmayız yağış olduğu sürece.

    Sistem çok belirsiz ve değişken, bu yine Ankara'nın süpriz yapma özelliğini ortaya çıkartabilir.

    Ezcümle bizim için diğer bölgelerden bir tık daha fazla umut var önümüzdeki süreçte.

  • 850 hpa soğuğunun bizim için yağış anında en az fazla 0 olması dışında pek bir önemi yok . Sonrasında kaç girisi olursa olsun isterse -20 girsin umrumda değil . Sevineceğim tek nokta kuzey ve batı kıyı kesimlerin kar alması olur . Batı Akdeniz (yani Kıbrıs'ın batısı ve antalya civarı ) ve Girit civarında a.b li bir sistem demek , bizim için şansımız iyi giderse yağış anında 850 de 0 ile -2 arası bir değer demek . Zaten aldığımız çoğu güzel kar yağışını bu şekilden sınırdan çekip alırız . Aldığımız efsane sistemleri incelediğiniz de zaten 850nin Kırıkkaleye bile tam girmemiş olduğunu görürsünüz . İstasnalar da vardır elbet .

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • ANGARALI hocam evet demek istediğim sizinkiyle aynı. Özellikle 13ü için o çekip alacağımız bir süpriz beklentim var kendimce. Günlerdir modeller karadeniz sınırında +_ 200km civarı gidip geliyor. Nokta atışı çizemiyorlarsa oradan çekip alacağız.

  • Bu dönem de Gfs ana çıktıyı dikkate almamak gibi bir özellik kazandım . ve bu bir süre daha böyle devam edecek . Beni sadece ecmwf ve eps güncellemeleri heyecanlandırıyor . Gfsnin 6 saat içinde ki değişiklikleri çok uçuk seviyeler de .

  • GFS sık güncellendiğinden baştan savma çalışılıyo modeller diye düşünüyorum artık. Her türlü ihtimali bütün senaryoları sırayla sunuyor adeta. Daha önce çok kazık attı kısa vadede bile öngördüğü sistemleri bitirdi geçmişte. Ecmwf her zaman daha ciddi gerçekci bir model. Gfs ye giç güvenmemekle birlikte ara sıra heyecan ve sinerji yaptırıyor işte yapacak bşey yok :)--

  • Atlantikde ki derin alçak basınç Gfs , ecmwf ve diğer modellerde de karşımıza çıkıyor . O a.b nin çözülmesi için biraz daha bekleyeceğiz . Atağın ülkemize giriş şeklinde , azorun hamlelerinde etkisi büyük. Yarın sabah ecmwf de umarım daha güzel senaryolar görürüz . İnanmaya ve sabır etmeye devam .

  • Sistemi geniş izobarlardan ve dik yükselemeyen azor yüzünden biraz aleyhimize dönmüş gibi görüyorum.Soğukları kırım üstü indiren senaryo ve model sayısı hayli artmış.İstanbul Diyagramındaki kar ihtimalinin Ankara'yı geçmesinin sebebi de bu yazdıklarım muhtemelen.Yine de bazı güzel senaryolar gördüm,orta vadedeki sistem hemen hemen netleşse de uzun vade hiç belli olmaz:P