Afyon/Merkez
Bu mgm harbiden kafayı yemiş 6 cm. diyo bi de. Bu fotoda rahat 10 cm. var.
Afyon/Merkez
Bu mgm harbiden kafayı yemiş 6 cm. diyo bi de. Bu fotoda rahat 10 cm. var.
Bı de böyle bı haber çıkmış. Kastamonu Küre ilçesinde 2 metre kar varmış. Abartı değilse Bitlis falan hikaye. Türkiye'nin en çok kar alan yerleri Karadeniz'de
2021 Ocak'ta almış. Bir de 2015 sonu-2016 yılbaşında gelen Karadeniz efsanesinde 93 cm. almış.
Hocam yine iyisin. Tebrik ederim. Tadını çıkar. Kurtuldun bak dandik Afyondan. 20 cm. kar yağdı yağacak diye yırtınıyodun
Bölge sorumlularımız daha iyi bilir ama bu sistemi 8 Şubat 2020 ye benzetiyorum. O sistem de doğuya atmıştı. Bölge olarak bı türlu batılama sağlayamamıştık. Trabzon tarafı 30 cm ler havada ucusurken bizde 5-10 cm örtüler vardı.
Sistemin yıldızı denilen doğu karadenizin de tadı yok. Anlık Giresun. Toplasan 10 cm var yoktur
Yok ya siklon hariç gerisi hikâye cidden. Dek falan bize ters. Hele Güney Marmara'da yaşayanlar için çok ters. İlla ki dek olacaksa Doğu Marmara'da yaşayanlar daha şanslı. Güney Marmara'da yaşayanlar için dek Karadeniz'den İstanbul'a geçip İstanbul'dan da Marmara Denizini geçecekte sonra karaya çıkıp kar bırakacak. Yani ölme eşeğim ölme. Siklonik yağışın gözünü seveyim. Aralıksız yağan kar ve hiç açmayan hava. Hele şartlar uygun olduğu zaman 2-3 gün aralıksız yağdığı olur. Nerdesin 6 Ocak 2017
Bir daha öylesi gelir mi bilmiyorum ama inşallah tekrar öyle bir sistem yaşayabiliriz
Bursa'da bitti gibi gözüküyo. Önümüzdeki sene siklon gelir de adam akıllı bi kar görürüz inşallah. Dek dediğin adam seçer siklon geldimi gömer geçer
İyi yağmış hocam. Bursa berbat. Yükseklerinde bile örtü yok
Siklon olmadığı sürece zor zaten. Dek yaramıyo bize
Bu Aksam bari güzel bir kütle alsak da Aksam yagıs izlesek hiç bant vurmuyor Sakarya dek konusunda cok sanssız kalıyor
Aynı Bursa gibi o zaman kestane.
Emirdağa yağmış ama ne kadar bilmiyorum. 4-5 cm var gibi gözüküyor.
Display More
Ecm 7 cm demiş. Çok vasat değilmi. Siklonda o kadar karı 3-4 saatte aliyoduk. Dek olduğu için mi böyle.
Dostum Bursa'da isen zaten sıkıntı yok en iyi yağış alacak bölgede sayılırsın bursa sağlam bir kar olacaktır şuan ki veriler göre tabiki sıkıntı Balıkesir Çanakkale tarafında ve Trakya da o bölgelerde yağış yok gibi görünüyor yada çok az
Bursadayim da ecmnin son kar haritasında çok az yağış gözüküyo. Tahminden fazla yağarsa orasını bilemem tabi
Bunu uzmanı arkadaşlar yorumlar benim o kadar bilgim yok ama sistemi geliş yönünden dolayı kardeniz üstünden kıvırarak batıya doğru geliyor soğuklar azor daha küvetli oldukça bu kıvrılma daha batıya doğru kayıyor siklon için sanırım ege denizi yakın bir yerden inmesi lazım di soğukların ozman Trakya Çanakkale de efsane kar alırdı ama şuan için tüm modellerin verdiği verirler den bu imkansız gibi duruyor bu saatten sonra çok radikal bir değişim olması lazım ki çok batıdan giriş yapması lazım burda olasılığı çok düşük
Neyse artık önümüzdeki kışa bakicaz. Bu sene de tırt oldu bizim için. Bursa'da 2023 te bile güzel kar almıştık deprem zamanında. Siklon sistemi diye hatırlıyorum o sistemi
Maalesef girişi doğulu hocam 500 hpa soğuğu dikine şekilde doğulamıyor siklon oluşması için sistemin Bartın’dan değil Trakya’dan girmesi lazım o da artık çok zor
Afyon tarafı da sıfır çeker o zaman
Bölgemiz adına son yıllarda efsane 2017 Bizim için Bandırma 60 70 cm geçen yerlerde oldu Manyas Susurluk 50 60cm görmüştü 3 gün nerede ise durmadan kar yağışı olmuştu ama ozman işin içine siklon yağışı vardı siklon olmasan bu bölgelerde yüksek kar miktarı almamız Zor ama yağış az olması rağmen düşük sıcaklık fazla yere düşen kâr Hemen tutacaktır
Anlamadığım nokta bu kadar soğuk girişi varken siklon nasıl oluşmuyor?
Selamlar Bursa ne olur acaba? Telefon uygulamaları perşembe cuma cumartesi için kar ikonunu bir koyuyor bir kaldırıyor
Nolacak Bursa'ya vasat. Malum dek alamıyoruz. Geçenki sistemde 4 günde toplasan 5 mm yağış düşmemiştir. Bize siklon lazım dek hikaye
Hocam bu kadar tepede yaşamak zor olmuyomu kışın şehre inip çıkarken
Dün biraz kar aldık hocam istasyon 3 cm ölçmüş şimdi de kuru soğuk çekiyoruz Emirdağda da durum büyük ihtimalle aynı
Anladım hocam. Hadi siz Afyon'da kuru soğuk cekiyosunuz. Bizim Bursa da kuru soğuk çekmemiz daha tuhaf. Sabahtan beri 0.1 mm yağış düştü
Umuttepe çok fena ya keşke olsaydım
Afyon da durumlar nasıl hocam
Yıldırımda sıfır kar tanesi
Bursa sıkıntılı ya Dek te O yüzden şahsen pek bı beklentim yok. Havada anca görürüz. Şuana kadarki kış gözlemlerimde Dek bize yaramiyo. Su sistem siklonlu gelseydi min 20 cm cepteydi.
Emirdağ istasyonunda problemmi var acaba. Yarım saattir turuncular vuruyo. 1 mm zor olmuş.