9 Aralik Polar Atak

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Artık level atladılar konuyu kapat,sistem yok, vb. gibi artık yolda gösteriyor önderlik ediyorlar.Bu kişilere burada yer yok olmayacak da.

  • Gerçekten yaptıkları terbiyesizliktir. Gfs diyaframları -5 ortalamadan +6 lara geldiği gibi birden -6 lara gidebilir gfsdir işte şimdi de +16 soktu bakalım diyafram nasıl çıkacak

  • Merhabalar sizleri takip etmeye yeni başladım..

    Bu Siteyi hayal hırsızlarından koruyalım. Umutları beyaz bizim gibi insanlar sizi takipte...Yaptığıniz tahminlerde her zaman taşlamaya devam edebilirler.. Bizlerde bu taşları havada bırakacagiz:)

    Mutsuz insanlar ,umutsuz insanlardır...

    Bizim gibi mutlu ,umutlu insanları

    Heyecan vermeye devam edin.. Başarılar.

    Dip not: Rabbin gökten verdiği rahmeti tahmin etmek , kafa yormak herkesin harcı değildir.

    Takipteyiz👍

  • Gem modeli durumu hafif duzeltmis.


    Izlanda fazla guneye inmemeli azor daha kuzeyde olursa sistem okadar rahat iner.

    Gem açık ara daha iyi hocam.Gfs Azıcık ucundan derken Ecmwf daha açık koridor veriyor Gem ise tren geçiriyor.Üstüne üstlük sonraki saatler de koridor yine açık.Gfs de sonraki saatlerde duvar örmüştü.Ecmwf de Gem tadında bir çıktı vermiş sabah 192.saat de.

    Gfs 168.saat;

    3d8617214c2f0507.png

    Gem 168.saat;

    9a8b9a4.png

    Ecmwf 168.saat;

    c09c9fcc856ff76f.png

  • selamunaleykum sevgili semih üstadım dik dur eğilme hava forum ailesi seninle gelsede olur gelmesede sen burda ol yeter.Tüm forum yazarları,yöneticileri,moderatörleri ve sevgili hava forum severler sizleri sevgiyle selamlarım böyle güzel bir sitede olmaktan mutluluk duyarım kuranlardan Allah c.c razı olsun.

  • Samet üstadım bir öneride bulunmak istiyorum. Mesaj silmekle olmuyor bu iş. Bende daha önce bu gibi sıkıntılara maruz kaldım kendi konumda. Tabi bana yapılanla yazarlarımıza yapılan aynı dozda olmuyor. Onlar biliyorlar ki çaylakları zor durumda bırakmak, yazarları zor durumda bırakmak kadar zarar veremez foruma. O yüzden yazarlarımızı korumaya almanızı öneririm. Diyorum ki ya model sayfası gibi kısıt getirin yazar konularına ya da ne bileyim mesela yeni üyeler belli bir süre sadece belirli konularda mesaj yazabilsinler. Tabi son karar forum yönetimimizindir. Benim ki sadece bir öneri.

    Son olarak mesut hocamın yazdığı bir nokta bile olsa 3 defa okurum. Olur ki anlayamadığımız bir şey vardır diye. Aynı durum diğer yazarlarımız ve bir çok forum emektarı için geçerli. 3 yıldır forumdayım ben hala bir arpa boyu yol gidemedim bazıları foruma üye olur olmaz üstadları sollamış bile. Hayret!!!

    Herkese güzel bir akşam ve mükemmel bir kış diliyorum. Kalın sağlıcakla.

  • Hocam bu forumda kendi adıma 3 seneyi devirdik çok şükür. Sizin tahminlerinizin tutarlılığı, göstediğiniz cesaret gerçekten taktire şayan özellikle art niyetli insanların kol gezdiği döneme karşı. Bu tahmininizde merak ettiğim konu şu;


    Hocam sistem için güç kaybetmesi ve hatta kaybolması gibi olasılıklar söz konusu peki aynı şekilde güçlenmesi ihtimali de varmıdır? Örneğin: Sadece havada kar olmayıp yerde ince bir örtü yapması gibi. Beklenilen yağışın daha da artması gibi. Cevabınızı bekliyorum.

  • sürüsüne bereket sanki bu ne ya bitmiyolar biri gidiyor biri geliyor valla admin ve modlar Allah size kolaylık versin.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊