Ecmwf Ana senaryo sabah size çok verdim akşam biraz keseyim demiş. Diyagram iyi çok güzel senaryolar mevcut. Ana senaryonun cimriliği tutmuş.
İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
December 4, 2018 at 6:07 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
https://www.meteoblue.com/tr/hava/hafta/afyonkarahisar_türkiye_325303
Join TikTok and see what I've been up to!Tekirdağ, Altınova'da ani fırtınada ağaç ortadan ikiye ayrıldı. İşte o an... 🌳👀#bilgi #bilim #meteoroloji #habervt.tiktok.comBunlar bayadır takip ettiğim sınırlı alan modelleri. Kolay kolay yanılmazlar. Afyona 15-20 cm kar veriyorlar:
-
vade bu kadar kısaldı ama hala gfs ecmwf arası fark var hemde çok.
-
vade bu kadar kısaldı ama hala gfs ecmwf arası fark var hemde çok.
Bu sene hep böyle oldu son 6 saatte bile gfs saçma sapan şeyler veriyordu
-
Gfs iç ege için hâlâ daha iyi gibi .
-
Bu sene hep böyle oldu son 6 saatte bile gfs saçma sapan şeyler veriyordu
aynen hocam çok garip kesin birşey denmiyor ama ecmwf kazanır gibi bence
-
Hocalarım Denizli için görüşlerinizi alabilir miyim
-
ecmwf ye göre salı günü yağmurlu gece kky ve kar yağışlı. gfs ise salı akşama kadar yağmur akşamdan itibaren ise kar yağışlı gösteriyor hocam. gfsde yağışlar daha fazla.
-
Denizli'de yeniden kar göreceğimiz neredeyse kesin, ama ne zaman başlar ne kadar sürer birikim olur mu modellerin mutabık olmasını beklememiz gerek. Yarın akşama artık netleşmesi gerekir ancak yine de sınırları net bir sistem olmayacak Denizli özelinde en ufak değişim büyük farklar yaratacaktır.
-
Bugün rüyamda yarım metre karda yürüyordum. Bünye artık yarım metre kar görmek istiyor.
-
Bugün rüyamda yarım metre karda yürüyordum. Bünye artık yarım metre kar görmek istiyor.
Ben de rüyamda lapa lapa kar yağarken camdan izliyodum benim bünye doymuş 2 hafta önce
-
Eğirdir Gölü ne ne olmüş öyle, sanki bulut çökmüş krateri doldurmuş.
-
Sistemi afyonda geçireceğim bir izmirli olarak bakalim ayağımızin tozuyla bol bol yağışıda alip geliriz izmirden 😁😁
-
Ateş etmeye başlayalım rk223_kgigf-12351 Kar geloo diyelim
-
Denizli son durumlar nedir?Gfs kar veriyor Ecmwf vermiyor kime inancaz?
-
Salı akşam ilk saatlerinden carsamba oglen İlk saatlere kadar uygun gozukuyor denizli. Gfs yagısı biraz abartmış diyagramda sırıtıyor. Subat ucuncu hafta ıcın ıse takıbe devam
-
Şu an ana senaryo çok farklı. Diyagramda sırıtıyor sürekli. Kaç güncellemedir böyle. ECMWF’nin çoğu senaryosu ana senaryo ile aynı. Gfste böyle değil.
-
Salı akşam ilk saatlerinden carsamba oglen İlk saatlere kadar uygun gozukuyor denizli. Gfs yagısı biraz abartmış diyagramda sırıtıyor. Subat ucuncu hafta ıcın ıse takıbe devam
Hocam kaç cm birikim olur denizlide önümüzdeki sistem için
-
Hocalarım Buldan ne olur. Yorumlarınızı bekliyorum 🙂
-
Salı günü öğlen soğuğu tam yakalarsak kar ile devam ederse efsane birikim yapar. Ispartayı yaşarız
-