Ağustos Ayı Sıcak Geçecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Avrupa' nin batisina inecek a.b ler sebebiyle afrika uzerinde bulunan sicak havalar, saatin tersi yonundeki donus hareketiyle Italya Yunanistan Turkiye hattini izleyerek ulkemizde cok sicak gunler yasanmasina sebep olacak.


    00ab9.png


    Londra diyagramlarinda da bu net olarak gozukmekte.


    Ayrica Basra' da aktif gozukuyor. Ara ara serinlemeler ve yagis olsada( ozellikle 10 u civari ciddi hava olaylari olabilir) Agustos ayina sicak havalar damga vuracak. Senesi tam hatirlayamadim ama 2011 Agustosuna benzer havalari yasayabiliriz veya son yillarda yasadigimiz sicak ve nemli Agustos aylarindan biri olacak.


    Bizde kolay kolay 2 ay ust uste normaller alti veya normaller ustu olmaz. Haziran cok sicakti. Temmuz rahat gecti. Agustos sikintili gececek. Onumuzdeki 20 25 gunu atlatirsak sonbahar moduna girecegimizi dusunuyorum.

  • Kendi şehrim adına Haziran-Temmuz serindi ve yağışlıydı.Son 1 ay kaldı o da çabucacık geçer gider.Bol yağışlı ve aksiyonlu bir sonbahar yaşarız inşaAllah.:)

  • Harbiden belliydi ,Temmuz çok ılıman geçti diyebiliriz,Ağustos son yıllar genelinde en sıcak geçen ay olabilir (Bir de doğduğum ay olacak )
    Atlatıp kendimizi sonun da Eylül'e atalım istiyorum.

  • Bulunduğum konuma göre şuana kadar genelde serin ve yağışlı hava hakimdi. Toplasan üç-beş gün sıcaktan bunaldığımı hatırlıyorum. Fakat Ağustos ayı bu rahatlığı benden fazlasıyla çıkaracak gibi. Şunun şurasında Eylül'e ne kaldı ki dayanırız :)

  • Son zamanlarda Ağustos ayları yüksek nemden dolayı çok boğucu geçiyor. Yılın on bir ayından en sevmediğim aydır kendileri. Helede İstanbul gibi bir yerde geceleri uyumak rezmen zulüm oluyor bu ayda.

  • Dengenin sağlanması, taşların yerli yerine oturması için AĞUSTOS ayında döngünün aleyhimize dönmesinin normal olduğunu düşünenlerdenim.

    Avrupa'nın batısı özellikle bu ayda ekstrem sıcaklarla kavrulurken biz neredeyse hiç alışık olmadığımız bir TEMMUZ ayı yaşadık (iyiki yaşamışız).

    Şimdi kıta Avrupası serin havaları yaşayıp biz MESUT Hoca'mın dediği gibi kavurucu sıcaklarla ondan da ziyade poyraz'ın Karadeniz üzerinden taşıyacağı nemle boğuşabiliriz.

    Ben bilimsel olarak değil ama uzun yıllar boyu gözlemlerime dayanarak şu kadarını söyleyebilirim ki Ağustos ayının 2. ve 3. haftası muhtemelen nem çok yükselip bizi baya zor duruma düşürecektir.

    Ağustos ayının son haftası ise aşırı sıcağa tepki olarak muhtemelen Kuzeyimizden sokulacak serin ve yağışlı hava bizlere nefes aldırabilecektir.