Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayırlı cumalar dostlar.

    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)

  • Donald Trump, İsrail işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri için Twitter'dan tepki çekecek bir açıklama yaptı. Trump, "52 yılın ardından ABD için Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tamamen kabul etmenin zamanı gelmiştir" dedi.


    BM'den Trump'a 'Golan Tepeleri' tepkisi

    BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin açıklamalarıne tepki göstererk "Bu konudaki bütün BM kararlarının arkasındayız" ifadelerini kullandı.

  • Bismillahirrahmanirrahiym

    Ta-Sîn. Bunlar Kur'an'ın, apaçık bir kitabın âyetleridir. Kur'an, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahirete de kesin olarak inanan mü'minler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir.


    Neml, 27/1-3

    Cumamız mübarekolsun...!!!

  • Hayırlı Cumalar... MGM uyarı yayınlamış arkadaşlar. İnşallah böyle bir olay olmadan atlatırız...

    1d922abf.png

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Yeni Zelanda başbakanı süreci imrenilecek şekilde güzel yönetiyor. Gerilimden uzak, yeni düşman değil dost kazanacak şekilde. Yaptığı bu işler pek çok ülkeye dış siyasette örnek teşkil ediyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Yeni Zelanda başbakanı süreci imrenilecek şekilde güzel yönetiyor. Gerilimden uzak, yeni düşman değil dost kazanacak şekilde. Yaptığı bu işler pek çok ülkeye dış siyasette örnek teşkil ediyor.

    Olayları empati yaparak inceleyelim. Bu bir müslüman ülkede olsaydı ve o ülkenin yöneticisi İncil'den birkaç güzel söz söyleseydi ve müslümanlar hristiyanlara saygı amacıyla onların ibadetleri sırasında giydikleri herhangi bir şey giyseydi? Birçok kesim bunları yapanları dinsizlikle suçlardı. Hoş bunu yapabilecek mental olgunlukta bir müslüman devlet yok şu anda. Katedilecek çok mesafemiz var henüz. Son ve hak dini temsil eden bizlerin diğer dine mensup ülkelere örnek olmamız gerekiyor oysa.

  • Yeni Zelanda başbakanı tehdit edilmeye başlandı. Aşırı sağ görüşlü sosyal medya hesapları başbakanı sırada sen varsın diyerek tehdit etti.


    Saldırılardan sonra dünya genelinde yaklaşık 15 bin kişinin Müslüman olduğu söyleniyor.


    Bakara-216-Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.''


    Kısaca bizim şer bildiğimizden hayır, hayır bildiğimizden de şer vardır.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • üretimden bahsediyoruz üretelim diyoruz haklı olarak vede halk olarak. Ancak, bazı hesapları halk olarak doğru yapamiyoruz. Bunlar neler mi? Başta petrol fiyatları. Dünyanın en pahalı petrolunu kullaniyoruz. Çıftciye ucuz mazot tedarik etme de güçlü değiliz. Tarımda kullanilan bazı ilaclar avrupa ile olan sorunlar sebebiyle alinamamakta. Hayvancılık en ileri olan ülkelerden biri durumundaydık, bilincsiz olarak hayvan kesimi ile ( belli yaşa ve üreme dönemine gelmeyen hayvanlar) hayvan neslinde problemler olusturuldu. Diger taraftan savunma sanayinde büyük bir atılım gerçekleşti. Bakın burası çok önemli. Savunmaya önem verdikçe rakip ülkeler tedarik ettigimiz ilaclar ve petrolde önümüze engel koydular. Bunların hic biri birbirinden bagimsiz konular degildir. Bir süre savunma sanayiinde duraklama yapsak diger konular yükselise gecer. Fakat savunmada duraksayamayiz, çünkü 3. Dünya savasinin temelleri atılıyor...

  • vah arkadaş vah ben konuyu siyasete çekiyormuşum:):) ya kimlerin neyi ortaya çektiği belli..


    Konumuz siyaset değil arkadaşlar, lütfen bu hususa dikkat edelim

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 1. si konuyla ilgili tüm mesajları kaldırdım kendi yazdıklarımda içinde

    2.si burasi siyasi bir forum değil ve ben konuyu asla siyasete çekmiyorum ama çekenleri de görüyorum

    3.sü hakaret eden arkadaşa kafa izni verdim geldiğinde düzgün yazar umarım

    4.sü ben burada siyasi parti ismi vermezken taraf belirtmezken neye istinaden taraf olduğumuz belirtiliyor? Aynı ülkede yaşıyoruz ve bu ülkenin daha iyi şartlarda daha iyi yerlere gelmesini hepimiz istiyoruz değil mi? o zaman birbirimizi bu konuda kırmaya gerek yok


    Herkese iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN