Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aynen Abi kısaca bende birkaç proje hakkında bilgi vereyim. Şimdi bu aralar S-400 gündeme çok geliyor malum baskılardan dolayı ben şahsen S-400ünde öyle ahım şahım bi performansının olduğunu düşünmüyorum böyle bir video yok zaten araştırmıştım bi ara. Ama tabi Rusya kullandıgına göre illaki işe yarıyordur gözüyle baktık geri dönüşü olmayan bir yola girdik. Geçen gün Tv programında Cumhurbaşkanı S-500'den bahsetti S-500 şuanda Rusyada bile faaliyette değil yani yapılıyor diye biliyorum ama bence gereksiz bir proje olur öncelik kendi milli sistemlerimizi üretmekte. Birkaç proje var hava savunma sistemleriyle ilgili fakat uzun menzilli bi patriot yada S-400 tarzı birşey yok diye biliyorum. En son hava savunma sistemlerinde bunlar duyurulmuştu ama bunlarda Abd ve Rusya'daki hava savunma sistemleri gibi çok uzun menzilli değil.

    F7aoj.jpg

    Güzel şeyler yapılıyor yerli olma konusunda örnek olarak T625 helikopteri duyurlmuştu bundan 2 ay önce bilirsiniz mesela onun moturunu yapıyoruz bu Atak1 ve yapılacak olan Atak2 helikopterlerinede takılacak. Kötü giden olaylar F-35 bunu eğer bize vermiyeceklerse biraz sıkıntı çünkü F-16ların 7-8 senelik maximum ömrü kaldı. TFX yerli uçak yapması çok zor ve zaman alıcı birşey nekadarda 2030 küsür yıllarında envantere girecek densede zor F35 projesi bile çok uzun süren bir projedir. SU-57 var altarnatif olarak fakat herşeyi Rusyadan almak ne kadar doğru olur bilemem. Ayrıca Çok uzayan bir Altay yerli tank projesi var Kasım 2018de sözleşmesi imzalandı ama halen üretime geçilemedi bir türlü. Bunların hepsi olursa büyük gelişmede denebilir tek hava savunma yetmiyor yani tankından tut uçak vb helikopter herşeyini kendin üretip motorlarınıda kendin yapmalısınki ozaman bak bakalım kim ne diyebiliecek.

    F7T38.jpg

  • SU57 var evet ama yıllardır batı blogu uçakları kullanan ordumuz eğer Rusya uçağı alırsa uzun süre eğitim alacaktır ayrıca yer ekiplerinden tutun herşeyin değişmesi lazım bakalım hayırlısı ancak yeni bir uçağa ihtiyaç olduğu açık ve yüksek ihtimal SU57 alacağız gibi geliyor bana ABD'ye inat.ABD'nin bu yaptırım tehditi Rusya 'nın işine geliyor çünkü ister istemez bizi Rusya'ya yaklaştırıyor.

  • Hava savunma füzesi için gereken altyapı uçağa göre çok az, kolaylıkla orduya adapte edilebilir. Yunanlarda bulunan S-300 gibi. Personel eğitimi ve dost düşman tanıtmak yeterli.


    SU-57 almak S400 almak kadar kolay değil; uçak değişince tüm hava kuvvetleri değişiyor. Bence F-35'te pürüz çıkarsa(çıkacağını düşünmüyorum) F-16'nın kullanımları uzatılır. Yunanistan gibi bir bakmışız modernizasyon yapılmış; artık ondan sonrasını süreç gösterecek.


    SU-57 alınmaz bence, F-16 modernizasyonu harici Avrupa uçakları gündeme gelir. Bu konuda en son seçenek Rusya olur bence.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • S400’lere tek kuruş para saymadan 2 yıldır gayette aktif olarak kullanıyoruz :))

    Şaka maka hava forumda , en ciddi “ hava olayımız “ olan hava savunma teknolojisiyle ilgili orijinal fikirler çıkıyor

  • https://twitter.com/Tyrannosur…tatus/1100751539994533888SU57 var evet ama yıllardır batı blogu uçakları kullanan ordumuz eğer Rusya uçağı alırsa uzun süre eğitim alacaktır ayrıca yer ekiplerinden tutun herşeyin değişmesi lazım bakalım hayırlısı ancak yeni bir uçağa ihtiyaç olduğu açık ve yüksek ihtimal SU57 alacağız gibi geliyor bana ABD'ye inat.ABD'nin bu yaptırım tehditi Rusya 'nın işine geliyor çünkü ister istemez bizi Rusya'ya yaklaştırıyor.

    Şu Amerikada olan ve sözde teslim edilen 2 uçağımız orada durmayıp ülkemize gelse çok iyi olacakta. İşte orada bulunan pilotlarımızın eğitimleri devam ediyor hatta bazılarının kısmen bitmiş ve 3tanesinin eğitimci olarak olduğu bilgiside var uçakları kullandılar çünkü. Videosuda bu. Aslında tek alternatif Rusyada değil Çininde ürettiği 5. nesil savaş uçağı var J-20ydi galiba. Okadar para vermişsiz ve eğer Abd yaptırım yapıp uçağı vermezse eğer bu parayı geri almakta çok zor olur. Geçen gün Pentagondan yetkili bir komutan S-400 alınırsa eğer F-35 ve Patriotu unutsun demiş bizim içinde zaten Patriota ihtiyacımız yokta işte sorun uçakta.

    https://twitter.com/Tyrannosur…tatus/1100751539994533888   

    2 Mal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Şahsıma hangi ülkenin uçaklarını tercih ederdin diye sorsalar cevabım kesinlikle Rus uçakları olurdu.

    Çok kısa bir yaşanmış olay anlatayım. Uzun yıllar önce bir Kuzey Kore Mig uçağı, Güney Kore'ye iltica ediyor. O yıllarda bulunmaz nimet. Amerikalılar uçağı incelemeye başlıyor ama, işi yarıda kesip ayrılıyorlar. Çünkü Mig'in elektronik seyrüsefer ve haberleşme sistemlerinde transstörlü devreler yerine, lambalı sistemler var. Amerikalıların raporu,Rus teknolojisinin çok geri olduğu ve incelenmesine gerek olmadığı yönünde.

    Fakat yıllar sonra farkına varılıyor ki lambalı sistemler, elektronik engelleme saldırılarından etkilenmiyor. Yani bilinçli bir tasarım.


    Fakat işin başka yönüde var. Siz isteseniz bile Rus uçaklarını alamazsınız. Çünkü Kara, Hava ve Deniz kuvvetleriniz, NATO standart ve altyapısına sahip.

    Bırakın dost/düşman sinyallerini, tüm ama tüm mühimmat ve donanımınız NATO standartlarında.


    Türk kaynaklarında bulmak mümkün değil ama, Jane's Defence dergisinin yıllar önceki bir makalesinde, her hangi bir NATO üyesinin, birlikten ayrılması halinde, tüm sistemlerinin değişmesi için sürenin min.5 yıl olacağı öngörülüyordu.


    Tabi sütten çıkmış ak kaşık bir Avrupa ülkesi olsanız, hiç bir sorun olmazdı ama, bulunduğumuz çoğrafya bırakın 5 yılı, 5 güne bile izin verecek bir çoğrafya değil.


    Üstüne basarak söylüyorum. Doğru strateji, doğru planlama ile, yerli ve milli savunma sanayi bu işin çözümü olacaktır.



    Sevgi ve selamlarımla




    Silverhand

    Vintersaga

    Cold.EFso

    ExcuseMe

  • Alp Er Tunga öldi mü? ( kalbimizde)

    Isız ajun kaldı mu? ( acun firarda )

    Ödlek öçin aldı mu? (Aldi)

    Emdi yürek yırtılur.


    Ödlek yırag közetti

    Oğrun tuzağ uzattı

    Begler begin azıttı ( şüphesiz )

    Kaçsa kah kurtulur?


    Begler atın urgurup ( sözlük nerde)

    Kadgu anı turgurup

    Mengzi yüzi sargarup.

    Korkum angar türtülür. ( bakmak gerek) 😊

  • Siberiantiger neden çıktı....Bayağıdır girmiyordum foruma..Ayrıca bi forum açmışlar sanırım...

    380 li sayfalara dönüp bakabilirsiniz oralarda nedeni vs yazıyor

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 300 üye ama 3200 üye olmayan kişi aktif

    Ya üyeler giriş yapmadan kenardan kenardan foruma bağlı Yada ciddi bir üye olmayan akını var foruma

    Acaba üye olmayan giremez mi yazsak kapıya :)

    Avm esnafı da benzer şeyleri söylüyordu ; kalabalık çok ama iş yok , herkes eli cebinde geziyor bize dolu müşteri gerek diye 😀

  • Yeni Zelanda da Cuma namazı sırasında camiye saldırı düzenlendi . Çok sayıda ölü var.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Arkadaşlar yeni zelanda da ki saldırı görüntülerini izledim. Aman aman öf öf öf 40 dan fazla Müslüman katledilmiş. İsteyene özelden link atarım

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.