İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Salı günkü sistem mi yoksa Ocak sonunda gelecek olan sistem mi daha etkili olur acaba?

    Ocak sonunda sistemin geleceği kesin değil, bu bir. İkincisi, salı günü gelecek olan sistem etkili bir sistem değil. Doğal olarak Ocak sonu beklenen sistem salı gününden daha etkili olacaktır tabii ki.

  • Bu sistemde İcon bariz başarılı oldu gibi görünüyor suanlık 90h kaladır takip ediyorum şuanki gfsnin verdigi tarzda veriyordu ufak değişikliklerle. Daha bu sistem hakkında konusmak dair istemiyorum ama içim içimide yemiyor degil. 48saat kalabu kadar bozulma yapıyorsa gfsyi çöp tenekesine yolliyalim gitsin. Bundan sonra herhangi bi olası sistemi 96h kala Icon modelindende ek olarak takip edebilirsiniz gayet başarılı oldu bu sistemde bakmıyan arkadaslar için söylüyorum. Artık gözler Ocak son haftası bu bari gol olsun.

  • Kimse salı ve çarşamba günleri hakkında konuşmuyor bir şey mi oldu ne değişti bi bilgilendirme yapar mısınız? Herkes neredeyse 26-27 Ocağa yönelmiş durumda.

  • Şuan ki verilerle soğukların kırpıldığını söyleyebiliriz. Nacizhane önümüzdeki sistem için beklentinizi düşük tutun arkadaşlar sinirleriniz yıpranmasın, ben zaten bu tür sistemlere hiçbir zaman büyük vakit ayırmıyorum, yerde örtü yapacak mı yapmayacak mı sorularının olduğu sistemler insanı delirtir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu sistem için başından beri umutlu değildim açıkcası,alışılmış çaresizlik sendromu olmaya başladı iyice.Umarım ocak sonu veya şubatta güzel bir sistem alırız.

  • Bu sistem için başından beri umutlu değildim açıkcası,alışılmış çaresizlik sendromu olmaya başladı iyice.Umarım ocak sonu veya şubatta güzel bir sistem alırız.

    Yine kar göreceğiz ya havada ona da şükür

    Scientia potentia est

  • yarin ayin 14ü ve halk takvimibe göre "zemheri" başlıyor arkadaşlar :)

    yanlış bilmiyorsam zemheri 21 aralıkta başlıyor

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu sene İstanbul ' da kıyı kesimlerde soğuklar hep sınır değerlerde kalıyor. Bu durumda çok can sıkıcı. Bir kaç sistem hep 1 veya 1,5 derece ile hep kaçtı. X(

    İnşallah bu kısır döngü zinciri yakın zamanda kırarız. Umudumu yitirmedim. Üstadlar daha iyi bilir ancak gözlemlediğim kadarı ile ay sonuna doğru sistemlerde olumlu yönde değişim olacak gibi duruyor. Modeller her gün yeni senaryolar üretiyor. Artık hava tahmini yapmak ta çok zorlaşmaya başladı. Kimseye tahmini tutmadı diye yüklenmemek lazım. Ancak inanıyorum ki İstanbul' umuzunda yüzü bu kış gülecek. Sabır etmek lazım.