Denizli'ye de kütleler baya sağlam geliyor. MGM uyarı vermeli.
Posts by Siempre Gallo
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kış mevsiminde göremediğimiz süreklilikte yağış alıyoruz. Kütleler güneydoğu yönlü ve devamı da iyi duruyor.
Önümüzde 4 gün daha potansiyeli yüksek yağışlar var. Bu kuraklıkta gerçekten ilaç gibi geliyordur.
-
Buldan tarafinda olabilir mi hocam
Bu tür siklonların son hareketinde batıda kalıyor Buldan bu nedenle ihtimal yok. Denizli merkez de sınırında.
Zaten düşük ihtimal ama sıcaklık da düşük kalınca belirteyim dedim.
-
Denizli'de bu gece sabaha karşı yine kar ihtimali var. Özellikle saat 03-07 arası kuzeyimizdeki alçak seviye bulutları dağ etkisi ile sıkışarak zayıf yağış kütleleri oluşturabilir. Sıcaklık bugün düşük seyrettiği için bu yağışın kar olasılığı hiç de az değil.
-
Denizli için 10-15 cm kar gösteren herhangi bir büyük model yok. Ayrıca ortada ne siklon kaldı ne de ULL. Yağış ihtimalleri ve yoğunluğu da zaten oldukça düşük, sıcaklıklar sınırda bu durumda yine havada görürsen iyidir.
-
Böyle gelecekse gelmesin daha iyi bölgemiz için,
Kar alıp örtü yapacak bölgelerde don zararı minimum seviyede kalacakken kuru soğuk olacak yerlerde don zararının ağır sonuçları olacak gibi. Özellikle de geçiş ikliminin hakim olduğu Denizli, Balıkesir, Manisa ve Uşak'ın bazı kesimlerinde büyük zarara yol açabilir. GFS afetin boyutunu yükseltmiş. En hafif zararla atlatırız umarım.
-
hocam sende tam yerine gitmişsin ya
4 gün boyunca aralıklarla kar yağışına şahit oldum, sahillerde yarım metreye yakın kar gördüm, cephe yağışından dek' e kadar her tür yoğun yağışa şahit oldum ama Denizli'ye yağan karın tadı bi başka oluyor.
-
merkez de görsel olarak kar görecektir diye düşünüyorum hocam. eğer imkanınız varsa ornaza çıkın oraya çok güzel yağıyor
Yeni karadenizden geldim kara o kadar doydum ki bu akşamki yağış ihtimalini bile takip etmedim
-
İzmir... mükemmel kütleler üretiyo şuanda ege denizi. inşallah o kütleler gelir bize 🤲🏻
İhtimal dahilinde değil ne yazık ki yağış zayıflayarak çekiliyor şehir merkezinde de yağmur var.
-
Hocam sizce Perşembe için ordu için durumlar nasıl
Benim burada yorum ve tahmin yapmam pek uygun olmaz. Bölgeye hakim çok bilgi sahibi arkadaşlar var. Sistem girişiyle birlikte radar takibi ve anlık bildirimlerle takipte olacağım konuyu.
-
Gfs bu her zaman ki gibi sistem yaklaştıkça aykırı denemeler yapmayı sever, sonra da yola gelir. Kendi bölgemden bu huyunu çok iyi biliyorum ki son güncellemelerinde gösterdiği gibi batıya meylederek bizi heveslendirir ve sonunda hep kaybeder. Zaten parametreler ve endeksler çok yüksek yüzdelerle sistemin orta karadeniz merkezli olacağını işaret etmekte. Ecmwf' nin de bir miktar daha batıya kayacağını düşünmekle birlikte sistem Karadeniz'indir. Ben de günler öncesinden biletimi aldım sistemi Ordu merkez sahilde yaşayacağım. Herkese hayırlı olsun birlikte tadını çıkaralım.
-
Denizlide kar var mı?
Yer yer atıştırıyor sezonun 2. Karını da gördük bu kış tarih yazıyoruz
-
Eski İç Egeyi uyandırmaya çalışmış endeksler bizden yana bu sinoptik imkansız değil takibe devam
Denizli 30 cm
Afyon 40 cm
Kütahya 35 cm
Uşak 40 cm
Var bir hayalimiz...
-
Denizli'de havada da olsa görebildik. Bu sene de görmedik demeyiz.
Haftaya inşallah şu siklonu yakalarsak örtüyü de yaparız.
-
Bu sefer Denizli de potada en kötü havada göreceğiz ki birikim yapması bile olası
-
denizlinin şansı vamı ?
Kuvvetli yağışı yakaarsa şehrin yüksek mahalleleri havada görür. Bölgemiz adına konuşmak için bile şu an erken (ULL var) dolayısıyla Denizli daha da erken
-
Gfs'den kışın bile zor gördüğümüz bir çalıştırma geldi. Yerimizi alalım artık sezon başlasın.
-
denizli dağlarında sürpriz bir şekilde kar seviyesi baya aşağı inmiş gibi. 1100-1200 metre civarında örtü var
çamelinde durum nasıl yaylalideli
1350 metre altında örtü yok tahminlerde 1500 metre civarlarındaydı. Yağış yoğunluğu ile oluşan dikey soğuma etkisiyle rakım bir miktar aşağı indi.
Denizli topographic map, elevation, terrainVisualization and sharing of free topographic maps. Denizli, Aegean Region, Turkey.en-us.topographic-map.comRakım tespiti için faydalı bir site.
-
Maşallah Denizli olarak mevsimi uçlarda yaşamaya devam ediyoruz. Adeta günler, haftalar süren sıcakların acısını çıkardı hava. Pazar günü de bu yağışın üstüne devam ederiz umarım.
-
Uşak 41.4 Denizli 41.5
Denizli'de ekstra nem de var hissedilen 47'ye yakın sanki odada buhar kazanlı ütü açık kalmış gibi bir durumdayız. Ağır bir yaz geçiriyoruz.