İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bu sistem bize yaramaz. Yağışın çoğu yağmur kky olarak geçer gider. Perşembe geceye doğru hafif bi örtü hepsi o kadar. O da yükseklerde. Benim hissiyatım bu yönde. Arkadan gelen soğuk ulaşsaydı tablo farklı olurdu. Muhtemelen o hiç uğramayacak bile. Dolayısıyla ilk sistem kar tat vermez. Soğuğun yetmeyeceği belli oldu. Inşallah yanılırım.

    çok doğru hocam katılıyorum ben de

  • Zaman geçmiyor Gfs güncellemesi için. Ya saati nasıl 18.30 a çekiyoruz var mı bir formül?8o Heyecan dorukta.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • emin oldugum tek konu,her guncellemede durumlarin cok degisecegi.siklon varsa son ana kadar surpriz var demektir.kareyel eserse,850 vardin -10 da kalsin.2 metreyi takip ederiz gece gunduz

  • Arkadaş bu ne karamsarlık ya . İçimi kararttınız her şey güzel olacak biraz pozitif olun

    gören de -6 giriyor sanıcak.Gfs modeli 6 saatte bir güncellenen onlarca senaryonun harmanlandığı bir model

    belki sıcak senaryo verdi ? birazcık sinerji lütfen

  • Bırakn onu bunu güven bakımından semih abinin dediği gibi her ne kadar ecm kızsakta önemli model başırıda birinci geliyor akşamı bekleyin bir de Hava_Forum takip edin en berbat Gfs diyorsunuz ki üstad bu konu hakkında bu şekilde dahi en az 20 cm safi tutacak kar geliyor sonuç olarak

    Sabır

  • Belki forumdaşlar bizi karamsarlıkla itham edebilir ama son 3 yıl özelinde daha fazla olmak üzere geçmişte sıkça yaşanan bir tablo bu abi. Günlerdir 2. dalgadaki DEK desteğini bu yüzden çok önemsediğimi ifade etmiştim hep. Önümüzdeki 48-72 saat boyunca her güncellememiz çok kritik. Hakkımızda hayırlısı olsun.

    Altına imzamı atarım

  • Bir ístanbullu olarak eksi 13 te 3 5 kar tanesi gorup pesinden yildiz sayacagima siklonlu kar gormeyi yeglerim. Isterse yogun kky olsun. Kuru sogugun faydasi yok bana.

    Bence en iyi turşu sirke ile olur sen de limon ile olur diyorsun... olabilir tabi ki :hfyeni (29):

    Hepimiz turşunun peşindeyiz önemli olan da bu...:thumbup:

  • herkes ayrı telden konuşuyor yok mu bir uzman bu sistem hakkında yorum yapacak kimi çok iyi diyor kimi sadece havada görürüz diyor kimiside yağmur yağar diyor?

  • MGM konumum için Perşembe tahminini az evvel tekrar güncelledi. Öğle saatlerinde kar yağışı olan tahmin, şu an karla karışık yağmur olarak revize edilmiştir.

  • Karayel konusuna bir ekleme yapmak istiyorum. Karayel ilimizin hakim rüzgarı değildir. Siklonik harekete bağlı gelişen ve kalıcı olmayan bir rüzgar türüdür. Genelde siklonun hareketine göre bazen çok kısa sürede poyraza dönüşebilir. Orijini istanbul üzerinden kuzeydoğuya hareket edecek bir siklon en uzun karayeli verecektir. Böyle bir durumda batıdaki yer seviyesi sıcaklığına bağlı olarak 850 hpa da -3 bile ıstanbul'a bursa çileği büyüklüğünde kar yağdırır. Ama şu anda karayele sırtımızı dayarsak sistem günü sizlanabiliriz

  • 1- Siklonik sistem kumardır,

    2- Rüzgarı beklemek kumardır,

    3- Bu tür sistemlerde 48 H öncesinde ateş etmek kumardır.

    Kısaca siklon başlı başına bir oyundur ya kazanırsın ya kaybedersin bekleyip göreceğiz.

    Snow Depht / Beylidüzü

    Kara Aşık Olmak Delilik Değil bir Sevdadır...

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333