HF 2019/20 Kış Ligi Yarışması 3 (21.12.2019) Genel Yorumlama

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar 3.yarışma itibari ile bonus puanlarda düzenlemeye gidilmiş olup yeni konu içeriğinden öğrenebilirsiniz.Ayrıca yarışma konusuna sadece tahmin yazmaya lütfen özen gösterelim.Herkese teşekkür eder başarılı bir hafta dilerim.Tahmin gözükmemesi ile ilgili görüşlerinizi konu içerisine bekliyorum arkadaşlar.İlk 2 hafta kritiği yapalım bakalım.

  • bence gelen gideni aratır..ben ısınamadım bu yeniliğe..yanı tahmınlerımız görünse ne olacakkı..maksat muhabbet öncelikle..eglenıp zaman gecırıyoruz..ben sevemedım..kusuruma bakmayın..kendı fikrim sonuçta

  • Hiç denk getiremeyeceğim galiba Karabük-Kastamonu arası elim gitti ve geldi. Bonus düzenlemeleri güzel olmuş. Tahminlerin gizliliği gerekliydi ancak düzenleme olarak uymadı sanki ayrılan konular falan bir sönük kaldı yarışma benim hissettiğim bu.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu sene henüz yarışmaya katılmasam da bence bu tahminlerin gizli kalması olayı çok iyi olmuş.Kimse kimsenin hakkına giremiyor böylelikle bu sene gerçekten kim ak kim kara görmemize yardımcı oluyor bu yeni düzende ki yarışma.

  • Ben tahminlerimizi görememekten çok memnunum. Lütfen değişmesin.


    Yarışma sönük kalmadı aslında, iki haftadır kötü istasyonlara denk geldik. Forum olarak lige iyi başlayamadık, bu sebeple biraz sönük gibi geldi yarışma konusu.

    Benim küçük bir önerim var. Puan durumu buradan değil de yarışma konusundan paylaşılırsa iyi olacak gibi. Bazen puan durumu bölge tahminlerinin arasında kaybolup gidiyor.

    BORN IN WINTER

  • yani bir önceki gibi heyecan verici olmuyor..ya da bana oyle geliyor...katılım daha az olma ıhtımalı var bu durumda..

    Öteki şekilde yoldan geçen adam puan tablosuna bakıp kim yüksek puandaysa onun tahminine yakın tahminler yapıyordu hocam.Geçen sezonlar çok fazla denk geldik yönetimce bu duruma.Daha fazla sessiz kalamadık kul hakkına girilmesine.

  • valla benim hoşuma gitti. Gayet iyi uygulama, hemde cuma günleri başka bir heyecan oluyor kim ne yazmış takip vs aynı zaten, adilane bir yöntem ki baksanıza puan alan üye sayısı ne kadar az, herkes şunu kabul edebilir, taklit olmasada yazılanlardan etkilenerek kendi tahminini yazan bir sürü insan vardı, şimdi herkes kendisi tahminini yapıyor, devam..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bence konunun sönük kalması tamamiyle başarısız tahminlerle birlikte gelişen bir durum. Misal Çanakkale 13.5 civarında gezindi hep, neyi takip edeceğiz ki??? Veya gündüz direk 19'u aştı, bi manası kalmıyor. Başarılı tahminler çoğalınca konularda canlanacaktır.


    Yeni sistem harika olmuş, yönetime teşekkürler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bu şekliyle gayet güzel bence de. İnce hesaplar yapılamıyor bu şekilde.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • bence gelen gideni aratır..ben ısınamadım bu yeniliğe..yanı tahmınlerımız görünse ne olacakkı..maksat muhabbet öncelikle..eglenıp zaman gecırıyoruz..ben sevemedım..kusuruma bakmayın..kendı fikrim sonuçta

    O konu için size çok şey söyleyebilirim hocam böyle olması gerekiyordu oldu bence güzel de oldu.Sönük kalma meselesi ise kötü istasyonlar alakalı ve yapılan diğer yarışmalarla da alakalı.Şimdi onlar bitince herkes buraya yönelecek istasyonda heyecanlı olursa daha güzel olacak.

    Samet Hocam yarışmadaki bonusa ait tarihler hatalı olmuş

    Düzelttim teşekkürler.

  • valla benım hıc aklıma bıle gelmemıstı tahmın hırsızlıgı:) yok artık dedım..bunu hıc dusumedım..takdir tabıkı sızlerın..benım fıkrım bu sekılde sadece..saygılar.iyi geceler..

  • Tahminlerin gizli olması iyi oldu ister istemez etkilenme oluyordu tahmin yazarken ama tahminler onaylandıktan sonra tartışma da aynı konudan devam etmeli diye düşünüyorum.

  • Belki en yüksek bonus puanını almak için, tahmin saati pazartesi gecesi değilde pazar gecesine çekilebilir. Erken tahmini teşvik etmek için. Mgm nin cumartesi tahmini hiç görünmeden. :)

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • uygulama güzel oldu. 2 ayri baslik olmasina bende alisamadim. keske imkan olsa tek baslik olsa sadece icerigi tahmin olan mesajlar gözükmese kimin hangi tarihte tahmin yaptigini da gorebiliriz ama icerigini goremeyiz. yorumlarimizi da tahminler arasinda eski düzen yapariz ama cok zor teknik olarak gerceklesmesi. zamanla 2 baslik durumuna alisiriz. birde sitedeki enflasyon durumundan yarışmada dagitilacak puanlarin da etkilenmesini nacizhane talep ediyorum. ornegin bi bilet alip birgunde 75k-250k arasi hf alinabiliyorken koskoca yaz sezonunda max 60k-70k küsür hf puan alinabilmisti geçen sezon. bunun da yarismaya katilimi etkileyecegi kaanatindediyim.

  • hareket olmaması tamamen istasyonlardan kaynaklanan bir durum bence ve ayrıca ilk haftalar böyle gecer.ilerleyen haftalarda kışın tam oturmasıyla puanlarda kızışınca yine hareket olur merak etmeyin :)

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊