10 Kasım(Atatürk'ü Anma Günü)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • <3 Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi, ve minnetle anıyoruz. Sen bizim her an kalbimizdesin, seni unutmayacağız, unuturmayacağız...<3


    1881-1938...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Ulu önderimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü her zαmαnkinden dαhα çok özlüyor,daha çok seviyor,dαhα iyi αnlıyoruz.Atamızı saygı ve sevgiyle anıyoruz.Sen rahat uyu atam. Bizler var olduğumuz sürece, Bizlere armağan ettiğin çağdaş Türk cumhuriyetini, ilke ve devrimlerini yaşatacağız. Ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun.

  • Tarihin gördüğü en büyük liderlerden birinin Türk milletine gelmesi büyük şansımızdı. Ancak daha önemli olan onun gibi bir dehanın senelerce hükmü olan ileri fikirlerini ve düşüncelerini uygulayabilmemizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkede nefes alan vatanını seven ve bağlı olan her birey için adı kalplere kazılı, hatırlanmış ve daima hatırlanacak en önemli değerdir. Seni görmeden sevdik atam, ruhun şad olsun, rahat uyu çünkü bizler senin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 81. yılında saygı,sevgi,minnet ve özlemle anıyorum. Ömrümüzün son Kasım'ına kadar gösterdiğin yolda ilerlemeye değerlerini yaşatmaya ve korumaya daima devam edeceğim. Ruhun şad, mekanın cennet olsun ATAM.


    uBbtqn.jpg

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Atamızı kuru kuru sözlerle anmak yetmez. Onu anlamak lazımdır. Onun ilkelerini, düşüncelerini içselleştirmek.


    Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhuriyet Türkiye'sinin verdiği tek savaş silahlarla olmamıştır. Asıl savaş bilgiyle, kitaplarla savaşılmıştır. Bu savaş, gericiliğe ve bağnazlığa karşı olan savaştır. Rönesans Dönemi'nden beridir Avrupa'da yaşanan gelişmelere duyarsız kalmış, bilime "gavur icadı" demiş Hasta Adam'ı halkın akıllarından kovma savaşıdır. En ücra köydeki amcalarımıza, teyzelerimize kadar bilimi götürme savaşıdır. Türkiye halkını özgürleştirme, Türkiye'yi halifeliğin ve saltanatın boyunduruğundan kurtarma savaşıdır.


    Atamızı anmanın en güzel yolu da, bunu hatırlamak ve anlamak olacaktır. Önümüze açtığın, bilime, irfana giden aydınlık yolda yürümeye devam ediyoruz Başöğretmenimiz. Ruhun şad olsun. Fikirlerini, ilkelerini yaşatmaya devam ettiğimizi bilerek rahat içinde uyu.

  • Kim demiş Ankara'da deniz yok diye Anıtkabir de yatan Adamın gözleri Yeter!


    Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde sevgi, saygı ,minnet ve şükranla anıyoruz.

    Fikirler Ölmez!..

    İzin Silinmez!..

  • Her sene aynı özlem ve hüzünle anıyorum Mustafa Kemal'i. Gözlerim doluyor, hıçkıra hıçkıra ağlayasım geliyor. Ancak ne mutlu bana ki böyle büyük bir insanın yaşatabildiğim, her dakika hissedip yaşayabildiğim büyük anıları ve eserleri var. Bir birey olarak bunları ilelebet sürdürebilmek adına elimden geleni yapmaya devam edeceğimi yeniden belirtmek ıstiyorum. Ruhun şad olsun atam...

  • 🇹🇷🇹🇷10 KASIM 1938 de ATAMIZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 81.YILINDA SEVGİ VE SAYGI İLE ANIYORUM🇹🇷🇹🇷

    Mustafa Kemal'i düşünüyorum;

    Yeleleri alevden al bir ata binmiş

    Aşıyor yüce dağları, engin denizleri.

    Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,

    Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri,

    Mustafa Kemal'i düşünüyorum;

    Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında

    Destanlar yaratıyor cihanın görmediği,

    Arkasından dağ dağ ordular geliyor

    Her askeri Mustafa Kemal gibi.

    Mustafa Kemal'i düşünüyorum;

    Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel

    Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere

    Al bir ata binmiş yalın kılıç

    Koşuyor zaferden zafere.

    Mustafa Kemal'i düşünüyorum;

    Ölmemiş bir kasım sabahı!

    Yine bizimle beraber her yerde,

    Yaşıyor dört köşesinde vatanın

    Yaşıyor damar damar yüreklerde.

    Mustafa Kemal'i düşünüyorum,

    Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,

    Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum

    Uykularıma giriyor her gece.

    Ellerinden öpüyorum.

    2 Mal editiert, zuletzt von eKo_34 ()