Bursa da rakım 250 ve üzerinde inceden de olsa örtü dahi olabilir.
Posts by Mertcavus9889
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Geçen sene Mart ayının 20 sinde çok güzel kar yağışıyla birlikte 25 cm örtü de vardı (Zonguldak merkez için).Ben umudumu Mart sonuna kadar koruyorum.Umutsuz olmaktansa bir tutam umudu bedenime sorumluluk edinmeyi yeğlerim.
-
Aldık zaten kar daha yeni eridi?¿
Birdaha alırız fazlası kimseyi üzmesin
-
-10 bandını aşan 3 senaryo var.Diyagramlara göre durumlar içler acısı...
Mart bitmeden bu kışın son örtülü karlı sistemini alacağımızı düşünüyorum
-
Gfs 21 i civarı gelecek sistemi zayıflatmış.Sanırım kar için tek beklentimizin olabileceği tarih şubat sonu mart ilk haftası..
-
Afyon gazlıgölde epey birikim oldu.Keyifsiz ve çaresizce yağışı izliyorum
-
Afyon da kar devam ediyor.
-
Bursa'da olan arkadaşlar rakım kaç bulunduğunuz yerde??
300 ve yerler de dahi birikim mevcut
-
Erime olur maalesef sabah 09:00 ile 16:00 arasında
Zaten etkili yağmur , kky var
Kar olsa BİLE ıslak kar olur, erir yani
Ama devamı enfes bir kar yağışı
Erirse erisin abi , yağacak ya , takmamak lazım
Yağmayacak olsaydı üzülmeye değerdi
Hocam Afyon ihsaniye için düşünceleriniz neler
-
Olmayan kar hayat şartlarını çok zorluyor. Afyon-Kütahya yolu ulaşıma kapanmış.
Ama ben Afyon ve Kütahya’nın ilk kez bu kadar karsız ve kurak olduğu bir kış sezonu gördüm. Tarihe geçti bu kış.
Yarın afyon için hafif kuvvette kar ihtimali gösteriyor gfs.Umarım şaşırtır ama zor
-
Zor ama belki atmosfer şaşırtır bizi.İnşallah yüzümüzü güldüren bir sistem olur.
-
mgm ısrarla saatlik ve günlük güncellemelerinde afyon da yoğun kar olur diyor.Gfs ve farklı modeller bunu desteklemiyor.
-
Şubat 2-3 tarihlerinde havada da olsa kar görme ihtimalimiz az değil ama her zaman ki öteleme sendromu bu sene kesinkes devam ediyor.Biz bu dönemleri bir ÇİNİOFİL olarak sabırla geçirebiliyorsak birçok şeyin sabırla üstesinden geliriz
-
Bu normallerin çokca üzerindeki sıcaklıkların karşılığında ve uzun süren yüksek basınca bağlı kuraklığın sonucunda bizim en az 850 hPa da en az -10 luk siklonik sistem,ardından gelecek güzel dek bantları tatmin eder.
-
Ortalamalar yine yükselmiş.Kar için Şubat ayına kaldı işimiz.İlk önce yağmurlarımızı alalım sonra daha çok istediğimize sıra gelir inşallah.
-
alacak abi inşAllah Kastamonunun kuzeyinden sağlam geliyor 2-3 saate ulaşır bölgemiz geneline yarın akşama kadar bekliyorum abi bu sefer en şiddetlisini vuracak yani bu gece ama nereye onu bende bilmiyorum radar takip ediyorum
Hocam zonguldağa o yağış herhalde gece yarısı gelir dimi.Çünkü bartından aşağıya iniyor gibi
-
dek var ama vorteks oluşumu ben göremiyorum
-
Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Çatalca ve Silivri'ye organize DEK'ler inmeye başlamıştır. Araçla yola çıkanlar dikkatli olmalıdır. Sabaha kadar 20-40 cm ek kar örtüsü mümkündür.
Hocam zonguldak kozlu rakım 200 de güzel örtü var.Daha da etkilenecek miyiz yağışlardan ?
-
Vortex daha vurmadı akşama doğru iyice kuvvetlenecek özellikle Kastamonu sahilleri
Zonguldak hakkında bilgin var mı ? Akşam saatlerinde etkilenir mi.Vorteks olayini çozemedimde
-
Vortex bu sefer bizi gömdü Gökgürültüsü kuvvetli tipi yağış zaten çok yoğundu
/scatisma2::341
Hocam pazar günü daha kuvvetlisi var diyolardı gördüğüm kadarıyla.