Beiträge von Love of Air

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Kim ne derse desin bu sene en başarılı model gfs oldu bana göre. Daha dün ecmwf bişey vermiyordu akşam çark etmeye başladı, bu sabah tamamen dönmüş durumda. Bu kaçıncı şamsr yiyişi sayamadım bile. Belkide Niğde olarak tek seferde kış boyunca yağmayan en sağlam karı bu sistemde alacağız. Bu sene nisan bile süprizi yapabilir, şaka değil. Özellikle martın son 10 günü iç bölgelerde soğuk ve hareketli geçebilir. 🙂

    merkezlerde dedigim gibi en fazla kky olabilor.oanun haricinde yukseklerdr yagisa gore biseu beklenir ama bati kesimler bu sistemlerdr genelde sanssiz tarafta.

    Oylr kar beklentisine gormeyelim

    Nasıl kky olacak üstad? Senaryolar - 5 toplanmış, sen kky diyorsun. Üstelik rüzgarda kuzeyli.

    Uzun vadeli tahminlere göre özellikle iç kesimler mart ın ikinci yarısında tamamen normallerin altında seyredecek gibi. Keşke şu soğuklar şimdi olsaydı da çiçeklenme bir nebze olsun ertelenseydi. Ya nasip artık.

    Evet ulukisla da takilo kalabilir 2017 deki gibi.bizimkiler topraga gömüyor o gubreyi ve yagis nasil olsa yagar diye pek önemsemiyorlar

    Gömme imkanım yok, yani uğraşılmaz onla. Ekstra işçilik vs ister. Hala net değil. Kütlelerin yönü çok önemli olacak bu sistemde. Şuan ki mevcut görüntülere göre kütleler hafif güney batıdan kuzey doğulu ilerleyecek.

    evet toroslra yakin kisimlarla hemen ust kisimlar arasi baya fark yasatacak bir sistem.13 undeki sistem.yinr 2017 de buna benzer bir sistem almistik baya benziyir a.b durumj degismine gore degsiecktir.

    Diger sisteme var daha ama geneldr mart 9 u sikintili gecer

    baya umutlanmıştım bu siklondan fakat bozdu. Kalan gübreyi atamayacağız bu gidişle. O ull nin mevcut görüntüsü hiç hoşuma gitmiyor. Kesinlikle toroslara takılacak bir sistem şuan. hayrolsun ne diyelim valla.

    13 ünde ki sistem artık nerdeyse kesin.suan tek sıkıntısı sadece akdenizi etkileme olasılığı veya sadece güney ilçelerimizi etkilemesi. akdenizden beslenen bir sistem olduğu için yağış olan yerlerde cok kuvvetli yağışlar olacaktır.

    yine 10 unda bölgemizin birçok yeri kısa süreli güzel yağışlar alacak inşallah.

    kar işi merkezlerde artık günü birlik olur 40 yılda bir gelecek etkili sistemler olmuştur ama şimdilik öyle bir görüntü yok(tek ihtimal 18 22 arası) yükseklerde ise herkes de bilir kar yağışı zman zman vurabilir buda olağan bir durum

    Tam bizi çıldırtacak görüntü. Gene toroslara takılacak öyle gelirse. kaymağı ulukışla yiyecek.

    Kar takibi bitti. Yağış yağmur hep. Özellikle "Konya bu sene kar almadan kışı kapatsın ben bu işi bilmiyorum" diyen arkadaş bile pes edip sustu 😉

    Ben buradayım merak etme. :) Hala ve hala ihtimal var diyorum. PW hala çok güçlü ve bu gücünü illaki boşaltacak. o yüzden iç kesimler beklentiye girebilir.

    burası niğde unutma neler neler boş gecti.bu sistemde de merkezi tam etkileyecek mi hiç belli olmayabilir net değil bazı noktalara kuvvetli yağış olacak.inşallah merkez de bekliyorum ben

    😭😭 gene ikilemde kalmaya başladık. Yağarsa kurtarırız yağmazsa gübrede boşa gider masrafta boşa gider. UKMO ve gem azaltmış yağışı. Gfs, ıcon, ecmwf 10 ar mm veriyorlar.

    sikinti yok arkadaslar tabiki yagisin siddeti ve etkiledigi bolge son anda bile degisir daha oynak sistemler geliyir artik.

    Cumartesi aksami ve pazar ssbahi yahis durumuna gore 1000 rakim civari merkezlerimiz kar alir ama cok bi beklentiye girmeyelim.

    1500 rakim ustinde 10 cm civari kar yagislari olacaktir

    yağış miktarı yönünden bizde bir sıkıntı var mı abi? Yağış azalma eğiliminde sanki. Bugün atmaya başlıyorum, hüsran olmayalım sonra.

    yağış açısından daha da güzelleşcğini düşünüyorum ama merkezi yerlerde kar yağışı göresellik veya sınırda olur cumartesi akşamı yağışa göre direk kar da gözükür

    Kar yağmur farketmez abi. Önemli olan yağış olması ama kar da olursa örtü yaparsa fena olmaz dahada yarar. Gübreleri atmamız lazım geç kalacak yoksa. Akşam ve yarın sabah son değerlendirmeni yaparsan sevinirim. Yarın atmaya başlamayı düşünüyorum.

    HADİ BAKALIM HEMŞERİM. inşallah değişir tabi çünkü değişme ihtimali var gümüşler acmasada bor 1000 rakımlı yerler de ilk acılmalar başlar

    Abim bizim sazlıcada da yerimiz var. Sadece orası ile gümüşler aktaş 1 hafta fark ediyor. Ama ben dediğin tarihte kesinlikle aaçmaz diyorum. Daha gözlerde kabarma bile yok kayısılar da. 29 undan sonra ki 4-5 gün den birşey olmaz. Önemli olan sonrası ve güzel de görünüyor.