2019 Kasım Ayı Görūnūmū

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Valla cfs hiç güvenilir model değil biliyorum ama hergun bakıyorum aylık model tahminlerine turkiye yi hep soğuk tarafta bırakıyor bati ve orta Avrupa ise soğuğun s sini bile göremiyor ben bu kıştan çok umitliyim veriler ne soylerse soylesin:gun_bandana:hava-kars323uzays3271653126

    Ben genelde tam tersinin olacağını düşünüyorum.:boat:Arada sert sistemler gelmesini bekliyorum ama genelde Karadeniz endeksli sistemler bekliyorum.

  • Allahin dedigi olur.Hayirlisi insallah,guzel bir kış gecer.Atmosfer,sürekli degisim icinde olan bir döngü. 2 sistem gelir ,tatmin eder belkide.Daha çok ins,kuraklik olmasin barajları doldursak oda iyi.Ya nasip,herkesin tatmin oldugu bir kiş olur ins.Semih bey, eline saglik,bilimsel açıdan ne görüyorsan, onu yaziyorsun..ins,bu sefer tutmaz seninde dedigin gibi.

  • atmasfer cok kaotik bir durumdur..yani 1 kasimdan koca kisi cope atip,olumsuz bakamam kendi adima..bu kis harika gececek efsane olacak demekle ayni seydir benim icin bu durum..2012 kis baslangicida hic iyi degildi ve bir cok kisi ki buna uzmanlarda dahil olumsuzdular..peki sonuc ne oldu?cok iyi oldu..karamsar olmayalim arkadaslar.hic bir sey simdiden belli olmaz..

  • Hocam 4-15 arası pastırma yazı kasım 15 inden sonra Kış başlar yağışlar yüzümüzü güldürür inşallah eskilerin dediği gibi 15 i yaz 15 i kış

  • Bu MJO ile Azor yerinden oynamaz fazla. Ama iyi haber troflar yavaş yavaş doğuya kayıyor bu zamanlarda İtalyayı vuruyorsa da bir zaman sonra Balkanlara sonrada Türkiye'nin batısına gelmeye başlayacak.

    EMON_phase_51m_full.gif

  • geçen yılki kış tahminiz de mükemmel olacak şeklindeydi efsane Semih hocam ama berbat geçti.kusura bakmayın ama eleştiri eleştiridir.

    Sistemler sinirda kaldi hep. Yapacak birsey yok. Daha iyi tahmin yapan biri varsa dusundugun onu takip etmeni oneririm.

  • geçen yılki kış tahminiz de mükemmel olacak şeklindeydi efsane Semih hocam ama berbat geçti.kusura bakmayın ama eleştiri eleştiridir.

    Konumunuz neresi? Ülkenin çoğu yeri harika bir kış geçirdi sahiller hep 1-2 dereceyle kaybetti.Kapınızın önüne yağmadığı için özür dileriz(!) Berbat dediğin kışta barajlar full çekti bu sene bir kuraklık olsun da o zaman gör sen berbat kışı ki büyük kurumların tahminleri onu gösteriyor.


    Aylardır kapalı olan üyelik alımının açılmasının ardından"böyle b*k at izi kalsın" tarzı mesajların gelmesine hiç şasırmıyorum nedense.

  • Benim şahsen bir kışın iyi geçip geçmediğine dair en önemli ölçütüm yağıştır..Karın yağıp yağmaması ikinci sıradadır..Kurak ve soğuk bir kış yerine nemli ve bol yağışlı bir kışı tercih ederim..Biz şehir ahalisi olarak romantik duygularımıza göre hareket edip illaki kar yağsın deriz, yağmur dendi mi yüzüne bakmayız, ancak bize kar olarak düşmeyen yağış, su deposu olan kırsaldaki dağlara ve yüksek rakımlara her türlü kar olarak düşer ve bizim birinci derece ihtiyaçlarımızı yine bizim mahalleye yağmur, ama dağlara kar olarak düşen bu yağışlar karşılar..

  • Geçen yıl yağış bakımından iyiydi kar yağışı sınırda kaldı o da kıyılar için

    bu yıl durum pek iyi değil sonbaharı bitireceğiz yağış yok barajlar alarm veriyor

  • Geçen yıl peşpeşe seri 7/8 sistem aldık çoğunda kar yağdı (belki de rekordur bu) kışın ilk yarısında ve hep ucu ucunaydı sistemler, bir dereceyle örtüler kaçtı , bir sistemde de örtü aldık (model çökerten sistem)

    Geçen seneye asla berbat DENEMEZ6ae62a274eab53fcafa6.gif


    647037b98.png489ee81c554.pngfd8083a6f.jpg

    İstanbul’a -11,5 girişi olmuş şehrin kuzeybatısına yarım metre , yükseklere 20/30 cm kar yağmıştı

    Kar sever gerektiğinde zahmet edip 10 km yol yapabilmelidir

    Herşey evin önüne yağan kar değildir

  • Geçen sene kadar aktif dönem pek azdır ve ben çok mutluydum. Geçen senede ifade etmiştim, sulukarı lüks gösteriyorsun diye eleştiri almıştım. Herhangi bir sistemde 2 derece soğuk olsa, şu an geçen seneye dair çok farklı şeyler konuşuluyordu.


    Iç bölgelere değinmiyorum bile, onlar için çok iyiydi.


    Ben hala aynı fikirdeyim, uzun süreli YB'ler oluşursa kıymeti daha da anlaşılır. 2017 kışıda o yüzden şahsım adına pek mükemmel bir kış değildir.


    Geçen sene yüzünden eleştirenlere ise ufkunu geliştirmeye davet ediyorum. Olaya kar var/yok şeklinde bakarsak mutlu olamayız, o kadar fazla direkten döndük ki kimsenin umrunda değil.


    Geçen sene tahmin ve bilgileriyle emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Geçen sene gerçekten çok iyi bir kıştı. Gerek sonbahar gerekse kış adına gayet güzel yağışlar aldık. Kasım ayında ilk kar düştü. Hem yağışlı hem karlı bir kıştı. Bu sene daha doğru düzgün yağış alamadık. 1 Kasım akşamı dışında sonbahar yağışsız geçiyor. Geçen yıla berbat demek NANKÖRLÜKTÜR. Geçen yıl ki kış tahmininde Semih hoca başarılıydı. Hocamın başarılarının da devamını diliyorum.

  • Geçen sene kasımda da yağışlar ikinci yarısında başlamıştı. Hatta 15 kasımda 7 cm örtülük kar almıştık konumumda. Ve kasımın son günü muazzamdı 29 mm yağış düşmüştü. Çıkmadık candan umut kesilmez diyip takibe devam diyoruz.

  • Gecen sene güzel kış olmaya aday bir yıldı ama ben konumum adına hiç mutlu olamadim geçen yıl kar haritaları İzmiri gomerken bir anda bozması ve havada kar tanesi bile görmeden biten bir kış benim için berbatti en azindan:(;(:thumbdown: